Televizyonu kim buldu, Televizyonun icadı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Televizyonu kim buldu, Televizyonun icadı
Televizyon nasıl bulundu,
Televizyon nezaman icat edildi,
Televizyonu kim icat etti

Televizyonun gelişimi için hayati önem taşıyan Willoughby Smith, 1873 yılında selenyum içindeki foto iletkenliği keşfetmiştir. 1884 yılına ait kayıtlar, Nipkow adında bir alman bilim adamının elektromekanik bir TV için bir patent almış olduğunu göstermektedir. Nipkow ‘un televizyonu hiç çalışmamış olmasına rağmen tasarladığı dönen disk ilk TV görüntü rasterizeri olarak kabul edilir.
Televizyon kelimesini icat eden kişi ise Constantin Perskyi dir. 25 Ağustos 1900 tarihinde Paris Uluslararası Elektrik Kongresi’nde bu kelimeyi ilk defa telaffuz etmiştir. Bu fuarda sergilenen Televizyon tarihinin ilk prototipleri, basit fotoğraf aktarımları gerçekleştiren mekanik televizyonlardı.
Elektronik Televizyon; TV gelişiminde bir sonraki aşama 1911 yılında gerçekleşti. Alan Archibald Campbell-Swinton adlı bir mühendis katot ışınlı tüplerle görüntü alma ve iletmenin nasıl olabileceğini anlattı.
1920′lerde, birçok bilim adamı elektronik vericiler üzerinde çalışmaya başladı. 7 Eylül 1927 günü, Philo Farnsworth kendi laboratuvarında bir kamera ve bir verici tüpü kullanarak (tek çizgi) bir görüntü iletti. Bir yıl sonra insan resimlerinden oluşan görüntüleri kamuoyuna gösterdi. 1929 dan 1934 yılına kadar olan süreçte yapılan çalışmalar sonucu elektronik televizyon icat edilmiş oldu.
1930 ve 40′lı yıllar arasında gelişmeler hızla devam etti. 1936 yılında İngiltere’de Isaac Shoenberg 405 satır görüntü aktarımı için bir cihaz geliştirdi. 1944 yılında Sovyetler Birliği’nde 625 satırlık görüntü aktaran cihazlar geliştirildi. Yenilikler devam ederken, satır sayısı da git gide arttı.
Temmuz 1928 yılında Amerika’da ilk TV yayını yapıldı. C.F Jenkins’ e deneysel yayınlar yapması için izin verildi. Maryland ve Washington kaynaklı yayınlar yapıldı. Eylül 1928 de Televizyon tarihinde ileri bir adım daha atılarak Queen’s Messenger adlı tek perdelik drama yayınlandı. Bunu New York’ta 1929 yılında RCA’s yayınları takip etti.
26 Nisan 1931 tarihinde, W2XCR TV Brodway’ de 5. Cadde boyunca ünlülerin görüntülerini yayınlandı. 1938 yılında, satır sayısı 300′ e çıkmıştır ve düzenli yayınlara başlama zamanı gelmişti. NBC televizyon kanalı Nisan 1939 tarihinde New York Dünya Fuarı ile düzenli yayına başladı.
1941 yılında saniyede 30 kare ve 525 satır aktarı NTSC standartları uygulanmaya başladı.Temmuz 1941 de televizyonculuk ile ilgili ticari lisanslar serbest bırakıldı. Her ne kadar özel girişim serbest bırakılmış olsa da yayınlanacak televizyon programları oldukça kısıtlı kaldı.
İkinci dünya savaşından sonra televizyon yayınları düzenli hale gelmeye başladı. Renkli televizyonların icadı ile gelişim daha da hızlandı.
Günümüze kadar olan teknolojik gelişmeler sayesinde televizyonlar 3 boyutlu görüntü yayınlamaya kadar geldi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
314
Selim Baltaci
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
354
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
1K


Üst Alt