"Televizyonunuzdaki Görüntü 2015'te Kaybolabilir"

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
"Televizyonunuzdaki Görüntü 2015'te Kaybolabilir"
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, 2015 yılının ilk yarısında Türkiye'nin tamamen sayısal yayına geçeceğini ve analog yayınların kapatılacağını belirterek, "Şu anda evlerimizde yayın yapan televizyonların sayısal yayın yapabilme özelliklerine sahip olmadıklarını söylemem gerekir. ya sayısal yayınları alabilecek nitelikte televizyon alacaksınız ya da mevcut televizyonlarınıza küçük bir aparat takarak bu yayınları alabilecek özelliğe dönüştüreceksiniz" dedi.
Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sayısal yayıncılık konusunun medya sektörünün en önemli konularından biri olduğunu söyledi.
Türkiye'nin sayısal yayıncılık konusunda önemli bir noktada bulunduğunu anlatan Dursun, sayısal yayıncılığa geçiş sürecinin hızla devam ettiğini kaydetti.
Dursun, artık televizyon üreticilerinin de sayısal yayınları alabilecek televizyonları piyasaya sürmesi gerektiğini dile getirerek, "2015 yılının ilk yarısında Türkiye tamamen sayısal yayına geçecek, analog yayınlar kapatılacak. Sayısal yayınla birlikte ülkemiz kaliteli bir yayınla tanışacak. İzleyiciler açısından mobil yayın alma imkanı ortaya çıkacak. Uluslararası sorumluluklarımızı da yerine getirmiş olacağız. Bir bakıma teknik dönüşüm de gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.
-"Mevcut televizyonlar sayısal yayınları almaya uygun değil"-
RTÜK Başkanı Dursun, Türkiye'deki mevcut televizyonların sayısal yayınları almak için gerekli özelliklere sahip olmadığını ifade etti.
Sayısal yayınları izlemek için iki alternatif olduğunu aktaran Dursun, şöyle devam etti:
"Şu anda evlerimizde yayın yapan televizyonların sayısal yayın yapabilme özelliklerine sahip olmadıklarını söylemem gerekir. Sayısal yayınları izleyebilmek için iki alternatif var. ya sayısal yayınları alabilecek nitelikte televizyon alacaksınız ya da eski televizyonlarınıza küçük bir aparat takarak bu yayınları alabilecek özelliğe dönüştüreceksiniz. 'Set Top Box' diye bilinen 30-40 liralık bir aparat bu. Biz bu konuda bütün hazırlıkları tamamladık."
Dursun, Türk Standartları Enstitüsü ile yaptıkları çalışmayla sayısal yayına uygun televizyonların özelliklerinin belirlendiğini, bu standartları da yayınladıklarını sözlerine ekledi.
 


Buraxlive

Buraxlive

Üye
İyi bu bahaneyle 2015'te bir LCD alırız :D
 

MaxipmaN

Üye
ledlerde var mı acaba bu özellik
 
MrTech

MrTech

Üye
Top box'i alsinda :zzz:
 
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
artık scart devri bitiyor
 
OFFCENT

OFFCENT

Üye
Benim tüplù olan tv bozuldu Gittim bu bahaneyle Smart tv Aldım Gayet gùzel
 
The SLayeR

The SLayeR

Üye
Smart tv ler gerckten mukemmel evde kablosuz net var ona baglaniyo bizim tv
 
Ccihat67

Ccihat67

Üye
Lg smart tv var evde onda bu özellik varmı ki ?
 


Üst Alt