Telefonun şarjının yazılımla daha uzun gittiğine iphone de şahit oldum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
    Konu Sahibi
Telefonun şarjının yazılımla daha uzun gittiğine iphone de şahit oldum
Arkadaşlar bildiğimiz üzere günümüzde çıkan güçlü donanımlı vs. vs. cep telefonlarının kamerada ekran netliği ve canlılığında oyun uygulama gücünde grafik oynatma kalitesinde daha bir çok yönleriyle arkalarına aldıkları işletim sistemleriyle yarıştıklarına şahit oluyoruz
ama hepsinin ortak noktası çok uzun gitmeyen batarya süreleri olduğunu da biliyoruz

Bugüne kadar da batarya süresinin uzatılması için daha güçlü bataryaları bekleyen biri olarak yazılımla ciddi manada batarya verimliliğinin artırıldığına iphone için çıkartılan yeni yazılım 5.1.1 de şahit oldum

Daha önce iphone 4 kullanırken hep şikayet ettiğim yanı batarya %100 dolu iken biraz applestorede takılıp birazda oyun oynayınca ortalama bir saatlik kullanımda bataryanın %75 lere düştüğü ve biraz daha aktif kullandığımda gün içinde iki kez şarj etmek zorunda kalmam olurdu hatta %100 dolu konumdayken ekrana dokunduğumda menüleri gezerken saniyeler içinde %98 seviyesine düşmesine acayip sinir olurdum :)

bu konuda yapmış olduğum araştırmada şarjda herhangi bir değişiklik farketmeyen kullanıcılarda olmuş daha çabuk şarjı bittiğini iddaa eden kullanıcılarda olmuş acaba yazılımsal olarak telefonu nasıl bir kullanımda batarya performansına etki edecek şekilde hazırlanmış bir yazılım 5.1.1 tam olarak bilmiyorum ama

telefonu elimden düşürmeme rağmen rahatlıkla bir gün gittiğine şahit olduğum için paylaşmak istedim

androidli donanım canavarları telefonlar içinde hazırlanacak yazılımlar ile batarya performansları çok ciddi anlamda artırılabilir diye düşünüyorum sizin fikirleriniz nedir ?

klongs

klongs

Üye
voltajla falan oynayarak 6 gun kullanan var

klongs

klongs

Üye
bu dedigim android icin iphonede varmi bilmiyorum

baranselona

baranselona

Üye
bu zaten android telefonlarda çokça uygulanan bilinen bişey mesela ben x5 imde orjinal romda günde 2 kez şarj ederken şimdi cm7 veya başka romda çok daha performanslı şekilde 2 günü bulabiliyorum... hatta bırak bataryayı yazılımsal olarak kameraya videoya müziğe çok ciddi iyileştirmeler yapılıyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt