Toplum Gönüllüleri Vakfı---İclal Aydın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Toplum Gönüllüleri Vakfı---İclal Aydın
Toplum Gönüllüleri Vakfı

TOG çalışmalarını desteklemek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla Kadir Has Vakfı desteğiyle gerçekleştirilen “Gönülden Bir Anı” projesi 10 Haziran akşamı hayata geçti. Projenin sunumunun yapıldığı ve bağışların toplandığı gecede aralarında Arzu Sabancı, Nevbahar Koç, Siren Ertan Çarmıklı gibi isimlerin olduğu 16 kişi hayallerindeki masaları TOG’un bu özel daveti için hazırlamışlar. (Ben Siren Ertan’ın masalarına bayıldım. Hele o kuşlu olan masaya. Sabah erkenden gelip tek tek her şeyle kendisi ilgilenmiş. Hazırladığı masaların konseptine uygun Helenistik muhteşem bir elbise giymişti. Gecenin eğitim dışı dedikodusunu vermek istedim!!)

Toplum Gönüllüsü gençlerin hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerine kaynak yaratmak üzere Demet Akbağ, Mehmet Ali Birand ve Gülben Ergen ile paylaşılacak güzel anılar ve gençler tarafından hazırlanan TOG projeleri de bu gecede düzenlenen açık artırmada davetliler tarafından desteklendi.

Gecede, TOG adına İbrahim Betil söz aldı. Vakfın kuruluşundan bu yana ülkemizde önemli çalışmalara imza attığını belirten İbrahim Betil katkılarından dolayı tüm emeği geçenlere ve konuklara teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmaların ardından, gecenin gönüllü sunucusu Rana Erkan ve açık artırmanın yöneticisi Can Has tarafından gerçekleştirilen müzayedede konuklar, “Gönülden Bir Anı”nın içinde yer almak ve TOG projelerini satın alarak Toplum Gönüllüsü gençlerin çalışmalarına destek verebilmek için tatlı bir rekabet içine girdiler. (Gala Gecesi’nden elde edilen tüm gelir, TOG’un halen yürütmekte olduğu sosyal sorumluluk projelerine aktarılacakmış)

Gecede toplam 900 bin TL gelir elde edildi. (Muazzam bir tutar değil mi?)

Gönülden Bir Anı gecesine adını veren üç anı TOG’un gönüllü çalışmalarını destekleyen Mehmet Ali Birand, Demet Akbağ ve Gülben Ergen tarafından hazırlanmıştı. Belirlenen bazı özel projelere destek veren konuklar unutamayacakları anıları da paylaşmaya hak kazandılar.

Gülben Ergen hamileliği nedeniyle katılamadığı gecede konuklara daha önceden kaydedilmiş konuşması ile barkovizyondan seslendi ve belirlenen projeye katkıda bulunan konuklarla sohbet edip birlikte keyif yapmak üzere evine davet etti.

Mehmet Ali Birand’ın projesine destek olan konuklar ise CNN Türk’te birkaç saatliğine haber arkasına konuk olmaya ve gündemi belirlemeye hak kazandılar.

Demet Akbağ ise anlaşmasını henüz yaptığı yeni filminde rol almak üzere hazırlamıştı Gönülden Bir Anı’sını. Böylece proje destekçileri sinema dünyasına ufak da olsa adımlarını atmış olacaklar. Bu proje öylesine destek gördü ki en sonunda Demet Akbağ bu kadar kalabalık bir ekibin yer alacağı bir sahnenin nasıl bulunabileceğini düşünmeye başladı ve en sonunda biz en iyisi Ben Hur’u çekelim demesi gecenin esprisi haline geldi.

Kısaca TOG hakkında bilgi vermek gerekirse:

Toplum Gönüllüleri, gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesi. Aralık 2002’de kurulan TOG gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlamakta.

2008 yılında, Türkiye’nin dört bir yanından 20 bin 584 genç ve 500 yetişkin aktif gönüllüsüyle 683 yerel, ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri, yerel kaynağı da harekete geçirerek yerel halkın katılımını sağlamaktadırlar. Ülkenin 76 üniversitesinde, 88 örgütlenme ile aktif Toplum Gönüllüsü gençler 2008 yılında 278 bin 378 kişiye çok çeşitli alanlarda hizmet götürmüşlerdir. TOG, ayrıca İstanbul ve Samsun’da üç Gençlik Hizmet Merkezi’ni ve Ankara, Diyarbakır ve İzmir’de üç Yerel Koordinasyon Merkezi’ni hizmete sokmuştur. TOG gereksinim duyan üniversite öğrencilerine burs olanağı da sağlamaktadır. Aralık 2008 itibarıyla 507 Toplum Gönüllüsü genç Toplum Gönüllüleri Gençlik Burslarından faydalanmaktadır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...