Teravih ve 5 vakit namaz(önemli bir konu)

Sponsorlu Bağlantılar

nasu

nasu

Üye
    Konu Sahibi
Teravih ve 5 vakit namaz(önemli bir konu)
EVET ARKADAŞLAR ÖNEMLİ BİR KONUYU DİLE GETİRMEK İSTİYORUM :megafon:

TERAVİH NAMAZLARI BAŞLADI ÇOĞUMUZ GİTMİŞTİR İLK TERAVİHE .GİTTİĞİNİZ CAMİ NASILDI TIKLIM TIKLIMDI ÖYLE DEĞİL Mİ HİÇ OLMAZSA NORMAL VAKİTTEN 3-5 KAT DAHA DOLUYDU

NORMAL VAKİT NE ??

TERAVİH NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR= SÜNNETTİR

HERGÜN CAMİDE CEMAATLE KILINAN 5 VAKİT FARZ:dry:

FARZIN SÜNNETTEN DAHA BAĞLAYICI OLDUĞUNU BİLİYORUZ(TABİKİDE SÜNNET TE EDA EDİLMELİ SEVABI DA ÇOK FAZLADIR ALLAHIN İZNİYLE AMA FARZIN YANINDA OLMALI)

CAMİLERİNİN CEMAATİNİ AZ ÇOK TANIYAN ARKADAŞLARIMIZ TERAVİ LERDE HİÇ GÖRMEDİKLERİ SİMALARA NAZAR
ETMİŞLERDİR:aha:

TABİ BU İNSANLARAI KINAMAK KIZMAK YANLIŞTIR. İNŞAALAH O TERAVİHLER HİDAYETLERİNE SEBEP OLUR

KENDİMDEN ÖRNEK VERMEK İSTİYORUM YAKLAŞIK 20 APARTMAN VAR BİRİRİNE ÇOK YAKIN BÖLGEDE YANİ MEKEZİ CAMİYE BAĞLI OLARAK. APARTMANLAR 5 ER 10 AR KATLI HER APARTMANI 20 DAİREDEN HESAP ETSEK BİLE 2 DAİREDEN CAMİYE GELEBİLECEK 1 ERKEK DESEK HER APARTMAN DAN 10 KİŞİ 20 SİNDEN 200 KİŞİ

EVET CAMİYE GELEN TOPU TOPU 20 KİŞİ :ağlarım:

TABİ BU OLAY CAMİNİN BÜYÜKLÜĞÜNE VE MERKEZE NUFUSA BAĞLI OLARAK DEĞİŞEBİLİR AMA NORMAL DENİLEN O FARZ OLAN 5 VAKİTTE CAMİYE GELEN İNSAN ORANI YAKLAŞIK OLARAK BÖYLE

FARZ EVDE DE KILINABİLİR AMA SÜNNET OLAN TERAVİDE BİLE DUYARLI DAVRANIP CAMİLERİ DOLDURAN MUHTEREM CEMAATİMİZ NEDEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ OLAN FARZ NAMAZLARDA AYNI DUYARLILIĞI GÖSTERMİYOR

BİDE ŞU OLAY VAR MÜBAREK ADAM RAMAZANDA BİLE 4VAKİT FARZI KILMIYOR 5.VAKİTTE CAMİYE GELİYOR TERAVİH SEBEBİYLE 1 VAKİTTE OLSA FARZI KILABİLİYOR

BENİM SÖZLERİMDEN TERAVİHE KARŞI OLDUĞUM FALAN ANLAŞILMASIN AMA İŞTE YUKARIDA BELİRTTİĞM OLAYLAR VE SEBEPLERDEN DOLAYI BU KONUYU HER YERDE DİLE GETİRİYORUM

BURADA DA YAZMADAN DURAMADIM:ah

SON OLARAK = 5 VAKİT NAMAZINI TAM KILMAYIP YADA HİÇ, SADECE RAMAZANDA TERAVİH KILAN VE ORUÇ TUTANLAR(S.M.D.) UNUTMAYIN BORÇLU GİDERSİNİZ SEVAP KAZANIRSINIZ AMA ÇOK BÜYÜK AÇIĞINIZ OLUR O SEVAPLARIDA ALLAH KORUSUN GÜNAHLAR GÖTÜRÜVERİRSE..

ALLAH CC BİZİ GAFLETTEN UYANDIRSIN ,NAMAZINI TAM KILIP ORUCUNU EKSİKSİZ TUTAN VE DİĞER İMAN VE İSLAMIN ŞARTLARINI DA YERİNE GETİRİP KELİME-İ ŞEHADET İLE GERÇEK ALEME YOLCULUĞA ÇIKAN KULLARINDAN EYLESİN İNŞAALLAH.

• Beğen
Tepkiler: b3nQ, technoshark, faruk.oge ve 2 diğerleri

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
hacı süper konu olmuş. Teşekkürler. Artık insanlar sadece cumalarda mübarek gecelerde teravihlerde gelir olmuş. Yazık. Allah yardım etsin. :)

• Beğen
Tepkiler: ALPARS™
nasu

nasu

Üye
    Konu Sahibi
:oke: :hmmm amin

elvan1993

Üye
Amin abi Allah razı olsun inşallah ve su verdiğin bilgilerden yayrlanmayı tüm herkeze nasip etin inşallah hayırlı ramazanlar..

Silinen Üye 166392

Silinen Üye 166392

Kapalı Hesap
teraviye gitmiyorum ama 5 vakit namazımı kılıyorum :good:

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
Çok güzel bir konuya değinmişsin. Teravih senede bir olduğu için kalabalık oluyor, farzlar ise günde 5 vakit ve her gün. Çoğu kişi üşendiği için farzları kılmıyor. Yoksa farzların yerini hiç bir şey tutamaz. Umarım uyarıları dikkate alan olur, Allah ibadetlerimizi kabul etsin.

uribaju

uribaju

Üye
teravih namazinin olmadigina dair iddalar var ilahiyatcilar tarafindan belki ondandir

ALPARS™

ALPARS™

Üye
teravih namazinin olmadigina dair iddalar var ilahiyatcilar tarafindan belki ondandir
Ebû Hureyre'nin naklettiği bir hadise göre Resulullah (s.a.s), Ramazan gecelerini ihya etmeyi teşvik etmiş, fakat bunu kesin olarak emretmemiştir. Bu konuda;
"Her kim inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan'ı ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır" diye buyurmuştur.

Hadis alimlerinden en-Nevevî, Hz. Muhammed (s.a.s)'in ashabına Ramazanı ihya etmeyi vacip kılmadığını, fakat mendup olarak emredip teşvik ettiğini, İslâm alimlerinin de bunun mendup olduğunda ittifak ettiklerini kaydetmektedir. En-Nevevî, "Ramazanı ihya etmenin, teravih namazını kılmakla hasıl olduğunu" da zikretmektedir. Bu açıdan Hz. Muhammed (s.a.s)'in, "her kim Ramazan'ı ihva ederse" sözü, "her kim geceleri namaz kılarak Ramazan'ı ihya ederse" şeklinde anlaşılmalıdır. Nitekim Abdurrahman b. Avf'ın naklettiği bir hadiste Hz. Muhammed (s.a.s):

"Şüphesiz Allah Ramazan orucunu farz kıldı. Ben de Ramazan gecelerini ihya etmeyi sünnet kıldım. Her kim inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek Ramazan'ı oruçla, gecelerini namazla ihya ederse, anasından doğduğu gün gibi günahlarından temizlenmiş olur" buyurmaktadır.

kalkan3434

Üye
Çok güzel bir konuya değinmişsin kardeşim..

maxilife

maxilife

Üye
Bazı ilahiyatçılara göre sahih hadis sayısı 50 yi geçmez. Ve bazı ilahiyatçalara göre kurbanda tavuk ta kesilebilir. Bu ülkede din adına bir şeyler söyleyen her ilahiyatçıya güvenme. İlahiyatçı işin tekniğiyle ilgilenir. Size ilahiyatçılar için Senai Demirci'nin yazmış olduğu bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum . karakalem.net/pfFormat.asp?article=4410 Okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

xclark

xclark

Üye
Üstad çok güzel konuya değinmişsin...bununla ilgili bir hadisi şerif büyüklerimizin sözlerinden bir örnek...

Hazret-i Ali’nin rivayet ettiği hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Farz namaz borcu olanın nafile kılması, hamileye benzer. Doğumu yaklaşmışken, çocuğu düşürür. Artık bu kadına, hamile de, ana da denmez. Bu kimse de böyle olup, farz namazlarını ödemedikçe, nafile namazları kabul olmaz.) [Zahire-i Fıkh, Fütuh-ul-gayb m.48]

Nafilenin kıymeti, farzın yanında hiç gibidir. Okyanus yanında, bir damla kadar bile değildir. Sünnet de, farzın yanında, okyanus yanındaki bir damla gibidir. (Mektubat-ı Rabbani 1/260)

Üst Alt