tema ya da arayüz ??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mustapha2105

Üye
    Konu Sahibi
tema ya da arayüz ??
arkadaşlar merhaba. 2.2.1 froyo yüklü. yüklediğim bazı uygulamaları telefon açmıyor. okuduğum kadarıyla root denilen birşey var bu atılınca uygulamalar açılıyormuş. root tam olarak nedir arkadaşlar atılması telefona bir zarar verir mi ? bu arada telefonum yurt dışı kayıtlı. turkcell falan değil.

mustapha2105

Üye
    Konu Sahibi
sağolsun android forumundakiler çok yardımcı !!

AYNA

AYNA

Üye
başlığı niye rootla ilgili açmadın ki? tema ya da arayüz demişsin konuda anlattıkların ise root ile ilgili..

----------Eklendi @ 10:46:05 ---------- Yazıldı @ 10:45:31 ----------

bilen bir arkadaş yardımcı olur heralde bekle bakalım..

nexpow

nexpow

Üye
konu başlıgı tema ya da arayüz ?? ne alaka

windowsda “Administrator” ne ise

android veya linuxda ''root'' dur görevleri aynıdır

görevi: Sistem Üzerinde Tam Kontrol

mesala ben telefon hafızama erişemiyorum eger root yaparsam erişirim.

root ne işe yarar ?

telefon hafızasındaki uygulamaları hafıza kartına taşıyabilirsin

Değişik ROM’lar yükleyebilirsin

rom nedir

Rom kullanılabilir bellek demektir.Cihazınızın yazılımıdır

Androidde 1.5 , 1.6 , 2.0 , 2.1 .... diye romlar vardır seninkisi 2,2 bunu degiştirebilirsin 2,3 yapabilirsin telefon sistemi yetiyosa bir telefon android 3,1 kadar gider

2,3 de bulunan özellik 2,2 de yoktur

2 çeşit rom vardır.Biri firmaların kullanıcılarına sunduğu orjinal Romlardır.Diğeri custom rom dediğimiz yazılımcılar tarafından paylaşım amaçlı sonradan yazılan romlardır ki bu romlar bazen orjinallerine taş çıkartacak kadar işlevsel olabiliyor fakat göz önünde bulundurmamız gereken bir durum var ki bu romlar cihazınızı garanti dışı bırakır.

root yani kısaca adminlik sisteme erişmeni saglar

not: root garantiyi bozar

• Beğen
Tepkiler: Dimlight
AYNA

AYNA

Üye
nexpow on numara anlatmışsın..

mustapha2105

Üye
    Konu Sahibi
hocam androidte yeni oldugum icin ogreniyoruz. anlatim icin tesekkurler

----------Eklendi @ 16:06:21 ---------- Yazıldı @ 15:59:00 ----------

konu başlıgı tema ya da arayüz ?? ne alaka

windowsda “Administrator” ne ise

android veya linuxda ''root'' dur görevleri aynıdır

görevi: Sistem Üzerinde Tam Kontrol

mesala ben telefon hafızama erişemiyorum eger root yaparsam erişirim.

root ne işe yarar ?

telefon hafızasındaki uygulamaları hafıza kartına taşıyabilirsin

Değişik ROM’lar yükleyebilirsin

rom nedir

Rom kullanılabilir bellek demektir.Cihazınızın yazılımıdır

Androidde 1.5 , 1.6 , 2.0 , 2.1 .... diye romlar vardır seninkisi 2,2 bunu degiştirebilirsin 2,3 yapabilirsin telefon sistemi yetiyosa bir telefon android 3,1 kadar gider

2,3 de bulunan özellik 2,2 de yoktur

2 çeşit rom vardır.Biri firmaların kullanıcılarına sunduğu orjinal Romlardır.Diğeri custom rom dediğimiz yazılımcılar tarafından paylaşım amaçlı sonradan yazılan romlardır ki bu romlar bazen orjinallerine taş çıkartacak kadar işlevsel olabiliyor fakat göz önünde bulundurmamız gereken bir durum var ki bu romlar cihazınızı garanti dışı bırakır.

root yani kısaca adminlik sisteme erişmeni saglar

not: root garantiyi bozar

hocam aciklama icin sagolda eger konular basliklarina gore okunuyorsa bundan sonra daha guzel basliklar bulurum sanki kompozisyon yarismasi yapiyoruz.

nexpow

nexpow

Üye
nexpow on numara anlatmışsın..

saqol tşk ederim

hocam aciklama icin sagolda eger konular basliklarina gore okunuyorsa bundan sonra daha guzel basliklar bulurum sanki kompozisyon yarismasi yapiyoruz.

senden şiir yazmanı istemedik sadece tema arayüz yazmızsın sorunun onla alakası yok sorununla alakalı konu başlıgı yaz belki böyle bir forum kuralıda vardır

mesala sen root nedir yazsaydın sana cevap vercek kişi cok olurdu ama bak böyle yapıldımı cvp yok onu anlatmak istiyorum

mustapha2105

Üye
    Konu Sahibi
saqol tşk ederim

senden şiir yazmanı istemedik sadece tema arayüz yazmızsın sorunun onla alakası yok sorununla alakalı konu başlıgı yaz belki böyle bir forum kuralıda vardır

mesala sen root nedir yazsaydın sana cevap vercek kişi cok olurdu ama bak böyle yapıldımı cvp yok onu anlatmak istiyorum

anladım kardeş bundan sonra dikkat ederim teşekkür ederim :oke: :evet:

nexpow

nexpow

Üye
rica:bye2:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt