Tizen'li Samsung Z3 Avrupa pazarına açılıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Tizen'li Samsung Z3 Avrupa pazarına açılıyor
Samsung, uzunca bir süredir kendi geliştirdiği Tizen işletim sistemli akıllı telefonları Asya pazarlarında satışa sunuyordu. Şirket bu kez Tizen'in son temsilcisi Z3'u Avrupa'da raflara dizecek.



Hatırlayanlar olacaktır Nokia akıllı telefon bölümü Microsoft'a satmadan önce MeeGo adındaki kendi işletim sistemini geliştiriyordu. Satın alma sonucunda ise MeeGo'dan vazgeçildiğinin açıklanması diğer elektronik devlerini harekete geçirdi. İki önemli dev şirket Samsung ve Intel bu konuda el sıkışarak işletim sistemini geliştirmeye devam ettiler ve bu sayede Tizen doğmuş oldu.

Güney Koreli üreticinin işletim sistemi kendi cihazlarına yükleyerek denemelere başlaması da çok gecikmedi. İşletim sistemi için "Z" adıyla yeni bir seri başlatan Samsung, ilk etapta Hindistan pazarında satışlara başladı. Düşük donanımı ve uygun fiyatıyla giriş seviyesinde savaşan akıllı telefon beklenen ilgili görmüş olacak ki seri Samsung Z1 ve Z3 modelleriyle devam etti.

Yeni bir işletim sistemini kabul ettirmek için emin adımlar atmak gerektiğini fark eden Samsung bu kez belki de işletim sisteminin kaderini belirleyecek hamlesini yapmak üzere. Üretici Tizen işletim sistemli en güncel akıllı telefon olan Z3'ü Avrupa, Rusya ve Endonezya pazarlarında satmak için kolları sıvadı.



Hindistan'da 115€ seviyesine denk bir fiyatla satılan akıllı telefonun Avrupa'daki fiyat etiketi henüz belli değil. Belirsizliğini koruyan bir diğer konu ise akıllı telefonun satılacağı 10 Avrupa ülkesinin hangileri olduğu. Modelin fiyat avantajı sunduğunu göz önüne alırsak muhtemelen ilk hedef Balkan ülkeleri olacaktır.

<DH>
 
Son düzenleme:


BRKTNL

BRKTNL

Üye
Gören de Xperia sanacak, "Z3" :kop2:
 
0MG90

0MG90

Üye
Pahalı. O fiyata ne kadar Android ve WP telefon var. İşi çok zor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murdoc Massaka
Murdoc Massaka

Murdoc Massaka

Üye
tizen de whatsapp var mı? :ehe
 
Murdoc Massaka

Murdoc Massaka

Üye
Beni bıçaklar mısın? Lütfen :D
 


Üst Alt