Ten Rengini Belirleyen Gen Bulundu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Ten Rengini Belirleyen Gen Bulundu
Kanser araştırması yapan Amerikalı genetikçilerin, biyolojinin en büyük gizemlerinden biri kabul edilen ten rengini belirleyen geni tesadüfen buldukları bildirildi.
15 Aralık 2005 21:51
<div align="center"></div>
Science dergisi, yarın çıkacak sayısında, Pennsylvania Üniversitesi genetikçilerinden Keith Cheng&#39;in, &#8220;Gendeki tek bir amino asitteki değişiklik, ten renginde büyük bir rol oynuyor ve Avrupalıların neden Afrikalılara göre çok daha açık renk tene sahip olduklarını açıklıyor&#8221; ifadesine yer verdi.

Bilimadamlarının, yeni bulunan gene SLC24A5 ismini verdikleri, genin en tehlikeli cilt kanserlerini tedavide kullanılabileceğinin de altını çizdiği belirtildi.

Yeni genin gelecekte, solaryumların morötesi ışınları vasıtasıyla bronzlaşmak ya da kimyasal maddeler kullanarak ten rengini açmak yerine de kullanılabileceği kaydedildi.

Genetikçilerin, ırklar arasındaki ten rengi farklarını belirleyen genlerin birçoğunun ise hala gizemini koruduğunu belirttiği ifade edildi.



AA
 

tofy

Üye
süper bir gelişme daha birçok deri hastalığına iyi gelecek mesela bildiğim kadarıyla isminde yanılmıyorsam vitiligo hastığı var derinin rengi açılıyorr bunlar içinde çok iyi bir gelişme
teşekkürler bilgi için haberci
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Love Prince
Cevap
1
Görüntüleme
1K
huri$


Üst Alt