telefonumu yeni aldım ne yapmalıyım-bilgi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mitat03

mitat03

Üye
    Konu Sahibi
telefonumu yeni aldım ne yapmalıyım-bilgi
Sertifika Hatası!
Öncelikle bu konuyu Symbian hakkında bilgisi olmayan ve sürekli Sertifika hatasıyla karşılaşanlar için açıyorum.

Nedir Bu Sertifika?
Symbian için geliştirilen programlar Nokia onaylı bir sertifika ile piyasaya sunumaktadır. Bu sertifikalar Symbian tarafından satılmaktadır ama sadece geliştiriciler için (Firmalar için).

lanan Programlar
Bu sertifikalı programlar lanmak için düzenlendiğinde kurulum dosyası üzerindeki sertifika siliniyor ve bu sertifika olmadan da program cihazınıza yüklenmiyor.

Bu lı Programları Yüklemek İçin Ne Yapmalıyım?
İlk yapmanız gereken cihazınıza özel bir sertifika edinmek. Bunu sağlayan birkaç site var. Yalnız siteye IMEI numarasını vermek zorundasınız. Çünkü bu sertifikalar IMEI numarasına göre düzenlenmektedir. Bu siteler için başvurmanız gereken konu başlıkları Aşağıdadır





Peki sertifika alınca herşey bitiyor mu? Tabii ki Hayır. Sonrasında cihazınızı Hack yapmanız gerekiyor.

Peki Nedir Bu Hack?
Symbian işletim sistemi güvenlik nedeniyle sistem dosyalarına erişimi kapatmaktadır. Bu sayede zaten S60v3 ve S60v5 serisi cihazlar için virüs tehlikesi bulunmamaktadır. Hack sayesinde symbian 'ın derinliklerine inerek imza kontrol mekanizmasını (Sertifika Olayı) devre dışı bırakıyoruz. Bu işlemi yapmak için de bir program veya dosya işimizi görüyor. (Cihaz modeline göre değişiyor) Yeni çıkan cihazlar genelde ROMPatcher programı sayesinde sistem klasörlerine erişebiliyor ve sertifikasız dosyalar yine bu program sayesinde yüklenebiliyor. ROMPatcher programını yüklemek öyle kolay iş değil. Bunu yapan da başka bir progarm mevcut. Onun ismi ise HelloOX2.

ROMPatcher Neden Hemen Yüklenmiyor?
Sertifika sisteminden yukarıda bahsetmiştik. Sertifika aslında programlara cihaza müdahale izni veren bir sistemi içeriyor. 20 adet izin bulunmakta. ROMPatcher sistemi hacklemek için bu 20 izne de ihtiyaç duyuyor. Yukarıdaki sitelerden aldığınız programlar ise sedace 17 izne sahip. (Neymiş bu sertifika be) Bu yüzden ROMPatcher yüklemek için HelloOX2 isimli bir program kullanılıyor.


HelloOX2 programını yükleyip bir sefer (Sadece 1) çalıştırarak ROMPatcher programının cihazınıza yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Zaten olay ROMPatcher 'ın yüklenmesinde. ROMPatcher yüklendikten sonra HelloOX2 ile de işimiz bitiyor. İsterseniz telefonunuzdan silebilirsiniz. HelloOX2 programını yüklemek için yukarıda belirtilen sitelerden birinden aldığımız sertifika ile programı sertifikalandırmak gerekiyor. Bu işlemin nasıl yapıldığı aşağıda linki verilen konuda anlatılmaktadır. Sertifikanız 2 dosyadan oluşmaktadır. CER ve dosyası şeklinde. Bu dosyaları telefonunuza satana kadar saklayın

Sertifikalandırmak İçin Gerekli Program


ROMPatcher Programı
Bu program cihazınıza yüklendikten sonra programı çalıştırın. Program yamaları sayesinde birçok şeyi sizin için kolaylaştırıyor. Sertifikasız programları yüklemek için uygulamanız gereken yama InstallServer yamasıdır. Yamalar zaten HelloOX sayesinde yükleniyor. Tek yapmanız gereken ROMPatcher içerisinden uygula demek.

Sistem Klasörlerine Erişim
Symbian sistemi birçok modifiyeye de açık bir sistem. Bu modifiyeler genelde sistem klasörlerine erişimi zorunlu kılıyor. Bu erişim normalde kısıtlıdır. Ama ROMPatcher sağolsun bu kısıtlamayı da bir yama sayesinde kaldırıyor. Sistem klasörlerine erişimi açan yama ise Open4All yaması. Tek yapmanız gereken ROMPatcher programını açmak ve Opel4All yamasını uygulamak. Artık sistem içerisindeki tüm dosyalara sınırsız erişim hakkınız olacaktır. Tabi modifiye için bir de dosya yöneticisi programını ihtiyacınız var. Bunun için de X-plore isimli programı kullanmanız (artık dünyaca tercih edilen bir programdır) önerilir.

Not: Sistem klasörlerine erişimi açıp yapmanız gereken işlemleri bitirdikten sonra tekrar erişimi kapatmayı unutmayınız. Çünkü symbian işletim sistemi buna alışık değildir

Elimden geldiği kadar bu konuda size yardımcı olmaya çalıştım. Umarım bu konu yeni telefon alanlar için rehber niteliğini taşır. Herhangi başka bir soru için bu konu başlığı altına yazabilirsiniz. Cevap vermeye çalışırım.

Notlar:
- Bu işlemler S60v3 ve S60v5 cihazlar için geçerlidir. S60v2 için gerekli değildir.
- S60v3 cihazlar için (PreFP ve FP1 Modelleri) installserver.exe isimli bir dosya ile sertifika sorunu aşılabilmektedir.
 
  • Beğen
Tepkiler: celibar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt