Telefonunuz Hakkında Bilmediğiniz Herşey Kitap Gibi!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Waveman

Waveman

Üye
    Konu Sahibi
Telefonunuz Hakkında Bilmediğiniz Herşey Kitap Gibi!!!
Wave Kullanıcıları lütfen tüm soruları okuyunuz. Mutlaka işinize yarayacak bilgiler bulacaksınız. Ayrıca konudaki soru cevaplarının içeriği yeni bilgiler paylaşıldıkça düzenleniyor. Sık sık konuyu ziyaret edip soruları kontrol etmeyi unutmayın.

CTRL + F tuş kombinasyonu ile arama yapabilirsiniz.

Ayrıca konu sürekli güncellenecektir. Zaman zaman tüm kullanıcılar ilk msj a bakabilir. Son eklenen sorular ve bilgiler genelde en altta son soru olarak paylaşılacaktır. Ayrıca aynı soruya yeni çözümler bulundukça mevcut sorunun altına ekleniyor.

Bu konuyu neden açtığıma gelirsek,

Öncelikle ana konuda sürekli aynı sorular dönüp duruyor ve asıl paylaşım yapan arkadaşlar yada yeni haberler güncel bilgiler konu kirliliği yüzünden farkedilmiyor.

Bende şimdiye kadar bu forumda okuduğum cevapları zaman zaman derlemeler ile düzenledim ve bu konuyu açmaya karar verdim. Sürekli güncellenecektir.

Bu bilgileri paylaşan ve cevapları yazarak bir çok kişinin ve benim sorularıma cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Kusura bakmayın mesaj sahiplerinin kullanıcı adlarını tek tek yazamadım.

Tüm Wave kullanıcıları mutlaka kendileri için bir şeyler bulacaktır. Ayrıca eklemek istediğiniz soru ve çözümü varsa lütfen yazın gördükçe ilk msj a eklerim. Ayrıca yanlış olduğunu düşündüğünüz cevap varsa da yazın hemen düzeltelim.

Öncelikle kullanım kılavuzunu lütfen okuyun.

İPUCU 1 : Rehberdeyken herhangi bir ismi sağa kaydırırsanız arama yapar sola kaydırırsanız mesaj gönderme ekranı açılır.

İPUCU 2: Rehberde sağ taraftaki harfleri goruyorsunuzdur. Orada parmağınızı herhangi bir harfin (A 'nın) üstüne basıp sol tarafa çok az sürükleyin.Sakın bırakmayın. Daha sonra parmağınızı aşağıya doğru sürükleyin. Bakalım ne çıkacak. Deneyin?

İPUCU 3: Ayarlar, genel, hareketler de ters çevirmeyi aktif yaparsanız, eğer biri sizi aradığında telefonun ekranını yere bakacak şekilde çevirirseniz telefon kendini sessiz e alacaktır.

İPUCU 4: Müzik çalardayken ekranı yan yatırın. CD ler çıkar. Biraz kurcalayın çok güzel kısayollar bulacaksınız.

İPUCU 5: Arada bir menü tuşuna uzun basın arka planda çalışan progragramları kontrol edin.

İPUCU 6: Menü tuşuna iki kez hızlıca arda arda basınca telefonda içerik arama menüsü çıkıyor. Mesela restorm yazdınız. Restorm ile ilgili tüm rehber kayıtlarını veya dosyaları veya mailleri gösteriyor. İstediğinizi seçip işlem yapabilirsiniz.

İPUCU 7: telefon görüşmesi sırasında .... yazan yere tıklayınca sağ tarafta sesi kaydet var görüşme esnasında kayıt yapabiliyorum,sol taraftada parazit önleme aç-kapa tuşu var. Bada 1.2 de ses kayıt mevcut değil.

İPUCU 8: Ayarlar-genel-harekerler-çift dokunma. Aktif yaparsanız telefonun arkasına pışpışlar gibi 2 kere vurunca ayarladığınız program yada klasör açılır. Çift tıklama yazısına tıklarsanız da kısayolu seçebilirsiniz.

İPUCU 9: Ayarlar-genel-harekerler-Aşağı indirme. Aktif yaparsanız telefonla konuşurken telefonu masaya koyduğunuzda telefon otomatik olarak handsfree moduna geçer. Yanınızdakilerin konuşmayı duymasını sağlayabilirsiniz.

İPUCU 10: Müzik çalarda alttaki 3 noktaya basarsanız müzik tanımlayı görürsünüz. Ortamdaki müziği dinlettiğinizde size müzik hakkındaki bilgileri gösterir. Türkçe parçalarda çok baarılı olmasada yabancı parçalarda çok başarılı.

İPUCU 11: Müzik çalarda üstten parça listeleri yada sanatçıları seçip dilediğiniz liste yada sanatçıyı parmağınızla sola kaydırırsanız liste yada sanatçıya ait tüm şarkılar çalmaya başlar.

İPUCU 12: Müzik çalarda şarkı çalarken ekrana 1 kere dokunun üstte seçenekler çıkacak. 5.1 ses efecktini aktif yapabilirsiniz. Şarkıları karışık çaldırabilirsiniz vs.

İPUCU 13: Telefonla konuşurken menü tuşuna basarsanız menüye girer konuşma devam eder. İsterseniz internete girip bir yandan sörf yapabilirsiniz.

İPUCU 14: Ortam tarıcısına girerek alttaki 3 noktaya basıp filmler oluşturabilirsiniz.

İPUCU 15: Tuş kilidindeyken herhangi bir şağrıda yada msj da ekran puzzle gibi olur. Mevcut çağrıyı yada msj ı parmağınızla puzzle daki boşluğa götürürseniz direk msj yada çağrı yapan kişi açılır.

--------------- Ekleme ---------------

1- MSN i nasıl kullanabilirim?

- Aşağıdaki Palringo'yu indirin, yığın bellek modunda telefona atın. Others klasörüne atabilirsiniz. Telefondan o klasöre girin ve yükleyin. Fakat açmayın.
Palringo 2.1.7: (modifiyeli sürüm)
Telefonu USB Hata ayıklama modunda bilgisayara bağlayın. Daha sonra sTune yi açıp;
Browser sekmesine gel -> AppEX -> User -> Java -> Hidden Games -> Palringo -> appdb bölümüne girin. Burada sağ taraftan settings.bin dosyasının üzerine sağ tıkla ve delete deyin. (settings.bin i silerek programın arka planda çalışmasını sağlıyoruz)
sTune'yi indirmek için:
İlk yüklemede yazılar normalden büyük veya küçükse 2. ye üstüne yükleyin. olmazsa 3. cüye yükleyin. Düzelecektir.

daha sonra menüdeki IM den giriş yapılır. Yeni bir hesap açılır. Yeni oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Bağlandıktan sonra ekranın sol altında + işaretine basılır ve istenilen servisler buradan eklenir.

2- Facebook chat i nasıl kullanabilirim?

-Öncelikle Giriş Yap | Facebook buradan bir kullanıcı adı oluşturmanız gerekiyor.
Daha sonra yine bilgisayardan girdiğiniz facebook ta ayarlar kısmında hesap güvenliği ve giriş bildirimleri ni açın ve kaydedin.
Şimdi palringoya giriş yapın mevcut facebook chat varsa onu silin ve yeniden facebook chati ekleyin. Username kısmında oluşturduğunuz username i yazacaksınız. Hepsini küçük harflerle yazın. Büyük harf kullanırsanız olmuyor.
hesap bilgilerini girin ve kaydedin. Telefonunuzda hesaplarım a tıklayın facebook hesabını silin yeniden eklersiniz. Şimdi bilgisayardaki facebook hesabından da çıkış yapın(logout)
Sonra telefondan palrigoya girin.
Daha sonra yine bilgisayardan facebooka kullanıcı adı şifre yazarak yeniden giriş yapın.
İzin verilsin mi diye bir ekran gelebilir. izin verilsin deyin ve devam edin.
Palringodan çıkın ve yeniden girin. Artık facebook chati de msn ile birlikte üstelik arka planda çalışır durumda kullanabilirsiniz.

3- Samsungappsten indirdiğim oyunlar telefonun hafızasına iniyor. Ne yapmalıyım?

-Ayarlar>Uygulamalar ve en altta Yükleme yeri /Hafiza Karti Secili olmali. Ilave olarak sunuda belirtim Eger cihaziniz PC'ye Depo modunda yada KIES olarak bagliyasa ve o sirda cihazdan Apps'a girip herhangi bir uygulamayi indirmek istediginizde cihaz size sormadan Otomatik olarak Telefon hafizasini seciyor daha sonra PC'den ayirsaniz bile Yükleme ayari Telefon hafizasi olarak kaliyor. Bu ayari degistirme sebebi sadece cihazinizin üzerinden Apps ygulamasindan Ve cihaziniz PC'ye bagliyken uygulama indirmek isteginizde gerceklesir. cihazinizi her bagladiginizda ayari degistirmiyor.

4- Telefonda film izlerken altyazıları nasıl açıyorum? Türkçe harfler desteklenmiyor ne yapabilirlim?

-Altyazı uzantısı .srt olmalı. Video izlerken alttaki ok a basın. altyazılar açık deyin. Altyazılar gelecektir. Sadece film ile altyazı aynı isimde ve aynı klasörde olmalı okadar.
-Şimdilik Türkçe harfler desteklenmiyor. O yüzden altyazıyı önce not defteri ile açın. Düzen e tıklayın ve değiştir e tıklayın. Aranan kısmına tek olarak Türkçe harfleri yazın (ç,ı,ğ,ö,ü) diğer kısma da yine tek tek İngilizce olanları yazın(ç,i,g,o,u) tümünü değiştir e tıklayın. Sonra dosya ya basın ve kaydedin. Yada şuradan(Altyazı Çevirici (TR,ENG)) küçük bir eklenti ile işinizi halledebilirsiniz.

6- Kieste ürün satın aldım ancak telefona yüklerken �hafıza yetersiz� uyarısı veriyor. Ne yapmam gerekiyor?

-Öncelikle ayarlar-bellek kısmındaki yükleme yerini kontrol edin hafıza kartı olması gerekiyor. Eğer öyleyse programı kiese indirin. Daha sonra telefonu tekrar kiese bağlayın ve appstore da indirilenlere basın. Şimdi telefonum kiesten çıkarabilirsiniz. Telefondan appstora girin. Alttaki 3 noktaya basın oturum açın. Daha sonra sayfam a tıklayın ve indirilenler e basın. Oyunu orada göreceksiniz. Al deyin ve bekleyin telefondan indirsin. Kiesten yüklenmeyen uygulamalar telefondan sorunsuzca yükleniyor. Tabi bu işlemi yaparken wi-fi ile internete bağlı olun.
Bir şeyi yükleyemiyorsanız yeterli hafıza yok diyorsa bunun sebebi yükleme sırasında geçici yükleme alanı olarak telefon hafızası kullanılması gerekliliğidir. 250MB lık bir oyun indirecekseniz bunun için telefonda 650MB lık yer olması gerekmektedir. Bada 1.2 de Asphalt 5 telefon hafızasından silinerek uygulamalar için kullanılabilir hafıza 920MB a çıkarılmıştır. Bunun Bada 1.2 yi beklemekle alakası yoktur. Bada 1.0 dada aynı şeyi telefon hafızasından Asphalt ı silerek yapabilirsiniz. Asphalt ı sonradan hafıza kartına yüklemek mümkün yani kaybedilen birşey yok.

Memory Management sorunu sistemin RAM kullanımı ile alakalı bir sorunudur ve Bada 1.2 de tamamen çözülmüştür, artık telefonda "yeterli kaynak yok çalışan uygulamalar kapatılacak" mesajı çok nadir çıkmaktadır, bunun sebebi de bazı uygulamaların Memory Leakage denilen kötü ve amatör kod yazılımı nedeniyle gereksiz kaynak kullanmasıdır. Samsung bunun içinde önlem almıştır. Bada 1.2 SDK ya Memory Leakage Debug eklenmiştir. Böyleyece programcı nerelerde Memory Leakage a neden olduğunu görebilmektedir. Ayrıca Samsung Develloper lar için yeni bir kurallar zinciri getirmiş ve artık kodlara müdahale edebileceğini belirtmiştir.
Bada 1.2 henüz resmi olarak Kies üstünden yüklenemiyor. Yükleyenler piyasaya sızıdırılan beta versiyonlarını yüklüyor. Ocak 2011 sonuna kadar tüm dünyada kies üstünden yüklenmesi bekleniyor.

7- Samsung Wave ile Route 66 programını nasıl aktive ederim?

-http://www.66.com/samsung/index.php?cid=TR&act=2&cat=2&scat=9 talimatları yerine getirdiğinizde Route 66 programınızı aktive edebilirsiniz. Daha sonra telefondan navigasyona girin. Diğer e basın ve içerikler e girin. Lisans kodlarini senkronize et i tıklayın.
Harita ve sesler ücretsizdir.Fakat sesli navigasyon 1 aylık kısıtlı kullanımla sınırlıdır.Daha sonraki kullanım için ücret ödeyerek tam lisanslı kullanıma geçebilirsiniz.Veya gelecek yeni navigasyon uygulamalarını bekleyebilirsiniz.

8-Samsung Wave ile e-postalarımı Wi-Fi baplantısı olmadan nasıl alabilirim?

-Menü/Ayarlar/Bağlantılar/Paket veri kullan

9-Adaptif Menü Sıralaması nedir ?

-Bu özellik menüdeki uygulamaların her menüye girdiğinizde ikonların yerlerinin otomatik olarak değişmesini sağlar. İsterseniz ayarlardan kapayabilirsiniz.

10-İnternet ayarı yaptırdığım halde internete giremiyorum neden ?

-İnternet ayarınızı yaptıktan sonra telefonu kapatıp açarsanız ayarlarınız aktif olmuş olacaktır.

11- Samsung Wave ile sesli görüşme yaparken seste dalgalanma ve duyulmama problemi var, nasıl çözülür?

-Sesli görüşme esnasında ... tuşuna başarak "Parazit azaltma açık" hale getirin. Yada telefonu son sürüme güncelleyin. Bu her konuşmada oluyorsa servis ile irtibata geçin.

12-Samsung Wave ile çekilen fotoğraflarda pembelik sorunu oluşuyor, nedeni nedir, her Wave böyle bir soruna sahip midir?

-%90 gibi bir oran vereyim ben(çünkü elbet bende yok diyenler olacaktır). Bu bir sorun değildir aslında. Normal fotoğraflarda bu durum olmaz. Loş ışıkta beyaz bir yer çekerseniz olacaktır. Mesela loş ışıkta beyaz duvar çekerseniz görebilirsiniz. Servise vermek %99 çözüm olmaz. Çözümü aslında basittir. Altta alıntı bir msj var okuyunuz.
Satürasyon(Doygunluk):
Bu temelde renklerin yoğunluğu anlamına gelir. Daha önce kompakt bir "odakla ve çek" tipi makine kullandıysanız, kompakt fotoğraf makineleri genellikle daha yüksek bir 'normal' satürasyon seviyesine ayarlanmış olduklarından dolayı, dijital bir SLR'dan aldığınız sonuçların beklediğiniz kadar renkli olmadığını görmüş olabilirsiniz. Kontrastta olduğu gibi, seçenek gerçekten de çektiğiniz resim türüne bağlıdır. Örneğin bol bol renkli süslemelerin ve kağıt şapkaların olduğu bir çocuk partisi için genellikle daha yüksek bir satürasyon ayarı faydalıdır, oysa ki vahşi hayat resimleri çekiyorsanız, sıklıkla orijinal renklerin mümkün olduğunca uyuşmasını istersiniz. Satürasyon seçiminizi bilgisayarınızda resimler üzerinde çalışarak belirlemeniz büyük önem taşır...
Wave belki kamera yazılımında bu satürasyon durmunu çok iyi hayata geçirememiş. Ama aynı zamanda 1 cm incelikte bir cep bilgisayarı olduğunu hatırlarsak bu çok mu ayıp?
Sonuç: Düşük ışıkta satürasyondan kaynaklanan kırmızı-pembe renk artışı.
Çözüm: Şikayet edenler ''0'' değerindeki Satürasyonu ''-2'' yapabilirler. (fotograf-video)
Daha kusursuz olması için ''İso'' değerini kapalı-az ışıklı ortamda arttırıyoruz (50-100 yerine 400-800 gibi)
Daha da kusursuz olması için ''Beyaz dengesini'' bulunduğumuz ortama göre ayarlıyoruz (Günışığı-sarı ampül-florasan...)
* 10.000 Liralık pro. dijital fotograf makinalarının bile bir bilgisayara-fotograf işleme yazılımına ihtiyacı vardır. Kusursuz fotograflar istiyorsanız bir kaç dakikanızı da bunun için ayırın-keyiflidir.

13- E-postalarımı manuel/otomatik olarak almak istiyorum, hangi ayarları yapmam gerekir?

-Menü>Hesaplarım>Web Hesapları>Ayar simgesi>İstediğiniz seçeneği belirleyin.

14- Facebook hesabımdaki kişileri rehberimle senkonize edemiyorum.Nasıl yapabilirim ?

-Öncelikle facebook'a menüdeki ikondan girişinizi yaparak hesap oluşturun.Daha sonra hesaplarım>facebook hesabınızın üzerine tıklayın.Oradaki kişi senk.'nu aktif edin.Bundan sonraki işlemi basit anlatmak için; facebook'tan ekleyeceğimiz kişiye x, rehberdeki kişiye y diyorum.Rehber>...>Arkadaş edin'i tıklayın.Arkadaşlarınız arasından x'i seçin.Rehbere döndüğünüzde x'i bulacaksınız.x'in üzerine uzun basın "bağlantılı kişiler seçeneği" çıkar.Bağlantılı kişi olarak y'yi seçerseniz y'nin rehber kaydına x'in bilgileri eklenir.

15-Cihazıma reset atmak için kullanacağım kod nedir ?

- *2767*3855# bu kodu tuşlarsanız hard reset gerçekleşir.
Telefon hafızasındaki bütün bilgileriniz silinir ve telefon fabrika ayarlarına geri döner.Hafıza kartınıza belgelerinizi yedekleyerek sabit kalmasını sağlayabilirsiniz.

--------------- Ekleme ---------------

1- MSN i nasıl kullanabilirim?

- Aşağıdaki Palringo'yu indirin, yığın bellek modunda telefona atın. Others klasörüne atabilirsiniz. Telefondan o klasöre girin ve yükleyin. Fakat açmayın.
Palringo 2.1.7: palringo-2.1.7.jar (modifiyeli sürüm)
Telefonu USB Hata ayıklama modunda bilgisayara bağlayın. Daha sonra sTune yi açıp;
Browser sekmesine gel -> AppEX -> User -> Java -> Hidden Games -> Palringo -> appdb bölümüne girin. Burada sağ taraftan settings.bin dosyasının üzerine sağ tıkla ve delete deyin. (settings.bin i silerek programın arka planda çalışmasını sağlıyoruz)
sTune'yi indirmek için: STune.exe ... at ul.to - Free File Hosting, Free Image Hosting, Free Music Hosting, Free Video Hosting, ...
İlk yüklemede yazılar normalden büyük veya küçükse 2. ye üstüne yükleyin. olmazsa 3. cüye yükleyin. Düzelecektir.

daha sonra menüdeki IM den giriş yapılır. Yeni bir hesap açılır. Yeni oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Bağlandıktan sonra ekranın sol altında + işaretine basılır ve istenilen servisler buradan eklenir.

2- Facebook chat i nasıl kullanabilirim?

-Öncelikle Giriş Yap | Facebook buradan bir kullanıcı adı oluşturmanız gerekiyor.
Daha sonra yine bilgisayardan girdiğiniz facebook ta ayarlar kısmında hesap güvenliği ve giriş bildirimleri ni açın ve kaydedin.
Şimdi palringoya giriş yapın mevcut facebook chat varsa onu silin ve yeniden facebook chati ekleyin. Username kısmında oluşturduğunuz username i yazacaksınız. Hepsini küçük harflerle yazın. Büyük harf kullanırsanız olmuyor.
hesap bilgilerini girin ve kaydedin. Telefonunuzda hesaplarım a tıklayın facebook hesabını silin yeniden eklersiniz. Şimdi bilgisayardaki facebook hesabından da çıkış yapın(logout)
Sonra telefondan palrigoya girin.
Daha sonra yine bilgisayardan facebooka kullanıcı adı şifre yazarak yeniden giriş yapın.
İzin verilsin mi diye bir ekran gelebilir. izin verilsin deyin ve devam edin.
Palringodan çıkın ve yeniden girin. Artık facebook chati de msn ile birlikte üstelik arka planda çalışır durumda kullanabilirsiniz.

3- Samsungappsten indirdiğim oyunlar telefonun hafızasına iniyor. Ne yapmalıyım?

-Ayarlar>Uygulamalar ve en altta Yükleme yeri /Hafiza Karti Secili olmali. Ilave olarak sunuda belirtim Eger cihaziniz PC'ye Depo modunda yada KIES olarak bagliyasa ve o sirda cihazdan Apps'a girip herhangi bir uygulamayi indirmek istediginizde cihaz size sormadan Otomatik olarak Telefon hafizasini seciyor daha sonra PC'den ayirsaniz bile Yükleme ayari Telefon hafizasi olarak kaliyor. Bu ayari degistirme sebebi sadece cihazinizin üzerinden Apps ygulamasindan Ve cihaziniz PC'ye bagliyken uygulama indirmek isteginizde gerceklesir. cihazinizi her bagladiginizda ayari degistirmiyor.

4- Telefonda film izlerken altyazıları nasıl açıyorum? Türkçe harfler desteklenmiyor ne yapabilirlim?

-Altyazı uzantısı .srt olmalı. Video izlerken alttaki ok a basın. altyazılar açık deyin. Altyazılar gelecektir. Sadece film ile altyazı aynı isimde ve aynı klasörde olmalı okadar.
-Şimdilik Türkçe harfler desteklenmiyor. O yüzden altyazıyı önce not defteri ile açın. Düzen e tıklayın ve değiştir e tıklayın. Aranan kısmına tek olarak Türkçe harfleri yazın (ç,ı,ğ,ö,ü) diğer kısma da yine tek tek İngilizce olanları yazın(ç,i,g,o,u) tümünü değiştir e tıklayın. Sonra dosya ya basın ve kaydedin. Yada şuradan(Altyazı Çevirici (TR,ENG)) küçük bir eklenti ile işinizi halledebilirsiniz.

6- Kieste ürün satın aldım ancak telefona yüklerken �hafıza yetersiz� uyarısı veriyor. Ne yapmam gerekiyor?

-Öncelikle ayarlar-bellek kısmındaki yükleme yerini kontrol edin hafıza kartı olması gerekiyor. Eğer öyleyse programı kiese indirin. Daha sonra telefonu tekrar kiese bağlayın ve appstore da indirilenlere basın. Şimdi telefonum kiesten çıkarabilirsiniz. Telefondan appstora girin. Alttaki 3 noktaya basın oturum açın. Daha sonra sayfam a tıklayın ve indirilenler e basın. Oyunu orada göreceksiniz. Al deyin ve bekleyin telefondan indirsin. Kiesten yüklenmeyen uygulamalar telefondan sorunsuzca yükleniyor. Tabi bu işlemi yaparken wi-fi ile internete bağlı olun.
Bir şeyi yükleyemiyorsanız yeterli hafıza yok diyorsa bunun sebebi yükleme sırasında geçici yükleme alanı olarak telefon hafızası kullanılması gerekliliğidir. 250MB lık bir oyun indirecekseniz bunun için telefonda 650MB lık yer olması gerekmektedir. Bada 1.2 de Asphalt 5 telefon hafızasından silinerek uygulamalar için kullanılabilir hafıza 920MB a çıkarılmıştır. Bunun Bada 1.2 yi beklemekle alakası yoktur. Bada 1.0 dada aynı şeyi telefon hafızasından Asphalt ı silerek yapabilirsiniz. Asphalt ı sonradan hafıza kartına yüklemek mümkün yani kaybedilen birşey yok.

Memory Management sorunu sistemin RAM kullanımı ile alakalı bir sorunudur ve Bada 1.2 de tamamen çözülmüştür, artık telefonda "yeterli kaynak yok çalışan uygulamalar kapatılacak" mesajı çok nadir çıkmaktadır, bunun sebebi de bazı uygulamaların Memory Leakage denilen kötü ve amatör kod yazılımı nedeniyle gereksiz kaynak kullanmasıdır. Samsung bunun içinde önlem almıştır. Bada 1.2 SDK ya Memory Leakage Debug eklenmiştir. Böyleyece programcı nerelerde Memory Leakage a neden olduğunu görebilmektedir. Ayrıca Samsung Develloper lar için yeni bir kurallar zinciri getirmiş ve artık kodlara müdahale edebileceğini belirtmiştir.
Bada 1.2 henüz resmi olarak Kies üstünden yüklenemiyor. Yükleyenler piyasaya sızıdırılan beta versiyonlarını yüklüyor. Ocak 2011 sonuna kadar tüm dünyada kies üstünden yüklenmesi bekleniyor.

7- Samsung Wave ile Route 66 programını nasıl aktive ederim?

-http://www.66.com/samsung/index.php?cid=TR&act=2&cat=2&scat=9 talimatları yerine getirdiğinizde Route 66 programınızı aktive edebilirsiniz. Daha sonra telefondan navigasyona girin. Diğer e basın ve içerikler e girin. Lisans kodlarini senkronize et i tıklayın.
Harita ve sesler ücretsizdir.Fakat sesli navigasyon 1 aylık kısıtlı kullanımla sınırlıdır.Daha sonraki kullanım için ücret ödeyerek tam lisanslı kullanıma geçebilirsiniz.Veya gelecek yeni navigasyon uygulamalarını bekleyebilirsiniz.

8-Samsung Wave ile e-postalarımı Wi-Fi baplantısı olmadan nasıl alabilirim?

-Menü/Ayarlar/Bağlantılar/Paket veri kullan

9-Adaptif Menü Sıralaması nedir ?

-Bu özellik menüdeki uygulamaların her menüye girdiğinizde ikonların yerlerinin otomatik olarak değişmesini sağlar. İsterseniz ayarlardan kapayabilirsiniz.

10-İnternet ayarı yaptırdığım halde internete giremiyorum neden ?

-İnternet ayarınızı yaptıktan sonra telefonu kapatıp açarsanız ayarlarınız aktif olmuş olacaktır.

11- Samsung Wave ile sesli görüşme yaparken seste dalgalanma ve duyulmama problemi var, nasıl çözülür?

-Sesli görüşme esnasında ... tuşuna başarak "Parazit azaltma açık" hale getirin. Yada telefonu son sürüme güncelleyin. Bu her konuşmada oluyorsa servis ile irtibata geçin.

12-Samsung Wave ile çekilen fotoğraflarda pembelik sorunu oluşuyor, nedeni nedir, her Wave böyle bir soruna sahip midir?

-%90 gibi bir oran vereyim ben(çünkü elbet bende yok diyenler olacaktır). Bu bir sorun değildir aslında. Normal fotoğraflarda bu durum olmaz. Loş ışıkta beyaz bir yer çekerseniz olacaktır. Mesela loş ışıkta beyaz duvar çekerseniz görebilirsiniz. Servise vermek %99 çözüm olmaz. Çözümü aslında basittir. Altta alıntı bir msj var okuyunuz.
Satürasyon(Doygunluk):
Bu temelde renklerin yoğunluğu anlamına gelir. Daha önce kompakt bir "odakla ve çek" tipi makine kullandıysanız, kompakt fotoğraf makineleri genellikle daha yüksek bir 'normal' satürasyon seviyesine ayarlanmış olduklarından dolayı, dijital bir SLR'dan aldığınız sonuçların beklediğiniz kadar renkli olmadığını görmüş olabilirsiniz. Kontrastta olduğu gibi, seçenek gerçekten de çektiğiniz resim türüne bağlıdır. Örneğin bol bol renkli süslemelerin ve kağıt şapkaların olduğu bir çocuk partisi için genellikle daha yüksek bir satürasyon ayarı faydalıdır, oysa ki vahşi hayat resimleri çekiyorsanız, sıklıkla orijinal renklerin mümkün olduğunca uyuşmasını istersiniz. Satürasyon seçiminizi bilgisayarınızda resimler üzerinde çalışarak belirlemeniz büyük önem taşır...
Wave belki kamera yazılımında bu satürasyon durmunu çok iyi hayata geçirememiş. Ama aynı zamanda 1 cm incelikte bir cep bilgisayarı olduğunu hatırlarsak bu çok mu ayıp?
Sonuç: Düşük ışıkta satürasyondan kaynaklanan kırmızı-pembe renk artışı.
Çözüm: Şikayet edenler ''0'' değerindeki Satürasyonu ''-2'' yapabilirler. (fotograf-video)
Daha kusursuz olması için ''İso'' değerini kapalı-az ışıklı ortamda arttırıyoruz (50-100 yerine 400-800 gibi)
Daha da kusursuz olması için ''Beyaz dengesini'' bulunduğumuz ortama göre ayarlıyoruz (Günışığı-sarı ampül-florasan...)
* 10.000 Liralık pro. dijital fotograf makinalarının bile bir bilgisayara-fotograf işleme yazılımına ihtiyacı vardır. Kusursuz fotograflar istiyorsanız bir kaç dakikanızı da bunun için ayırın-keyiflidir.

13- E-postalarımı manuel/otomatik olarak almak istiyorum, hangi ayarları yapmam gerekir?

-Menü>Hesaplarım>Web Hesapları>Ayar simgesi>İstediğiniz seçeneği belirleyin.

14- Facebook hesabımdaki kişileri rehberimle senkonize edemiyorum.Nasıl yapabilirim ?

-Öncelikle facebook'a menüdeki ikondan girişinizi yaparak hesap oluşturun.Daha sonra hesaplarım>facebook hesabınızın üzerine tıklayın.Oradaki kişi senk.'nu aktif edin.Bundan sonraki işlemi basit anlatmak için; facebook'tan ekleyeceğimiz kişiye x, rehberdeki kişiye y diyorum.Rehber>...>Arkadaş edin'i tıklayın.Arkadaşlarınız arasından x'i seçin.Rehbere döndüğünüzde x'i bulacaksınız.x'in üzerine uzun basın "bağlantılı kişiler seçeneği" çıkar.Bağlantılı kişi olarak y'yi seçerseniz y'nin rehber kaydına x'in bilgileri eklenir.

15-Cihazıma reset atmak için kullanacağım kod nedir ?

- *2767*3855# bu kodu tuşlarsanız hard reset gerçekleşir.
Telefon hafızasındaki bütün bilgileriniz silinir ve telefon fabrika ayarlarına geri döner.Hafıza kartınıza belgelerinizi yedekleyerek sabit kalmasını sağlayabilirsiniz.

--------------- Ekleme ---------------

16-Facebook ile rehber senkronizasyonu yaptım ancak arama yapıldığında kişinin Facebook resmi çıkıyor ancak tanınmayacak kadar küçük çıkıyor. Bu
resmi büyütmenin bir yolu var mıdır?

- Facebook tan otomatik alınan resim büyütülemez. Kendiniz resim atarsanız aktif olan sizin atadığınız resim olur. Mesela hafıza kartına facebooktan arkadaşlarınızın resimlerini kaydettiniz ve hepsine rehperden tek tek resim atadınız. Daha sonra hafıza kartındaki resimleri kalabalık yapamaması için silebilirsiniz. Onları silseniz de atadığınız resim silinmez. Atadığınız resmi silmek için rehperde kaydın içine girin ve düzenleye tıklayın.

17- Kulaklığımın sadece tekinden ses geliyor.Diğer kulaklıktan ses gelmiyor.Telefon bozuk mu acaba?

-Hayır telefonunuzda hiç bir bozukluk yok.Kulaklığı iyice içine bastırın ve jacka tam olarak oturmasını sağlayın.Mono sesden stereo sese geçip 2 kulaklıktan da ses alabileceksiniz. Kulaklık girişi biraz serttir.

18- Navigasyonu tam olarak kuramadım, açıklar mısınız ?

-Samsung Wave (GT-S8500) cep telefonu için SAMSUNG LBS



Kurulum aşamaları
1) İndirmeyi başlatmak için bağlantıya tıklayın.
2) Dosyaları PC'ye kaydedin.
3) Dosyaları PC'nize kaydettikten sonra, çalıştırmak için dosyaya çift tıklayın.
4) Sihirbaz tamamlanana kadar talimatları takip edin.
5) PC'nizde ROUTE 66 Sync başladı.
6) Cihazı bilgisayarınızın USB girişine bağlayın ve cihazda "Yığın bellek" modu seçin. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz: "Menü > Ayarlar > Bağlantılar > USB" ardından "Yığın bellek > olarak Ayarla".
7) ROUTE 66 Sync programında, önce hesap oluşturun, sonra programda sol tarafta "MAĞAZA > ROUTE 66 Mağazası" na gidin. İhtiyacınız olan ürünleri tanımlayın ve alışveriş sepetine ekleyin.
8) Tüm ürünler alışveriş sepetinde olduğunda, "Kontrol" öğesini seçin. Kredi kartı ayrıntılarınızı girin ve "Gönder" öğesini seçin.
NB: içerik önce PC'ye indirilir ardından telefona aktarılır.
9) Telefonun PC ile olan bağlantısını kesin.
10) Ana menüdeki "Navigasyon" öğesini seçerek telefon üzerinde dolaşmaya başlayın.

19- Kalan şarjı % olarak nasıl görebiliyoruz?

-Bunun için; Menü>Ayarlar>Telefon hakkında>Sistem bilgisi>Pil

20-Telefondaki Browser ile Youtube, dizi siteleri gibi sitelere girince videoları göremiyorum ama kendi Youtube uygulamasından girince videoları oynatabiliyor ve seyredebiliyorum. Acaba neden benim telefonum da bir arıza mı var, servise mi göndermeliyim?

-Hayır telefonlarınız arızalı değil Browser üzerinden seyredememenizin sebebi telefonda Flash 9.1 versiyon yüklü olduğundan dolayıdır. Samsung Bada'nın yapacak olduğu Firmware güncellemesinden sonra(2011 ortaları gibi bekliyorum şu anki güncel firmware de veya beta olanlarda henüz yok) Flash 10.1 desteği gelecektir. Samsung açıklama yapmıştır.

21-Oyunlar sekmesi altındaki java programları nasıl başka bir yere taşıyabilirim?

-Malesef, bu uygulamaları başka bir yere taşıyamayız. Apllication yada oyunları da ayrı bir klasörde toplayamazsınız.

22- Telefonu nasıl sarj etmeliyim?

-Lion piller yapıları itibariyle fazla sarjda bırakılmamalı ve telefonun pili tamamen boşalmadan tekrar şarj edilmelidir tamamen boşaldıktan sonra şarj işlemi 100 kerede pilin ömrünü %75-80 oranında düşürür.

23- Telefonumu yeni aldım nasıl sarj etmeliyim?

-Eski telefonlar gibi 10 saat sarjda takılı kalmasına gerek yok. Pil dolunca sarjdan çekebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

24-Pil çok az dayanıyor ne yapmam lazım?

-menü ayarlar-bağlantılar-konum yeşil olan hepsini kapatın.
-menü ışığını düşürün
-3G ile (hattınızdan internete girmediğiniz zamanlarda) ayarlar - bağlantılar - şebeke modu nu otomatikten 900 e1800 olana geçir. Böylece 3G yi kapamış olursunuz.
-Bilgisayardan sarj etmeyin. Bilgisayardan sarj tutmuyor çünkü sabah tam dolu alırsınız akşam biter. Acil durumlar için bilgisayarı kullanın.
-Ayrıca zamanla pilin performansının artacağını unutmayın. Yeni aldıysanız telefonu birkaç hafta kullandıktan sonra performansı artacaktır.
-Beyaz renk süper Amoled için çok dezavantajlıdır, internet açtınız beyaz bir sayfa veya mesaj yazıyorsunuz klavye hariç yarısı beyaz ekran süper Amoled var pil daha çok gider diye dusunmeyin aksine daha fazla güç tüketecektir lcd ye göre.
Bu nedenledir ki wave I de menü arka planı siyahtır ve degistirilemez, halbuki lcd/tft kullanan diğer Bada li wave lerde arka plan beyazdır. Yani Wave I deki arka plan siyah zorunluluğu Bada dan değil süper Amoled ekrandan gelmektedir. Wave II lcd olacak ve temalarda arka plan renklenecek, Wave I kullanıcılarını şimdiden uyarayım beyaz bir arka planı olan temayı asla kullanmayın.
-Ayarlar-telefon hakkında-CPU yu kontrol edin. Çok fazla widget kullanmıyorsanız ve arka planda çalışan uygulama yoksa sabit %1 değerinde durması gerekiyor. Eğer değer sürekli oynuyorsa %20-30-1-20-30 vs gibi ya kullanılan widgetler çok enerji harcıyordur yada telefonu kapayıp açma vakti gelmiştir. CPU kullanımı yüksekse bilinki sarj daha çabuk bitecektir.

Telefonunuzda ne kadar çok beyaz renk görürseniz piliniz o kadar çabuk biter, Süper Amoled in asıl üstün yanı kontrast ve canlı renklerdir.

25- GPS hep açık mı kalacak kapamanın bir yolu yok mu?

- menü ayarlar-bağlantılar-konum yeşil olan hepsini kapatın.

26- Akşam sarj tam doluydu sabah bitmiş gördüm. Sorun nedir?

-Kullandığınız temadan yada widgetlerden kaynaklanıyordur. Bazı temalar sarjın fazla gitmesine sebep oluyor. Bazı widgetlerde öyledir. Özellikle saat widgetleri.

27- Telefondaki güncel bada sürümünü nasıl görebilirim ve yeni güncelleme varmı nasıl kontrol edebilirim?

-Ayarlar,telefon hakkında kısmından mevcut yazılımı görebilirsiniz. Telefonu kiese bağlarsanız da sağ altta �üretici yazılım yükseltme� var. Ona tıklayın eğer yükle seçeneği aktifse yeni güncelleme var demektir. Ancak güncellemeyin ve soruları okumaya devam edin. Güncellemeden önce risk almamak için yapmanız gerekenler yazıyor.

28- Bazı uygulamaları çalıştırırken yeterli hafıza yok tarzı bir uyarı geliyor, sebebi nedir?

-O sıradaki RAM yani bellek kullanımıyla alakalı bir durumdur. Eğer düzelmezse telefonu yeniden başlatın. Arada telefonu açıp kapamak faydalıdır. Ben mesela günde 1 kez bazen 2 kez kapayıp açarım. Bir konuda hata alırsanız ilk deneyeceğiniz şey telefonu açıp kapamak olsun.

29- CP mode, AP mode nedir ne değildir?

-CP mode daha fazla performans verir. Yeterli bellek yok uyarısı ile daha az karşılaşılır. CP mode da okuma/yazma hızı 3326kbps dir. AP mode ise daha çok pil odaklıdır. Ve defult olan bu modtur. Yani telefonunuz Ap mode ile gelir. AP mode da okuma/yazma hızı 466kbps dir.
CP mode da pil süresi kısalır. Ortalama 1 ila 1,5 gün arasındadır. AP mode ta ise kullanıma bağlı 3-4 gün gidecektir.
CP mode ile AP mode arasındaki geçiş: *#8740# kodu ile yapabilirsiniz. Enable yazan aktif olandır. Mesela kodu yazdınız CP uart enable yazdı. CP mode a geçmiş oluyorsunuz. Tekrar yazdınız AP uart enable yazdı. AP mode a geçmiş oluyorsunuz.
CP modu
- Tum islemlerde iyi hiz, iyi performans ozellikle oyunlarda ve HD videolarda
- Yeterli hafiza yok hatasi minimum yaşanır.
- Saatte ortalama %2 batarya harcar.

AP modu
- daha az hiz, daha az performans
- Yeterli hafiza yok hatasi daha çok ortaya cikar.
- Saatte ortalama %0.2 - %0.5 arasi pil tuketimi

30-Mesajlarım karışık gözüküyor. Mesela yeni yollanmış bir msj 1 saat önce atılmış gibi gözüküyor. Altlarda duruyor. Nasıl düzeltirim?

-Ayarlar, saat tarih, en alttaki otomatik olanı aktif yapın. Tel yeniden başlayacak. Büyük ihtimal sorun çözülmüş olacak. Eğer sorun çözülmezse ve zaten aktif ise inaktif yapın ve telefonu açıp kapayın. tekrar kontrol edin. Şimdilik bulunan başka çözüm bulunmuyor.

31- GPS konum bulmuyor ne yapabilirim?

-Ayarlar - bağlantılar - konum. En üstten 3 tanesi aktif olsun. �Sensör yardımını etkinleştir�i aktif etmeye gerek yok. Ağ konumunu etkinleştirirsen operatörden küçük boyutlarda internete girme olur ancak konumunu daha hızlı bulur. İnternet paketiniz varsa onu da işaretleyin. Ayrıca kapalı alanlarda konum bulmaz genelde. Hava kapalıysa bulutluysa 5 ila 10 dk arasında, hava normalse 2-3 dk arasında arabadaysan eğer konum bulunur. Yaya isen yine 5 ila 10 dk arasında konum bulunur. Eğer dediğim gibi ağ konumunu etkinleştirirseniz bu süreler kısabilir. Ayrıca bu süreler benim kişisel tecrübelerimden yazılmıştır. Ağ konumunu etkinleştirdikten sonra altta profil e tıklayın. Mesela ben Turkcell kullanıyorum ve bende Turkcell ISP seçili. Sizde ona göre seçin.
-Birde şunu deneyin. GPS+ verisi indirmek. GPS+ verileri uyduların pozisyonlarını içerir. 7 günlüktür. Ayrıca telefon kapatılınca gider.
Bağlantı hızında kesin artış sağlanır.
*#4097*4097# girin
2. seçenek aplication settings'e girin
orada
GPS device typer kısmını yandaki oktan BUILT-IN yapın
time out aşağıda onu silin ve 128 yapın
sonra geri ve 6. seceneğe girin delete gps data yapın
sonra 4 e girin. GPS+ ya ve download data get pos test olarak test et diyor dışarda veya cam kenarında bu kadar.

32- KIES ILE YAZILIM GUNCELLEMESI YAPARKEN DIKKAT EDILMESI GEREKENLER. Risk almamak adına bu işlemleri yapabilirsiniz.

1.Kies son versiyon olacak. Samsung Apps buradan indirebilirsiniz.
2. Saglam ve hizli bir net baglantisi olacak.
3. Telefonun simkarti cikarilmis olacak
4. Telefonun sarji tam dolu olacak
5. Tum widgetlar ekrandan kaldirilmis olacak
6. Telefondaki her turlu kilit, ekran gizlilik ne tur kilit konmuş ise kilitsiz hale getirilecek.
7. Paket veri kapali olacak
8. Wifi kapali olacak
9. Telefon CP UART modunda olacak.
10. Yazilim guncelleme mumkunse bir laptopla(Elektrik kesilmelerine karsi) ve mumkunse xp yuklu bir laptopla yapilacak, diger isletim sistemleri olur fakat cok stabil degilWin 7 vista gibi sistemlerde bu islem Administrator yetkilerine sahip olarak yapilacak
11. Yazilim yukleme basladiktan sonra sabirsizlik yapilmayacak, telefon tekrar acilmadan ve stabil hale gelmeden herhangi bir kablo cekme islemi yapilmayacak.
12. Guncelleme gerceklestikten sonra telefona hard reset atilarak fw ye tam gecis saglanacak. Bu benim yontemim yapilmasada olabilir. Bence en saglikli yontem
13. Samsung Apps guncellemesi yapilirken hata mesaji alinsada beklenecek yukleme tamamlanana kadar, eger hata verirse telefon kapatip acilinarak tekrar yapilacak.
Ayrıca telefondaki bilgileri yedeklemeyi unutmayın. (msjlar, rehber gibi)

--------------- Ekleme ---------------

33- Telefonum bağlıyken kieste rehberi yedeklemek için rehber i açıyorum telefon reset atıyor. Ne yapmalıyım?

-hiçbir şey yapmayın. Kieste rehper açık kalsın ve kabloyu da çıkarmayın. Telefon baştan başlayınca kiese otomatik bağlanacak ve rehberi önünüze getirecek. Oradan bilgisayara kaydedebilirsiniz. Tabi ilk önce ayarlar, bağlantılardan telefonu kies moduna aldığınızdan emin olun.

34- Youtube ve diğer sitelerde operatörden internete girdiğimde videolar açılmıyor. Wi-fi ile açılıyor ancak 3G ile açılmıyor. Ne yapmalıyım?

-Ayarlar, Uygulamalar, medya oynatıcı, Vod ayarları, Bende Turkcell GPRS açık. Sizde kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

35- Cihazı güncelledikten sonra sürekli iletim raporları geliyor. Eski raporlar sürekli geliyor. Çözüm nedir?
-tekrar tekrar iletim raporu gelme olayını telefona reset atarak çözdüm. anladım ki telefonun stabil hale gelmesi için her sürüm yükseltmede hard reset atılmalı. sorunu olan arkadaşlar bilgilerini yedekleyip denesin.
-Başka bir cevap: ''format''
*2767*3855# kodunu tuşlayıp ilk ayarlarına geri yükledim.. şimdilik böyle bi sorun kalmadı.. tekefonu kapatıp açtıktan sonra eski mesajlar gelmiyor artık...


36- Telefonu Kiese bağlarken uyarı veriyor. �Pc bağlantısı sadece boşken kullanılabilir.� Ne yapabilirlim?

-Menü tuşuna uzun basın ve çalışan programları kapatın. Widgetleri kapamak zorunda değilsiniz. Telefon ana ekranda iken kabloyu takın.

37- Hafıza kartımda yeteri kadar yer olmasına karşın Kies üstünden 2-3 GB lık filmleri hafıza kartına atamıyorum ne yapmalıyım?

-Ayarlar bağlantılar kısmında bağlantı modunu USB yığın bellek olarak ayarlayın. Böylece atabilirsiniz. Ve Kiese göre daha hızlı atacaktır.

38- Telefon bazen cebimde kapanıyor. Daha sonra yine kendi kendine açılıyor. Sorun nedir?

-Sorun yok. Bu bir özellik. Telefon kapatma tuşuna 10 sn basarsanız telefon kendine reset atar. Cebinizde iken kapatma tuşuna 10 sn ye basılıyordur o yüzden telefon reset atıyordur. Bunu engellemenin bir yolu yok.

39- Kies güncellenirken dosyalar sürekli yükleniyor 1 saat oldu 1 gb oldu hala yüklüyor. Ne yapmam lazım?

-Virüs programını kapatın. Tekrar güncelleyin. Arada bağlantı kesildi diyecek. Devam et i seçin. Ortalama 30 dk içinde güncellenecektir.

40- Telefonumdan hiçbir videoyu izleyemiyorum. Kendi youtube uygulamasından girmeme rağmen izleyemiyorum.

-Ayarlar, Uygulanmalar, İnternet ayarları, Tercihler, �Siyah üzerine beyaz dışında hepsini seçin�

41- Wave için Blacklist muadili bir uygulama mevcut mu?

-Cihazın orijinalinden arama ve sms engelleme özelliği mevcut.
Engellemek istediğiniz kimseyi son arama olarak gösterin, üzerine basılı tutun, "engelle" seçeneği çıkacak.
Sonra arama / sms seçeneklerini tercih edersiniz.
Engellediğiniz zaman aramada karşı tarafa meşgul tonu gidiyor ve telefonunuzda cevapsız çağrı gibi görünüyor son aramalara girince.
SMS lerde yine son aramalara baktığınızda mesaj gelmiş olarak görüyorsunuz, tıklayıp okuyabiliyorsunuz. Bu gelen mesaj, ana mesaj menüsünde görünmüyor.

42- Telefondan Screen Shot nasıl alınır?

Tuş kilidi + orta tuş. Aynı anda basılır.

43- DivX kaydını nasıl yaparım?

-burdan dvix plus programını indirip pcye kurun vx.co m/en/software/divx-plus
boşlukları kaldırın.
daha sonra programın içinden üye olun ve dvixplayerden
sol üstte VOD bölümünden MANAGE MY COMPUTERS AND DEVİCES
BÖLÜMÜNE GİRİN SOL ALTTA REGİSTER NEW DEVİCES BÖLÜMÜNE TIKLAYIN
REGİSTER KODU İSTİCEK BU KOD İÇİN ceptelefonunuzun
AYARLAR/TELEFON HAKKINDA/YASALBİLGİ/LİSANSAYARLARI/dvix(r)vod/kaydet
bölümüne bastıgınızda karşınıza cıkacak
bu kodu girin
DEVİCES NAME bölümünede örnegin WAve yazın ve onaylayın
ve birdizi ilerleme asamasından sonra burası onemli kayıt dosyasını nereye cıkaracağını soruyor en basiti masaüstünü gösterin dosyayı masa üstüne atıcak bu bir kısa videodur bunu cihazınızı pcye baglıyarak sdcarta atın(yine divx programı üstünden) ve çaliştırın dvix reklam videosudur seyredin artık kaydınız yapılmıstır. Bir diğer anlatım ise şurada: Divx Kaydı Oluşturma

44- Telefonun alarmı telefon kapalıyken çalıyor mu?

-Evet çalıyor. Ana menüden saate tıklayın ve alttaki 3 noktaya basın. Otomatik açılmayı seçin.

45- Facebooktaki videoları izlerken videolar telefona indiriliyor. İndirilmeden izleyemezmiyim?

-Kendi facebook uygulamasından girerseniz indirme yapmaz.
İndirmeyi dokunmatik sitede (touch.facebook) yapıyor.

46- Telefonda qwerty klavye yerine normal numaratik klavye ile veya el yazısıyla da mesaj yazabiliyoruz acaba bu nasıl oluyor?

-Mesaj yazarken TR tuşuna uzun basın, çıkan seçeneklerden istediğinizi seçebilirsiniz.

47- Facebook'ta bildirimleri görebilmemiz için yapabileceğimiz bir ayar var mı?

-Ana menüdeki hesaplar kısmında ayar iconuna basın.

48- Biriyle konuşurken rehberden başkasının telefon numarasına bakmak istiyorum hemen aramaya başlıyor ne yapmalıyım?

-Arama ekranında
Tuşlar
En soldaki Rehber butonu
Bul dan aranan kişi bulunur
Tek numara ise numara yazılan bölgede numara görünür, orta bölgede numara ise beraber kime ait olduğu görünür, numara sayısı birden fazla ise bir mesaj penceresi açılır numaralar ve kime ait olduğu yazar o pencerede.
işin özü direkt rehbere geçmemek rehbere geçtiğinizde aynı anda başka biriyle görüşeceğinizi hatta tele konferans yapacağınızı düşünür ve direkt arama yapar telefon, yazdığınız şekilde görüşme sonanmaz beklemeye alınır.

49- Telefonumu Kies üstünden güncellerken bağlantı koptu şimdi bir şey yapamıyorum. Ne yapmalıyım?

-Öncelikle korkmaya gerek yok biraz sabır gerekiyor.
Yazacagim işlemleri tek tek sabırla olana kadar tekrar ve tekrar deneyin, sonuç almazsanız bir süre bekleyin tekrarlayin, bazı kişiler gece 2-3 gibi sonuca ulaştı belki server yoğunluğu ile de alakalı, ama sonuca ulaşamayan yok
Kies i açın.
Telefonu bilgisayara bağlayın.
Açma kapama, Ses kısma, Kamera Tuşularına aynı anda basın ve tutun , Kies "Recovery Mode" diye bir pencere gelecek (Açılmaz ise yazılım yükseltme kısmından açmayı deneyin)
Sonra çıkan adımları takip edin.
Eğer böyle bir pencere gelmezse tekrar tekrar deneyin.

50- Telefonu cebimden çıkarmadan şarkı geçmek mümkün mü?

-Appstore da �folder player� isimli uygulama ile bunu yapabilirsiniz.

51- Telefonu her usb ye taktığımda şarj oluyor. Bunu engellemenin bir yolu var mı?

-yok.

52- bazı videoları dönüştürmek istiyorum nasıl dönüştürebilirim?

-Free video to İpod converter tavsiye ederim.Hem fps , mbps , kbps,channels , hz ve çözünürlük ayarları var.MÜkemmelin dde ötesinde bir özellik. ben bütün videolarımı 30 fps , 5.1 mbps ,48000 hz , 320 kbps , 1280*720(telefonun maks desteklediği çözünürlük) ayarlıyorum.Hem çok hızlı hemde mükemmelinde ötesinde video kalitesi sağlıyor. Aynı zamanda Format Factory isimli programı kullanabilirsiniz. Kiesin kendi içinde de dönüştürücü var ancak üstte yazılanlar daha kullanışlı gibi duruyor.

53- Kopyala yapıştır nasıl yaparım?

-Kopyalayacağınız yazıya uzun basın tümünü seç çıkacak ona basın daha sonra kopyalayın. Yapıştıracağınız yere uzun basın yapıştır deyin.

54- Telefonum bazen kendi kendine internete giriyor bunu nasıl engellerim?

-Ayarlar Bağlantılar Veri dolaşımı ve Paket veri kullan'ı kapatın Tamamdır.

55- Online dizi veya filmleri internetten nasıl izlerim?

-Tıklayın.. MP4 kalitesinde izlemeni mümkün üstelik site inanılmaz güncel.

56- Telefonumu EDGE'den (2,5G) az çekiyor olsa dahi 3G ile bağlanmasını nasıl sağlarım?

- MENÜ>AYARLAR>BAĞLANTILAR> ŞEBEKE >ŞEBEKE MODU >UMTS 900/2100. NOT: İşiniz bitince "otomatik" olarak değiştirmeyi unutmayın, yoksa hep 3G li baz istsyonu aradığından hem şarjı çabuk biter hemde çevrede 3G li baz istasyonu yoksa telefon çekmez.

57- Telefonu bilgisayara bağlıyorum ancak Kies telefonu görmüyor?

-Öncelikle ayarlar, bağlantılar, usb modu kies olduğundan emin olun. Daha sonra şu linkten Samsung Apps son sürümü indirin. Önce Kiesi açın daha sonra bilgisayardaki tüm portları tek tek deneyin. Telefonu kapayıp açın kiesi kapayıp açın tekrar deneyin. İlk bağlantı zaman zaman sıkıntılı olabilir. Birkaç kez denemenize rağmen bağlanmıyorsa burada sorun belki başka çözüm önerisi olan vardır

--------------- Ekleme ---------------

58- Route 66 ömür boyu kampanyası hakkında tüm bilgiyi kampanya bitiş tarihini hepsini şuradan görebilirsiniz:

59- Ekranda süreklı kalıcı olan ekranın alt bölümünde sabit olan mesajlar,rehber,tuşlar iconları degıstırebılırim?
-menüye girin. sol üstteki küçük düzenle yazısına tıklayın. Alttaki değiştireceğiniz icona uzun basın ve taşıyın. Veya menüden bir icona uzun basın ve alttakilerin herhangi birinin yerine taşıyın.

60- Push mail wifi da çalışıyor ancak 3g ile bağlantı hatası veriyor. Ne yapmalıyım?
-Anamenüden eposta ya girin. Alttaki 3 noktya basın. Ayarlara girin. E-posta profilleri var. Ona girin. Bendeki Turkcell ISP olarak ayarlı. Sizde kendinize göre olanı seçin ve telefonu kapayıp açın.

61- Telefonun kendi tarayıcısından internete girdiğimde dosya indirmeye izin vermiyor. "Bilinmeyen dosya türü" diyor. Nasıl indirebilirim?
-Opera mini ile indirebilirsiniz. Sayfanın altında Opera için linklr mevcut.

62- Hotmail hesabını exchange activesync olarak nasıl kullanabilirim?
- ayarlar şu şekilde oluyor:
Hesaplarim
Hesap ekle
Exchange activesync
Eposta: xxx@hotmail( msn veya live).com
Kullanici adi: xxx@hotmail( msn veya live).com
Sifre: sifreniz
sunucu urlsi: m.hotmail.com
Ssl: aktif

63- Multiloader ile bada 1.2 ye geçmiştim. Sonra orjinal yazılıma döndüm. Ancak kies güncellenmez diye uyarı veriyor. Nasıl güncelleyebilirim?
-Bunun çözümü eski kies versiyonunu kuracak PC'ye (yenilerinde olmuyor boşa denemeyin) sonra orjinal yazılıma döner iken yaptığı ProductCode kısmını GT-S8500BAATUR yapacak başka birşey yapmadan güncelle dediğinizde güncelleme geliyor... 1.5.1.10074_45 kies sürümüm ile denenmiştir.
Orjinal rom a dönmenin nasıl yaptığınızı unuttuysanız Tıklayın

64- Bir resim açtığımda ekranı hafif yatırınca bir sonraki yada bir önceki resme geçiyor. Özellikle başkalarına resim gösterirken ekranın değiştiği yöne doğru resim de değişiyor. Bu özelliği kapatabilmem mümkün mü?
Bu özelliği kapatabiliyoruz.
Ayarlar/Genel/Hareketler/Yönlendirme/Öğeleri eğilen yönde izle
Yeşil ikonu kaldırırsanız kayma olmuyor.

65- Navigasyonu kullanmak için internet gerekli midir?
-Öncelikle ayarlar-bağlantılar-konum da "ağ konumunu etkinleştir" i aktif yaparsan operatörden çok küçük boyutlarda veri alışverişi olur. Bu uyduya daha hızlı bağlanmasını sağlar. Bunu kullnacaksanız altındaki profiller e de basın orada bende seçili olan "Turkcell ISP" dir. Sizde kendi operatörünüze uygun olanı seçin. yani kısaca internete girmiş olursun. İnternet paketin yoksa ya kontörün düşer yada faturana yansır. Ancak çok ta önemsenecek boyutlarda değildir. Bu telefonu kullanan tüm arkadaşlara tavsiyem zaten 100 mb lık bir internet paketi almaları. Telefonu hakkıyla kullanmak için bu şart. Turkcell de hatta şuan kampanya var 3 ay boyunca 5 TL. 3 ay sonunda da isterseniz iptal edebiliyorsunuz. Tabi daha önce de iptal edebilirsiniz. Daha sonra route a girdikten sonra, Diğer-ayarlar-navigasyon da çevrim içi harita indir aktif olursa yüklediğiniz haritayı siler ve internetten bulunduğunuz konuma göre haritayı çevrim içi indirir. Harita daha detaylıdır. Ancak konumuzda kaymalara sebep olabilir. Ben şahsen tavsiye etmiyorum bu özelliği. Şuan internet hızları ile alakalı bir durum olabilir bu bilmiyorum ancak yolculuk ederken nadir de olsa konumunuzda kaymalar ve gecikmeler yaşanabiliyor. Eğer dediğim yer aktif değilse indirdiğin haritayı kullanır. Daha sağlıklıdır ve konumda gecikme gibi bir şey hiç başıma gelmedi şimdiye kadar. Aynı şekilde internete de girmez. Kısaca "ağ konumunu etkinleştir" ve "çevrim içi harita indir" aktif olmazsa internete girmeden de navigasyonu kullanabilirsiniz.

66-10 sayfa wignet oldu.bunları nasıl kaldırabilirim?
-Bu gibi basit şeyler için kullanım klavuzunu okumanızı tavsiye ederim. Daha bilmediğiniz bir çok şeyi öğreneceksiniz. Ben buradan tekararlıyım. Öncelikle masaüstünde sol üstte widget yazısına basılır. Kaldırılmak istenen widget üstüne uzun basılarak aşağı taşınır. Sayfadaki wingetler kaldırıldıktan sonra telefon yan çevirilir. Mevcut ekranlar gözükecektr. Üstlerindeki kırmızı - işaretine basarak ekranları da yok edebilirsiniz. Alttaki + ya basarak ekranları çoğaltabilirsiniz.

67-Cpu değerlerinde oynamalar var yüzde 11-29-9 falan değişiyor bunun sebebi nedir tele virüs girme ihtimali, var mı? (ayarlar-telefon hakkında-CPU)
-Şimdiye kadar bilinen bir virüs yok o yüzden virüs girme ihtimali % 0 diyebiliriz. Kullanılan widgetlerden yapma ihtimali vardır. (özellikle saat widgetleri). Aynı zamanda telefon uzun süre açık kalınca da bunu yapabilir. Telefonu kapayıp 1 dk sonra yeniden açın. Tekrar kontrol edin. Hiç bir widget yoksa %1 sabit olması gerekiyor. Günde en az 1 kere telefonu kapayıp açmak sağlıklı olacaktır. Bu aleti bilgisayar gibi düşünün.

68- Telefondan bazen video oynatırken üst köşede kilit işareti çıkıyor. Yada bluetooth ile bir şey yollarken alırkende oluyor. O kilit işareti çıktıktan sonra hiç bir şey yapamıyorum. Ne yapmalıyım?
-Sağ üstteki küçük tuş kilidi tuşuna uzun basın. Tuş kilidine giriyor. Kitlenme falan yok yani.

68- Yüksek çözünürlükteki videolara filmlere nereden ulaşabilirim?
-Tıklayın.

69- İşcep uygulaması var mıdır?
-yukleyin kurun aktivite edin ve kullanın.
samsung wave s8500 ve samsung b7300 omnia lite test edildi.


70-Facebook bıldırımlerı anında dusmuyor ayarlarını nasıl yapabılırım ?
-Henüz direk facebook bildirimlerini alma şansınız yok. Şu şekilde hallediyoruz genelde. İlk önce ya mevcut mailinizi (hotmail push desteği en sağlıklı çalışan maildir) yada yeni bir mail alın hotmailden. Daha sonra onu hesaplarımdan hesap ekleden exchange olarak ekleyin. Facebook tan da bildirim mail adresi olarak o adresi gösterin. Bildirimler anında cebinize düşer.

71-SnapNgo uygulamasını nasıl kullanıcam anlamadım?
-1- Telefonunuzu KIES modunda bağlayın. KIES'i açarak SnapNGo'yu indirin.
2- SnapNGo'yu telefonunuza kurun ve bir kez açın.
3- Açtıktan sonra telefonunuzu tekrar PC'ye bağlayın fakat bu sefer Yığın Bellek Modunda bağlayın.
4- Yığın bellek modunda açtığınızda telefonun yada hafıza kartının içine girdiğinizde (PC den bakıcaksınız) snp_go.exe Dosyasını görüceksiniz.
5- Snp_go.exe yi Windows 7 kullanıcıları Yönetici Olarak Çalıştır diyerek bilgisayarlarına kursunlar. XP için direk kurulum yeterli.
6- Kurulum bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
7- Bilgisayarınız yeniden açıldığında masaüstünüzde Snap N Go nun kısayolunu görüceksiniz. Auto-Start seçmediyseniz bu kısayolu Yönetici Olarak çalıştırın.
8- Daha sonra telefonunuza gelin ve Menüdeki Snap N Go yu Wi-Fi'yi açarak açın.
9- Snap N Go açıldıktan sonra Search Host'u tıklayın.
10- Masaüstünüzde izin vermek istiyormusunuz diye bir soru sorucak. Soru ekranı gelmez ise Sağ Alt Kısımdan Snap N Go nun küçük logosuna sağ tuş tıklayarak Communucation Configuration u seçin o zaman gözükecektir.
11- İzin verdikten sonra telefonunuzun kamerası açılacak ve monitöre tutacaksınız.
12- Telefonunuzun sağ kısmında telefon logosu görüceksiniz. Almak istediğiniz dosyanın ismine kameranızı tutarak (ODAK NOKTASINA ALIN ALICAĞINIZ DOSYAYI.SAKIN YAKIN,SADECE DOSYAYA ADI GÖZÜKMÜYECEK ŞEKİLDE TUTMAYIN) o tuşa basın. Ekranınız Kırmızı-Yeşil olucak ve eğer işlem başarıyla gerçekleşirse Dosyanın Adını Transfering "Dosya ismi" olarak görüceksiniz. Eğer olmamışsa Overwrite diye sorucak. Yani bişey alamıycak ve Transferring is failed yazıcak.

Bu şekilde olay bitiyor arkadaşlar. Sizde telefonunuzdan dosya göndermek isterseniz PC'nize Sol Kısımda POST'u tıklayarak dosyanızı seçiceksiniz...



Wave için editlenmiş uygulamlar. Çözünürlük orjinallerine göre çok iyi.
Google Maps
Tıkla
Opera mini 5.1
Tıkla
Dosyaları masaüstüne çıkarıp telefonunu herhangi bir yerine atıyoruz. Mesela others klasörüne. Telefondan diğerleri klasörüne giriyoruz ve öncelikle jar dosyasını daha sonra jad olanı yüklüyoruz. Programlar "oyunlar" menüsünün içine yüklenecek. Buradan başka bir yere taşıma yapılamıyor.

Aşağıdaki programla herhangi bir site linkini (Örneğin donanımhaber) ana sayfanıza widget olarak ayarlayabiliyorsunuz.
Hem de çoookk basit bir şekilde.İkon ve resim olarak png istiyor.Siz de jpg resminizi paint ile açıp,farklı kaydet deyip png ye dönüştürebilirsiniz.Hem bu sayede ana sayfaya resimlerinizi de koymuş olursunuz.
Link widget creator
LinkWidgetCreator_1.1.zip - 4shared.com - çevrimiçi dosya paylaşımı ve depolama - indir


Samsung Wave S8500 ile ilgili diğer konular :

Samsung WAVE S8500 Ana konu


Samsung WAVE S8500 Firmware Güncelleme
Samsung WAVE S8500 Firmware Güncelleme

SAMSUNG 8500 WAVE THEME


Samsung "Appstore" Ana KONU


Samsung Wave / Galaxy S Foto-Video Paylaşım Konusu


Youtube Samsungapps's Channel
YouTube - samsungapps's Channel

--------------- Ekleme ---------------

58- Route 66 ömür boyu kampanyası hakkında tüm bilgiyi kampanya bitiş tarihini hepsini şuradan görebilirsiniz:

59- Ekranda süreklı kalıcı olan ekranın alt bölümünde sabit olan mesajlar,rehber,tuşlar iconları degıstırebılırim?
-menüye girin. sol üstteki küçük düzenle yazısına tıklayın. Alttaki değiştireceğiniz icona uzun basın ve taşıyın. Veya menüden bir icona uzun basın ve alttakilerin herhangi birinin yerine taşıyın.

60- Push mail wifi da çalışıyor ancak 3g ile bağlantı hatası veriyor. Ne yapmalıyım?
-Anamenüden eposta ya girin. Alttaki 3 noktya basın. Ayarlara girin. E-posta profilleri var. Ona girin. Bendeki Turkcell ISP olarak ayarlı. Sizde kendinize göre olanı seçin ve telefonu kapayıp açın.

61- Telefonun kendi tarayıcısından internete girdiğimde dosya indirmeye izin vermiyor. "Bilinmeyen dosya türü" diyor. Nasıl indirebilirim?
-Opera mini ile indirebilirsiniz. Sayfanın altında Opera için linklr mevcut.

62- Hotmail hesabını exchange activesync olarak nasıl kullanabilirim?
- ayarlar şu şekilde oluyor:
Hesaplarim
Hesap ekle
Exchange activesync
Eposta: xxx@hotmail( msn veya live).com
Kullanici adi: xxx@hotmail( msn veya live).com
Sifre: sifreniz
sunucu urlsi: m.hotmail.com
Ssl: aktif

63- Multiloader ile bada 1.2 ye geçmiştim. Sonra orjinal yazılıma döndüm. Ancak kies güncellenmez diye uyarı veriyor. Nasıl güncelleyebilirim?
-Bunun çözümü eski kies versiyonunu kuracak PC'ye (yenilerinde olmuyor boşa denemeyin) sonra orjinal yazılıma döner iken yaptığı ProductCode kısmını GT-S8500BAATUR yapacak başka birşey yapmadan güncelle dediğinizde güncelleme geliyor... 1.5.1.10074_45 kies sürümüm ile denenmiştir.
Orjinal rom a dönmenin nasıl yaptığınızı unuttuysanız Tıklayın

64- Bir resim açtığımda ekranı hafif yatırınca bir sonraki yada bir önceki resme geçiyor. Özellikle başkalarına resim gösterirken ekranın değiştiği yöne doğru resim de değişiyor. Bu özelliği kapatabilmem mümkün mü?
Bu özelliği kapatabiliyoruz.
Ayarlar/Genel/Hareketler/Yönlendirme/Öğeleri eğilen yönde izle
Yeşil ikonu kaldırırsanız kayma olmuyor.

65- Navigasyonu kullanmak için internet gerekli midir?
-Öncelikle ayarlar-bağlantılar-konum da "ağ konumunu etkinleştir" i aktif yaparsan operatörden çok küçük boyutlarda veri alışverişi olur. Bu uyduya daha hızlı bağlanmasını sağlar. Bunu kullnacaksanız altındaki profiller e de basın orada bende seçili olan "Turkcell ISP" dir. Sizde kendi operatörünüze uygun olanı seçin. yani kısaca internete girmiş olursun. İnternet paketin yoksa ya kontörün düşer yada faturana yansır. Ancak çok ta önemsenecek boyutlarda değildir. Bu telefonu kullanan tüm arkadaşlara tavsiyem zaten 100 mb lık bir internet paketi almaları. Telefonu hakkıyla kullanmak için bu şart. Turkcell de hatta şuan kampanya var 3 ay boyunca 5 TL. 3 ay sonunda da isterseniz iptal edebiliyorsunuz. Tabi daha önce de iptal edebilirsiniz. Daha sonra route a girdikten sonra, Diğer-ayarlar-navigasyon da çevrim içi harita indir aktif olursa yüklediğiniz haritayı siler ve internetten bulunduğunuz konuma göre haritayı çevrim içi indirir. Harita daha detaylıdır. Ancak konumuzda kaymalara sebep olabilir. Ben şahsen tavsiye etmiyorum bu özelliği. Şuan internet hızları ile alakalı bir durum olabilir bu bilmiyorum ancak yolculuk ederken nadir de olsa konumunuzda kaymalar ve gecikmeler yaşanabiliyor. Eğer dediğim yer aktif değilse indirdiğin haritayı kullanır. Daha sağlıklıdır ve konumda gecikme gibi bir şey hiç başıma gelmedi şimdiye kadar. Aynı şekilde internete de girmez. Kısaca "ağ konumunu etkinleştir" ve "çevrim içi harita indir" aktif olmazsa internete girmeden de navigasyonu kullanabilirsiniz.

66-10 sayfa wignet oldu.bunları nasıl kaldırabilirim?
-Bu gibi basit şeyler için kullanım klavuzunu okumanızı tavsiye ederim. Daha bilmediğiniz bir çok şeyi öğreneceksiniz. Ben buradan tekararlıyım. Öncelikle masaüstünde sol üstte widget yazısına basılır. Kaldırılmak istenen widget üstüne uzun basılarak aşağı taşınır. Sayfadaki wingetler kaldırıldıktan sonra telefon yan çevirilir. Mevcut ekranlar gözükecektr. Üstlerindeki kırmızı - işaretine basarak ekranları da yok edebilirsiniz. Alttaki + ya basarak ekranları çoğaltabilirsiniz.

67-Cpu değerlerinde oynamalar var yüzde 11-29-9 falan değişiyor bunun sebebi nedir tele virüs girme ihtimali, var mı? (ayarlar-telefon hakkında-CPU)
-Şimdiye kadar bilinen bir virüs yok o yüzden virüs girme ihtimali % 0 diyebiliriz. Kullanılan widgetlerden yapma ihtimali vardır. (özellikle saat widgetleri). Aynı zamanda telefon uzun süre açık kalınca da bunu yapabilir. Telefonu kapayıp 1 dk sonra yeniden açın. Tekrar kontrol edin. Hiç bir widget yoksa %1 sabit olması gerekiyor. Günde en az 1 kere telefonu kapayıp açmak sağlıklı olacaktır. Bu aleti bilgisayar gibi düşünün.

68- Telefondan bazen video oynatırken üst köşede kilit işareti çıkıyor. Yada bluetooth ile bir şey yollarken alırkende oluyor. O kilit işareti çıktıktan sonra hiç bir şey yapamıyorum. Ne yapmalıyım?
-Sağ üstteki küçük tuş kilidi tuşuna uzun basın. Tuş kilidine giriyor. Kitlenme falan yok yani.

68- Yüksek çözünürlükteki videolara filmlere nereden ulaşabilirim?
-Tıklayın.

69- İşcep uygulaması var mıdır?
-yukleyin kurun aktivite edin ve kullanın.
samsung wave s8500 ve samsung b7300 omnia lite test edildi.


70-Facebook bıldırımlerı anında dusmuyor ayarlarını nasıl yapabılırım ?
-Henüz direk facebook bildirimlerini alma şansınız yok. Şu şekilde hallediyoruz genelde. İlk önce ya mevcut mailinizi (hotmail push desteği en sağlıklı çalışan maildir) yada yeni bir mail alın hotmailden. Daha sonra onu hesaplarımdan hesap ekleden exchange olarak ekleyin. Facebook tan da bildirim mail adresi olarak o adresi gösterin. Bildirimler anında cebinize düşer.

71-SnapNgo uygulamasını nasıl kullanıcam anlamadım?
-1- Telefonunuzu KIES modunda bağlayın. KIES'i açarak SnapNGo'yu indirin.
2- SnapNGo'yu telefonunuza kurun ve bir kez açın.
3- Açtıktan sonra telefonunuzu tekrar PC'ye bağlayın fakat bu sefer Yığın Bellek Modunda bağlayın.
4- Yığın bellek modunda açtığınızda telefonun yada hafıza kartının içine girdiğinizde (PC den bakıcaksınız) snp_go.exe Dosyasını görüceksiniz.
5- Snp_go.exe yi Windows 7 kullanıcıları Yönetici Olarak Çalıştır diyerek bilgisayarlarına kursunlar. XP için direk kurulum yeterli.
6- Kurulum bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
7- Bilgisayarınız yeniden açıldığında masaüstünüzde Snap N Go nun kısayolunu görüceksiniz. Auto-Start seçmediyseniz bu kısayolu Yönetici Olarak çalıştırın.
8- Daha sonra telefonunuza gelin ve Menüdeki Snap N Go yu Wi-Fi'yi açarak açın.
9- Snap N Go açıldıktan sonra Search Host'u tıklayın.
10- Masaüstünüzde izin vermek istiyormusunuz diye bir soru sorucak. Soru ekranı gelmez ise Sağ Alt Kısımdan Snap N Go nun küçük logosuna sağ tuş tıklayarak Communucation Configuration u seçin o zaman gözükecektir.
11- İzin verdikten sonra telefonunuzun kamerası açılacak ve monitöre tutacaksınız.
12- Telefonunuzun sağ kısmında telefon logosu görüceksiniz. Almak istediğiniz dosyanın ismine kameranızı tutarak (ODAK NOKTASINA ALIN ALICAĞINIZ DOSYAYI.SAKIN YAKIN,SADECE DOSYAYA ADI GÖZÜKMÜYECEK ŞEKİLDE TUTMAYIN) o tuşa basın. Ekranınız Kırmızı-Yeşil olucak ve eğer işlem başarıyla gerçekleşirse Dosyanın Adını Transfering "Dosya ismi" olarak görüceksiniz. Eğer olmamışsa Overwrite diye sorucak. Yani bişey alamıycak ve Transferring is failed yazıcak.

Bu şekilde olay bitiyor arkadaşlar. Sizde telefonunuzdan dosya göndermek isterseniz PC'nize Sol Kısımda POST'u tıklayarak dosyanızı seçiceksiniz...



Wave için editlenmiş uygulamlar. Çözünürlük orjinallerine göre çok iyi.
Google Maps
Tıkla
Opera mini 5.1
Tıkla
Dosyaları masaüstüne çıkarıp telefonunu herhangi bir yerine atıyoruz. Mesela others klasörüne. Telefondan diğerleri klasörüne giriyoruz ve öncelikle jar dosyasını daha sonra jad olanı yüklüyoruz. Programlar "oyunlar" menüsünün içine yüklenecek. Buradan başka bir yere taşıma yapılamıyor.

Aşağıdaki programla herhangi bir site linkini (Örneğin donanımhaber) ana sayfanıza widget olarak ayarlayabiliyorsunuz.
Hem de çoookk basit bir şekilde.İkon ve resim olarak png istiyor.Siz de jpg resminizi paint ile açıp,farklı kaydet deyip png ye dönüştürebilirsiniz.Hem bu sayede ana sayfaya resimlerinizi de koymuş olursunuz.
Link widget creator
LinkWidgetCreator_1.1.zip - 4shared.com - çevrimiçi dosya paylaşımı ve depolama - indir


Samsung Wave S8500 ile ilgili diğer konular :

Samsung WAVE S8500 Ana konu


Samsung WAVE S8500 Firmware Güncelleme
Samsung WAVE S8500 Firmware Güncelleme

SAMSUNG 8500 WAVE THEME


Samsung "Appstore" Ana KONU


Samsung Wave / Galaxy S Foto-Video Paylaşım Konusu


Youtube Samsungapps's Channel
YouTube - samsungapps's Channel
 
  • Beğen
Tepkiler: X-7, cmrtheone, Silinen Üye 1929612 ve 4 diğerleri


aydink_1903

aydink_1903

Üye
Bazı cevaplar noktası virgülüne kadar benim yazılarımın copy-paste i, bazıları teoride benim bulup ilk yazdığım veya söylediğim şeyler farklı cümlelerler.

Yazmayayım yazmamayım dedim ama her tarafa aynı yazı kopyalanmaya başlanınca insan söylemeden edemiyor.

Alıntı yaptığınız kişileri en azından belirtin.

Emeğe Saygı
 
  • Beğen
Tepkiler: umitafy
teoalp

teoalp

Üye
bazı cevaplar noktası virgülüne kadar benim yazılarımın copy-paste i, bazıları teoride benim bulup ilk yazdığım veya söylediğim şeyler farklı cümlelerler.

Yazmayayım yazmamayım dedim ama her tarafa aynı yazı kopyalanmaya başlanınca insan söylemeden edemiyor.

Alıntı yaptığınız kişileri en azından belirtin.

Emeğe saygı

+1000
 
  • Beğen
Tepkiler: cmrtheone
mvelten

mvelten

Üye
harika ellerine sağlık
 
silver021

silver021

Üye
bence iyi bir derleme olmuş :) bunları okuyan telefonda bir sorunla karşı karşıya kalmaz gibime geliyor.
 
tayfoon

tayfoon

Üye
dostum gercekten en temel konuları paylaşmışsın:oke:
 

ganster86

Üye
ellerine sağlık güzel paylasım.
 
BASKANCIHAN

BASKANCIHAN

Üye
ellerine klavyene emeğine sağlık çok teşekkürler...iyi forumlar kardeş..
 

sansar812

Üye
Bi Zahmet Bana Saat ve Tarihi Nasıl Güncellerim Söylermisin Bulamadımda :(
 
X-7

X-7

Üye
Bilmeyenler için çok yararlı bir yazı
 
cedric2323

cedric2323

Üye
direkt dhden alınmış aydink hocanında dediği gibi noktası virgülüne kadar aynı tabi değişiklik yapılmış mesajın orjinal sahiplerinin ismi yazmıyor
 
  • Beğen
Tepkiler: umitafy
umitafy

umitafy

Üye
direkt dhden alınmış aydink hocanında dediği gibi noktası virgülüne kadar aynı tabi değişiklik yapılmış mesajın orjinal sahiplerinin ismi yazmıyor
Evet malesef bu bilgilerin asıl sahipleri ve dh de derleyen arkadaşların hepsinede yapılan bir ayıp.
 
Keş Remzi

Keş Remzi

Üye
Aydink hoca çok iyi söylemiş
 


Üst Alt