ticari bilgilerinize sığınarak bir şey soracam

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

murat2414

Üye
    Konu Sahibi
ticari bilgilerinize sığınarak bir şey soracam
arkadaşlar bende c6-01 var arkadaş da da iphone 4 8 gb var ikimizde yaklaşık aynı aylarda aldık telefonları 4-5 aylık telefonlar, o teli ondan alacağım ama istediği fiyat konusunda size tanışırım dedim. arkadaş benim telin üstüne peşin olursa 500 taksitli olursa 600 istiyor sizce bu fiyat çok mu yoksa normal mi

xPaSHax

xPaSHax

Üye
normal fıyat pıyasa ıle :oke:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
fiyat normal ama arkadaşinin senden taksit icin vade farki istemesi etik degil:nono:

xPaSHax

xPaSHax

Üye
nıye ıstemesınkı yarını oburgunu o dusunmesınmı bence tıcaret mantıgı yanlıs degıl

murat2414

Üye
    Konu Sahibi
yok taksit farkı için sıkıntı yok onu kabul ediyorum da fiyat da normal diyorsanız pazartesi iphoneli oluyorum :)

xPaSHax

xPaSHax

Üye
kacırma tabıkı iphone ıyıdır yarınını dusun iphoneyı satarsan kaca satarsın c6 yı kaca satasın onu dusun arastır anlarsın nedmeek ıstedıgımı

4PuNiSHeR

4PuNiSHeR

Üye
Ticarette vade farkı mı kaldı en ünlü markalar mağazalar bile vade farksız 6-12 taksir yapıyo bence İphone 4 için değmez yakında 5'de çıkacak piyasada İphone 4'ü çok rahat ezebilecek bir sürü cihaz var.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
fiyat normal ama arkadaşinin senden taksit icin vade farki istemesi etik degil:nono:

Ali abi, dostluk başka alışveriş başka...
Arkadaşı açık bir şekilde söylemiş peşin ve taksitli fiyatını bunda etik olmayan bir şey yok..
Etik olmayan şudur ki eğer arkadaş taksitli alırda taksitlerden birini ödemeye o an için parası olmazsa, arkadaşı kendisini para diye sıkıştırırsa budur etik olmayan...

- - - Eklendi - - -

Ama vade farkı biraz fazla %20 çok
ideal olan %10 yani 550 :tl: normal. Tabi burda senin ödeme şeklinde önemli...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Kusura bakma ama hidayet o arkadaş emin ol o yuz lira vade farkini normal bir muşterisinden isteyemez.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Kusura bakma ama hidayet o arkadaş emin ol o yuz lira vade farkini normal bir muşterisinden isteyemez.

Ali abi 100 liranın çok olduğunu ben de söyledim..

Ayrıca arkadaşı telefon işiyle uğraşmıyor sanırım.. Aynı anda aldık dediğine göre..

Ayrıca ben kendi kafamdan söylemiyorum bunu Ali abi ticari ve islami hukuka göre söylüyorum..

Ve en çok yaptığımız hatalardan birisi ticaretle dostluğu karıştırıyoruz.
Yapılabilecek bir kolaylık varsa elbette yapsın.

- - - Eklendi - - -

Ticarette vade farkı mı kaldı en ünlü markalar mağazalar bile vade farksız 6-12 taksir yapıyo bence İphone 4 için değmez yakında 5'de çıkacak piyasada İphone 4'ü çok rahat ezebilecek bir sürü cihaz var.

Sen o kredi kartını kaldır da ondan sonra o ünlü mağazalara git bakalım sana ne kadar vade açıyorlar veya ne kadar vade farkı alıyorlar ;)

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Taksitli fiyatına üstüne +100 fazla gibi geldi öbür türlü fiyat normal :hmmm

maxikral12

Üye
4 alma bence

murat2414

Üye
    Konu Sahibi
aslında söyle peşin veya 2 taksit alırsam 500 3 taksit alırsam 550 4 taksit ve üstü alırsam 600

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt