Terim, F.Bahçe'de '13' bekliyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
Terim, F.Bahçe'de '13' bekliyor!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-kırmızılı takımda görev yaptığı süre içerisinde 12 farklı Fenerbahçe teknik direktörüne karşı mücadele etti.



Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman'ın istifasının ardından yerine kimin geleceği tartışılırken, ortaya ilginç bir istatistik çıktı. Fatih Terim Galatasaray'da teknik direktör olarak 3. dönemini ve 8. sezonunu geride bıraktı. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü, Fatih Terim'li Galatasaray'ın rakibi olarak 13. teknik direktör olacak.

TERİM, LAZARONI İLE BAŞLADI

Fatih Terim'in Galatasaray'da teknik direktörlük kariyerine başladığı ilk sezon olan 1996/97 sezonuna Fenerbahçe'de Brezilyalı teknik adam Sebastiao Lazaroni'yle başlamıştı. 20 hafta sonunda Galatasaray 47 puanla lider ve Fenerbahçe 44 puanla ikinci sıradayken; Lazaroni'nin yerine Todor Veselinovic gelmişti. Veselinovic, ilk karşılaşmasında Galatasaray'a karşı 3-2'lik galibiyet almış ve puanları eşitlemişti. Ancak sezon sonunda Galatasaray, Fenerbahçe'nin 9 puan önünde şampiyon olmuştu.



DAHA SONRA BARIC VE LÖW

1997/98 sezonuna Galatasaray, yine Fatih Terim ile Fenerbahçe ise Hırvat teknik adam Otto Baric ile giriş yapmıştı. Büyük bir çekişmeye sahne olan o sezonu da Galatasaray, Fenerbahçe'nin 4 puan önünde ipi göğüsleyen taraf olmuştu. Otto Baric, ligin bitmesine 1 hafta kala Fenerbahçe'den ayrılmıştı.

Bir sezon sonra (1998/99) Fatih Terim'in teknik adam olarak dördüncü rakibi şu an Almanya milli takımını çalıştıran Joachim Löw olmuştu. Fatih Terim'li Galatasaray o sezonu Fenerbahçe'ye mağlup olmadan iki yenilgiyle kapatırken, sarı lacivertli ekibin de 6 puan önünde ünvanını korumayı başarmıştı.

RIDVAN DİLMEN VE ZDENEK ZEMAN

Galatasaray tarihinin en başarılı sezonu olan 1999/00 sezonuna Fenerbahçe yönetimi takımı efsane isimlerinden Rıdvan Dilmen'e emanet etmişti. Rıdvan Dilmen, sezona iyi başlamasına rağmen Avrupa'ya erken veda etmesi üzerine ligin henüz 6. haftasında takımın başına bu kez Zdenek Zeman getirilmişti.

Zeman da Rıdvan Dilmen gibi takımın başında 6 karşılaşmaya çıkmış ve Fenerbahçe'de bir ayrılık daha yaşanmıştı. Fenerbahçe, sezonun kalan kısmını Turhan Sofuoğlu'yle geçirirken ligi Galatasaray'ın 18 puan gerisinde 4. sırada tamamlamıştı. Galatasaray ise o sezon Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve eski adıyla UEFA Kupası'nı kazanmıştı.



İKİNCİ DÖNEM VE WERNER LORANT

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Fiorentina ve Milan'ı çalıştıran Fatih Terim, Özhan Canaydın'ın başkan olmasıyla beraber 2002/03 sezonunda Galatasaray'da 2. dönemine ve 5. sezonuna başlamıştı. Fenerbahçe ise o sezona Alman teknik adam Werner Lorant ile giriş yapmıştı. Alman teknik adam, Fenerbahçe'nin başında 16 hafta kaldığı dönem içinde Galatasaray'a karşı alınan 6-0'lık galibiyetle de tarihe geçmişti.

Lorant'ın ayrılmasının ardından yardımcı antrenör olarak görev yapan Oğuz Çetin bu kez teknik direktörlük koltuğuna oturmuş fakat 10 hafta boyunca istenilen sonuçlar alınamamıştı. Oğuz Çetin ile yolların ayrılmasının ardından takımı sezon sonuna altyapıda görev yapan Tamer Güney çalıştırmıştı. Bu sezonu Galatasaray, Beşiktaş'ın 8 puan gerisinde 2. sırada bitirirken; Fenerbahçe ise Beşiktaş'ın tam 34 puan gerisinde ligi 6. sırada tamamlamıştı.



TERİM'E KARŞI KAZANILAN İLK ZAFER...

2003/04 sezonunda yola bir başka Alman teknik adam Christoph Daum ile başlayan Fenerbahçe, Fatih Terim'e karşı ilk şampiyonluğunu kazanmıştı. Fatih Terim, o sezonun 26. haftasında Galatasaray'dan ayrılırken yerine efsane isimlerinden Gheorghe Hagi getirilmişti. Fenerbahçe 2003/04 sezonunu 76 puanla şampiyon bitirirken, Galatasaray, ezeli rakibinin 22 puan gerisinde ligi 6. sırada tamamlamıştı.

ÜÇÜNCÜ DÖNEM VE KOCAMAN İLE REKABET

Ünal Aysal, Mayıs 2011'de Galatasaray'da başkan seçildikten sonra yeni sezonda takımın başına Florya'yı en iyi bilen Fatih Terim'e emanet etmişti. Fenerbahçe'de ise Aykut Kocaman bir sezon önce aldığı görevi devam ettiriyordu. Geçtiğimiz sezon ligin normal bölümünü Fenerbahçe'nin 9 puan önünde bitiren Galatasaray, Süper Final'i de rakibinin 1 puan önünde bitirip şampiyonluğunu ilan etmişti.

Ve bu sezon...Her iki takım da aynı teknik adamlarla başladığı ligi aynı isimlerle noktaladı. Fatih Terim'li Galatasaray, Aykut Kocaman'lı Fenerbahçe'nin 10 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti. Geçen yıllara bakıldığında Fatih Terim'li Galatasaray ve Aykut Kocaman'lı Fenerbahçe birbiriyle en çok karşılaşan takımlar oldu.


 


Üst Alt