Teneke Orkestra

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Teneke Orkestra
Diyarbakır'ın Eğil İlçesi Bahşiler Köyü'nde 6 öğrencinin 'Grup Hayra' adında kurduğu orketsra, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde okulda konser verdi.

Gerçek enstromanları olmadığı için teneke, tahta ve bidonları enstroman olarak kullanan çocuklar, yaptıkları müzik ile büyük ilgi görüyor. Bugüne kadar Türkiye'nin bir çok ünlü sanatçısının şovuna katılar çocuklar, kendilerine gerçek müzik aletleri verilmesini ve okullarına müzik sınıfı olarak kullanılmak üzere ek derslik yapılmasını istedi. Eğil'in Bahşiler Köyü Atatürk İlköğretim Okulu'nda eğitim alan, yaşları 11 ile 13 arasında değişen 6 öğrencinin köylerine düğün için gelen saz ekiplerinden esinlenerek kurduğu orkestra ile öğretmenlerinin günleri verdikleri konserle kutladı. Daha önce görüntüleri paylaşım sitelerinde yayımlanan ve bir çok ünlünün televizyon şovlarına katılan orkestra, hem yaptıkları müzik hemde kullandıkları enstromanlar ile arkadaşlarından ve öğretmenlerin büyük ilgi gördü. Gerçek müzit aletleri olmadığı için enstomanlar yerine boş yağ tenekesi, deterjan bidonu ile tahtadan yaptıkları bateri, bağlama ve davul kullanan çocukların şovu da büyük ilgi görüyor. Okul Müdürü Mustafa Irgat, çocukların köye düğün için gelen müzik gruplarından etkilenerek kendilerine daha çok vurmalı çalgılar konusunda teneke ve tahta kullanarak geliştirdiklerini söyledi. Irgat, "İlk olarak Eğil'de düzenlenen Çocuk ve Gençlik Festivali'nde sahne aldılar. Büyük ilgi gördüler. Daha sonra görüntülerinin internet sitelerine düşmesi ile bir çok ünlünün televizyon şovuna katıldılar. Köy okulunda okuyan öğrencilere daha iyi mekanlarda müzik ve resim eğitimi vermek istiyoruz. Ancak fiziki ve maddi koşulların yetersizdir. Köydeki diğer çocukların da müzik ve resme büyük ilgisi var. Ancak atölyelerimiz yok. Müdür odasını bile dersliğe dönüştürdük. Hayırsever vatandaşların desteğiyle böyle bir imkana kavuşursak, çocuklarımızın daha iyi yetişeceğine inanıyoruz. Çünkü tüm sorunların çözümü eğitimden geçer"dedi. Orkestranın kurucusu olan 12 yaşındaki Kenan Akduman, tenekelerden kurduğu bateri ile harikalar yaratırken, köye düğün için gelen müzik gruplarından etkilendiğini ve bulduğu tenekelerle ritim tutarak çaldığını söyledi. Akduman, "Ben gerçek bateri çalmak isterdim. Ama imkansızlıklar nedeniyle böyle ilginç bir orkestra kurduk. Yetkililerden ve hayırseverlerden gerçek müzik aletleri için destek bekliyoruz. Okulumuzda bir müzik sınıfı açılmasını ve okulun ek derslik ihtiyacının giderilmesini istiyoruz"dedi. Öğretmenler günü için konser veren orkestra son olarak öğrenciler için kolbastı parçasını çaldı. Tahtadan yapılan ork ve bağlama çalan orkestra üyelerinin ağızları ile müzik çaldıkları görüldü.

MxLeader

MxLeader

Üye
Oh artık. O kadar içimi karartıcı haberden sonra güzel bir haber görebildim hele şükür :)
Helal olsun diyorum sonuna kadar gitsinler :kop:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt