Telefonum klonlandı :(

Sponsorlu Bağlantılar

van_helsing7677

van_helsing7677

Üye
    Konu Sahibi
Telefonum klonlandı :(
Arkadaşlar avealı x2-01 telefon aldım avea merkezden ama aldıktan 2,3 hafta sonra mesaj geldi : Telefonum garantili faturalı ama telefonum klonlanmış diye bir mesaj geldi bende hemen aldıgım yere götürdüm. Faturasının fotokopisni filan aldılar sonra aradan bir kaç hafta sonra telefonum kapandı yani iptal oldu.aldıgım yere götürdüm onlar bana falan filan dediler ve telefonumu istediler.bende bıraktım ve yaklaşık 3haftadan beridir telefonum olmadı.bugün gittin gelişme varmı diye .onlar bana artık bizim aveanın nokianın bir alakası kalmadı sadece bir üst mercinin onayını bekliyoruz onaylayınca açılacak ama sadece bize bırakmış oldugunuz hat üzerinden açılacak dedi:( bende başka hattımı takamıycaksam ne yapayım öyle telefonu dedim.yani anlıyacagınız canım sıkıldı ne yapmam gerek bi akıl verin:(

EERRTTAANN

Üye
malesef telefonun imei no klonlandıgı için yapacak bir şey yok sadece kendi numaranızla açılacak telefonunuz ama telefonun yenisini istemek için bi baş vurun belki kabul ederler.birde telefon alırken reklam yapmak gibi olmasın ama tim den alın avea vve öbür yerler de hep birşeylik çıkıyor bnm samsung star wifi var aldıgımda hata çıktı verdim 1 hafta sonra direk sıfırını verdiler bana :)

van_helsing7677

van_helsing7677

Üye
    Konu Sahibi
haklısın vallahi bidaha aveadan telefon filan almam.yenisini vermeleri için nereye başvurmam lazım?

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Aynı konudan bende sıkıntıya girmiştim. Aldığım telefona böyle bir mesaj gelmiş ve belli süre sonra kapanmıştı. Sonrasında hem bayiye gittim hemde nokiaya fax yolladım, eğer nokia ise telefon şu yolu bi izle

1. Şu adresteki formu doldur
2. Ayrı bir kağıta hem fatura hemde kimliğinin fotokopisini çek,

İkisini aynı anda formun üstünde bulunan 212 3371718 numarasına Faxla. Sonra 212 3371717 destek hattını ara onaylat. Ama fax çekmeden ara bilgi al sonra faxlarsın.

----------Eklendi @ 04:19:46 ---------- Yazıldı @ 04:11:31 ----------

Ayrıca şu mesajlarada bir göz at

Sorgulamada klon olduğu sonucunu aldım/ cihazıma klon olduğu gerekçesi ile yasal uyarı mesajı geldi. Cihazımı kullanamayacak mıyım?

5392 sayılı Kanunun 25c maddesinde yer alan “İşletmeciler; kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlarla, Kurumun CEIR'ında yer alan elektronik kimlik bilgileri değiştirilmiş cihazlara elektronik haberleşme hizmeti veremez.” hükmü uyarınca klon olduğu tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmaktadır.
Ancak başvuru süresi içerisinde 5 YTL: yatırmak sureti ile kayıt işlemi yaptıranlar ile ilgili ithalatçı firma tarafından cihazın gerçek IMEI numarası olduğunun belirtildiği hallerde MSISDN ve IMEI numarası eşleştirilmesi sureti ile klon olan cihaz tek hatta kullanılmaya devam edilebilecektir.

İthalatçı firma klon eşleştirilmesi için nasıl başvuruda bulunacaktır?

Yasal yollarla ithal edilmiş herhangi bir cihaza ait IMEI numarası klonlanabilmekte ve imei.tk.gov.tr&#8217;de &#8220;Klon Cihaz&#8221; olarak görünebilmektedir. Gerçek cihazın tespitini teminen ithalatçıların kendileri tarafından ithal edilmiş IMEİ numarası ile eşleştirme talep ettikleri son kullanıcılara ait sadece bir MSISDN numarasını txt formatlı dosya içerisinde (satırlarda: imei (15 basamak)< boşluk> msısdn (10 basamak) olacak, örneğin: 123456789012345 5XX1234567 ) Bilgi Teknolojileri ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığına göndermeleri gerekmektedir.

Bu başvurunun, üst yazısında ekli txt dosyasının SHAl özet değeri yazılması, ilgili txt dosyasını içeren CD ya da disket ile birlikte firma yetkililerinin ıslak imzası, firma kaşesi ayrıca imza sirkülerini de içermesi gerekmektedir.

Satın almış olduğum firmadan klon olan cihazın değiştirilmesini talep edebilir miyim?

Evet. Kurumumuz tarafından Sanayi ve Ticaret Bakanlığı&#8217;na iletilen yazı ile kaçak ve klon cihaz satın alanların mağduriyetlerinin giderilmesi için ayıplı mal sayılması yolunda girişimde bulunulmuştur. ile bu tür cihazların hukuken AYIPLI MAL olarak değerlendirildiği ve tüketicilerin 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 4 üncü maddesinde düzenlenen seçimlik haklardan faydalanması gerektiği yönündeki görüşü beyan edilmektedir.

van_helsing7677

van_helsing7677

Üye
    Konu Sahibi
Allah razı olsun çok teşekkür ederim hemen yarın bu işleme başıycam.bide gidip telefonu aldıgım yere cihazı degiştirmeleri gerektigini söyliyecegim.ilgin için tekrar teşekkürler üstadım:)

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Allah razı olsun çok teşekkür ederim hemen yarın bu işleme başıycam.bide gidip telefonu aldıgım yere cihazı degiştirmeleri gerektigini söyliyecegim.ilgin için tekrar teşekkürler üstadım:)

Önemli değil kardeşim, umarım çözersin aynı sıkıntıyı çektiğim için biliyorum.

van_helsing7677

van_helsing7677

Üye
    Konu Sahibi
bugün telefonu aldıgım yere gittim onlarda öyle birşey bilmediklerini söylediler.bana nokia nın destek hattının numarasını verdiler 3saat boyunca aradım fakat bir müşteri temsilcisi ile görüşemedim.koskoca nokiada bitane müşteri temsilcisi bile yok sanırım.yarın tekrar arıyacagım bakalım bukez ulaşabilecekmiyim:(

BYalayci

Üye
Aynı Sıkıntıyı arki'de Cekiyodu Söledim halletti Saol Kardeşim :)

van_helsing7677

van_helsing7677

Üye
    Konu Sahibi
nasıl halletti dostum?

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
yasa dışı yollardan hallolur,
telefonuna başka bir telefonun seri numarasını yüklüyor. Örneğin hurda veya bozuk bir 6600 seri numarasını senin telefona yüklüyor, uyduda senin telefon o eski telefon olarak görüyor. Tabi uydunun telefonu farklı görmesi ileride kullanım sıkıntılarına neden olabilir.
Telefonu sorunsuz kullanabilmen için aynı marka ve model telefonun seri numarasını alman lazım. Telefonun yeni olduğunu varsayarak o telefonun hurdasını da bulmak zor. Bulsan da pahalıya patlar.

Sen en iyisi yasal yollara bak, son çare onu yaparsın.

van_helsing7677

van_helsing7677

Üye
    Konu Sahibi
tmm teşekkür ederim inşaallah degişimi kabul ederler

van_helsing7677

van_helsing7677

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar bugün nokia ya çok şükür ulaştım fakat telefonun degişimi yapamıyacaklarını sadece klonlanan telefondan bir numara kullanılabilecegi başka bir numara kullanmak için ise yine nokia destegi ARAMAMIN GEREKTİGİNİ SÖLEDİLER .YANİ BU ÜLKEDE HAKSIZ YİNE BİZ MÜŞTERİLER OLUYORUZ.

dadly32

Üye
benim hanımımında nokia telefonu klonlandı ve kapandı.
Yalnız telefonu ikinci el aldığımız için telefonun faturası yok.
fatura fotokopisi olmadan sadece kimlik fotokopisi ve klonlu bildirim formunu fax lamak yeterli mi?

dadly32

Üye
fatura fotokopisi olmadan nasıl açtırabilirim telefonu.

----------Eklendi @ 21:10:27 ---------- Yazıldı @ 21:09:35 ----------

fatura fotokopisi olmadan nasıl açtırabilirim telefonu.

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Umudunu kırmak istemem ama, faturan yoksa telefonun senin olduğunu nasıl isbatlayacaksin. Yinede nokia yı bi ara bakalım ne derler.

silivriserdar

silivriserdar

Üye
Git telefon tamircisine bir imei çaktır istediğin gibi kullan ne takıyorsun.

Takipçi Satın Al

Üst Alt