Tırnak Batmasını önemseyin

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Tırnak Batmasını önemseyin
Kışlık çorap ile sivri burun ve dar giyilen ayakkabılar tırnak batmasını hızlandırıyor.
<div align="center"></div>
KAYSERİ - Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Aktaş, ayak ve vücut sağlığını yakından ilgilendiren tırnak batması şikayetlerinin kış aylarında daha sık görüldüğünü belirterek, bu duruma kışlık çoraplar ile sivri burun ve dar giyilen ayakkabıların neden olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ekrem Aktaş, ayak sağlığınınönemli olduğunu ancak, insanların bazen bunu gözardı ettiğini söyledi. Ayakların bakımının, günlük aktiviteler ve çalışma hayatıyla doğrudan ilgili olduğu için önem taşıdığını, gerekli özen gösterilmediğinde bazı sağlık sorunlarının başgösterdiğini kaydeden Aktaş, tırnak batmasının da özellikle kış aylarında artan önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirtti.

Tırnak batması ile beraberinde görülebilecek tırnak deformitesinin(şekil bozukluğu) kişinin günlük hayatını ve psikolojisini önemli derecede etkileyen ciddi bir sorun olduğuna dikkati çeken Aktaş, şunları söyledi:
&#8220;Kışlık çoraplar ile sivri burun ve dar giyilen ayakkabılar, kış aylarındaki tırnak batma şikayetlerinin artmasına neden olur. Çorapların uzun süre giyilmesi sonucu oluşan terleme, tırnakların yumuşamasına neden olup, tırnağın içe doğru büyümesine neden olur. Sivri burun ve dar ayakkabıların saatlerce tırnaklara basınç uygulaması da tırnakların serbest kenarlarının büyümesini engeller ve tırnak batması görülür.&#8221;

Aktaş, tırnağın çıkış biçiminin bozulması ve yumuşak dokuya batmasının kişinin şiddetli ağrı çekmesine yolaçabileceği gibi, şişme, iltihaplanma, enfeksiyon hatta tırnak çekilmesine varan sonuçlar doğurabileceğine işaret etti. Bu durumun sosyal hayatı ve hatta günlük basit aktiviteleri bile etkilediğini vurgulayan Aktaş, &#8220;Deforme tırnak nedeniyle özellikle kadınlarda ayağın estetik görünümü bozulmakta ve istedikleri ayakkabı veya terliği giymelerinde sorun yaşanmaktadır&#8221; dedi.

Tırnak batması yaşayan kişilerin pedikürcülerde çözüm aramasının yanlış olduğunu dile getiren Aktaş, tırnağın yumuşak dokuya batmasındaki temel nedenin belirlenmesi için uzman bir doktora gidilmesi gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Aktaş, tırnak batmasının önüne geçilmesi için sivri burunlu dar ayakkabılar giyilmemesini, ayakların sık sık havalandırılmasını, fırsat buldukça yıkanıp kurulanmasını ve pamuklu çoraplar giyilerek terlemenin en aza indirilmesini tavsiye etti.
 

ardaca

Üye
benim kramplar ile birlikte çektiğim en büyük sorun sanırım. hep halı saha ayakkabıları yüzünden teşekkürler haberci abi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
430
Haydar
Cevap
3
Görüntüleme
5K
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
710
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
402
Haydar


Üst Alt