Terörü Lanetlerkern Dikkat Edelim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ofdoganoz

ofdoganoz

Üye
    Konu Sahibi
Terörü Lanetlerkern Dikkat Edelim
Emniyet Genel Müdürlüğü uyardı: "Terörü lanetliyoruz" başlıklı e-postaları açmayın



Son günlerde internet ortamında e-mail olarak dolaşan bir virüs için uyarıda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü, "Terörü lanetliyoruz. Herkesi birlik olmaya çağırıyoruz" başlıklı postalara dikkat edilmesini istedi. PKK’lı oldukları iddia edilen bir grup hacker tarafından geliştirilen PPS dosyalı e-mail açıldıktan sonra bilgisayarı çökertiyor.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, sanal alemde dolaşan ve terör örgütünün Avrupa’da bulunan hackerları tarafından geliştirilen bir virüs tehlike saçıyor.


Vatandaşları tanıdıkları ya da tanımadıkları adresten gelen "Terörü lanetliyoruz. Herkesi birlik olmaya çağırıyoruz" başlıklı postaları açmamaları konusunda uyaran yetkililer, aynı şekilde msn üzerinden "[email protected]" adresli kişinin arkadaşlık teklifinin kabul edilmemesini istediler.



Postanın içinde bulunan pps(Powerpoint) sunusunun açıldığı anda tamamen zararsız görünen bir Powerpoint sunusu eşliğinde sözde terör karşıtı resimler ve yazılar çıkıyor. Ancak alt bölümde bilgisayarın çökmesini sağlayacak programını hazırlayan sunumun son bölümünde ise terör örgütü PKK tarafından yapıldığını ve tamamen aldatmaca olduğunu içeren Türkiye karşıtı bir resim ile (Bölünmüş Türkiye ve Kürdistan haritası) bilgisayarınızdan bütün veriler silinmeye başlıyor. Aynı anda msn programına da sarktığı belirtilen virüs, silme işleminden hemen önce msn ve e-posta listenizdeki tüm arkadaşlarına da aynı içerikli bir e-mail gönderiyor.



Emniyet yetkilileri bu tip uzantılı dosyaların açılmadan silinmesinin gerektiğini vurgularken, özellikle de kamu kurum ve kuruluşlarının bilgisayarlarından kesinlikle açılmamasını istediler.

 
  • Beğen
Tepkiler: Nedved ve goliykorol


goliykorol

Üye
hadi bakalim bizim hacker ler sanimiza yakisir bir cevap verin su terorist bozuntularina onlarin varda bizim yokmu sanki:ehe
 
Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Bilgilendirme için teşekkürler...:oke:
 
ofdoganoz

ofdoganoz

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim :oke:
 
futbol123

futbol123

Üye
güzel pylaşım saolasın:oke:
 
ofdoganoz

ofdoganoz

Üye
    Konu Sahibi
ben teşekkür ederim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al


Üst Alt