Tolga Zengin herkese çok önemli ders verdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
мαχ ραуηє

мαχ ραуηє

Üye
Tolga Zengin herkese çok önemli ders verdi


Tolga Zengin... Neredeyse Trabzonspor altyapısında doğdu... Yıllarca burada emek harcadı, PAF takımına çıktı. Sonra da A takım kadrosuna dahil edildi. Genç milli takımın tüm kategorilerinde sayısız kez forma giydi. Ardından Ümit Milli takımda kaptanlık bile yaptı. Bordo-Mavililerin A takımına geldiğinde 19 yaşındaydı. Olgunlaşması gerekiyordu. İlk çıktığı maç Galatasaray’a karşı oldu ve şansız goller yedi. İşte o günden sonra ne yazık ki ne yönetim, ne teknik adamlar, ne taraftar, ne de medyanın güvenini kazanabildi. Bir türlü Tolga’ya karşı gerçek anlamda destek çıkılmadı. Ama o kaleyi devraldığında A Milli takıma kadar gitti. Yine de yetenekli kaleciye kimse şans tanımadı. Onun, Trabzonspor kalesini devralamayacağı inancı adeta toplumun değer yargısı oldu.

Öyle Kurtarışlar Yaptı ki
Ve geçen sezon Onur Recep Kıvrak’ın yedeğiydi. Uzun süre kaleyi devralamadı bile... Onur sakatlandığında ise hem yöneticiler, hem teknik kadro, hem de taraftarlar, ‘eyvah’ dedi. Ama hiç de öyle olmadığı anlaşıldı. Tolga, Onur’un sakatlandığı gün, Teknik Direktör Şenol Güneş’e, "Hocam sakın merak etme, şampiyonluk kaçacaksa Onur sakatlandığı için bu olmayacak. Çünkü kaleyi korumaya hazırım ve hiçbir şekilde kafanda bir sorun olmasın" dedi. Güneş rahatlamıştı. Ama kamuoyu hiç de rahat değildi. Tolga ilk maçından itibaren kalede iyi şeyler yapmaya başladı. Harika kurtarışlarını her geçen gün artırdı. Bir anda gündemin adamıydı. Hele sezonun son maçlarında öyle kurtarışlar yaptı ki, bunlar dünyanın en iyi kalecilerini bile neredeyse gölgede bırakacak cinstendi.

9 Maçta Sadece 3 Gol
Ligin 25. haftasında oynanan Kasımpaşa maçında Bordo-Mavili takımın file bekçisi Onur’un sakatlanmasından sonra Bordo-Mavili takımın kalesini devralan Tolga Zengin sergilediği başarılı performansı ve kurtarışları ile alkışı alan isim olurken, ödülü de gecikmedi. Tolga oynadığı 9 maçta sadece 3 gol yedi. Hatta bir ara kalesini gole kapattı. Tam 623 dakika Trabzonspor gol yemedi. Tolga Onur’dan da iyi kaleci olduğunu ortaya koymuştu. Ve iki yıllık bir aradan sonra ödül olarak A Milli takımın Belçika maçı kadrosuna davet edildi. Guus Hiddink de ona güvenmesi halinde Volkan’dan daha iyi bir kaleci olduğunu gösterecek. Tolga bir yandan kısa sürede herkesin gönlünde taht kurmanın mutluluğunu yaşarken, bir yandan da A Milli takımın kalesini korumanın hayallerini kuruyor.

Günebakış
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt