Telefonum Klonlandı Ne yapmalıyım?

Sponsorlu Bağlantılar

paradox1026

paradox1026

Üye
    Konu Sahibi
Telefonum Klonlandı Ne yapmalıyım?
Telefonunuz klonlandı kapanacak diyor ne yapcam...

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Savcılığa Şikayet edeceksin , tabiiki elinde telefonun kendi Raporu olması gerekiyor:)

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
öncelikle geçmiş olsun. Telefonun seri numarası kaçak telefonlara kopyalanmış, ve bu telefonlar Türkiye de kullanıma açılmış. Bu nedenle seri numaran kullanıma kapatılacak. En kötü ihtimal tek numara ile kullanıma açılır.

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Geçmis olsun

maleguard

maleguard

Üye
servislerde genelde oluo bu kopyalama işleri özellikle büyük şehirlerde:(

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Öncelikle geçmiş olsun Hiç birşey olmaz merak etme.Herhangi dandik bir telefonun imei numarasını al kendi cihazına attır(merdiven altı köşe tamirciler bu işin Piri.Çin malı telefonları kaçak geldiğinden sık sık kapanıyor ve bu şekilde yeniden kullanıma sokuluyor).Yeniden imei atıyor telefoncu tamamdır.Bunu nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama ?

nazedin

Üye
geçmiş olsun bence üstünden bir bardak su iç çünkü elindeki telefon artık senden ayrılmayacak sadece senin hattını kabul edecek telefonun markası samsung sa yapılıyor atarsın 5tl imei ama nokia olmaz

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
geçmiş olsun bence üstünden bir bardak su iç çünkü elindeki telefon artık senden ayrılmayacak sadece senin hattını kabul edecek telefonun markası samsung sa yapılıyor atarsın 5tl imei ama nokia olmaz

nokia olmaz mı? Dandik çin malları bile yapılıyor nokia neden olmuyorki:bilmem:

asigsasi

asigsasi

Üye
Nokia larada atılıyor elinde eski bir 3310 felan varsa onun imei atılır ama önce sana gelen uyarı mesajındaki imei ile telefonun imeisi tutuyormu ona bak unutmaki gelen mesajdaki imeinin son numarası eksiktir

paradox1026

paradox1026

Üye
    Konu Sahibi
Nokia ile görüştüm beyanname falan verdim dediler kabul ederseniz sadece tek hatla kullanırsınız işleme açıldı bakalım
15 gün sonra belli olck

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Aynı olay benim n70in başına gelmişti. Nokia beyanname, faturasını ve kimliğimin fotokopisini vermiştim. Nokia müşteri hizmetlerini sık sık arıyordum işlem hızlanması için. Aldığım yere başvuruda bulundum. Ve en önemlisi telekominikasyon şirketine mail yolladım. Çünkü bu olay başka bir kişinin telefonunda olmuş ve madur sayılarak bütün hatlara açılmış telefonu . Bu kişi haberlere çıkmıştı. O haberin adresini de gönderdim, benim ondan farkım ne dedim biraz ağır konuştum. Sonra nokia tarafından tek numaraya açılmasını beklediğim telefon bütün hatlara açıldı. kontrol ettim klonlu olan telefon kayıtlı gözüküyor. Hala kullanıyorum. Nasıl oldu bilmiyorum ama bir yerden kayıt edildi. Ya nokia, ya aldığım bayi, yada telekominikasyon kurumu tarafından tekrar açıldı. Yeterli hakkını ara.

paradox1026

paradox1026

Üye
    Konu Sahibi
Aynı olay benim n70in başına gelmişti. Nokia beyanname, faturasını ve kimliğimin fotokopisini vermiştim. Nokia müşteri hizmetlerini sık sık arıyordum işlem hızlanması için. Aldığım yere başvuruda bulundum. Ve en önemlisi telekominikasyon şirketine mail yolladım. Çünkü bu olay başka bir kişinin telefonunda olmuş ve madur sayılarak bütün hatlara açılmış telefonu . Bu kişi haberlere çıkmıştı. O haberin adresini de gönderdim, benim ondan farkım ne dedim biraz ağır konuştum. Sonra nokia tarafından tek numaraya açılmasını beklediğim telefon bütün hatlara açıldı. kontrol ettim klonlu olan telefon kayıtlı gözüküyor. Hala kullanıyorum. Nasıl oldu bilmiyorum ama bir yerden kayıt edildi. Ya nokia, ya aldığım bayi, yada telekominikasyon kurumu tarafından tekrar açıldı. Yeterli hakkını ara.

Telefonu sadece avea ile kullanıyorum zaten bende gerekli belgeleri nokia ya gönderdim pazartesi işleme alınacak dediler..
sonuç ne olur bilmiyorum aldığım yer BANDIRMA TURKCELL eskişehirden oraya gidersem bir tel parası:)
inş olur..

nazedin

Üye
tamam nokianın olur da dedim gibi tek hatlar ama normal çin malı nokia ise beş dakkalık iş

qwe36

Üye
Benim imei de klonlanmış.21 kasımda kapanacağını söylüyorlar.Faturayı da kaybetmişim.Alalı 4,5 sene oldu.aldığım bayiye gittim.Onlarda bu kadar süreden sonra faturaların karışmış olduğunu bulamayacaklarını söylediler.Fatura beyan etmeden telefonumu açtırabilirmiyim.Bunun yolu varmıdır.Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

demirey

demirey

Üye
hiç bekleme faturan varsa nokıa ya tüketici mahkemesine şikayet et bak nasıl açıyorlar benim başıma geldi açtılar ama uzun sürüyo

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
tek hatla açılır nokıa ya faturanızı fax çekin

bayram333

Üye
teşekkürler telekominasyon kurumunu aradım hiç bir şey göndermeden tek hatta açıldı

SRCLareon

SRCLareon

Üye
Öncelikle geçmiş olsun Hiç birşey olmaz merak etme.Herhangi dandik bir telefonun imei numarasını al kendi cihazına attır(merdiven altı köşe tamirciler bu işin Piri.Çin malı telefonları kaçak geldiğinden sık sık kapanıyor ve bu şekilde yeniden kullanıma sokuluyor).Yeniden imei atıyor telefoncu tamamdır.Bunu nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama ?

BEN BU OLAYI CANLI CANLI GÖRDÜM. Çok basit arkadaşlar. Adam telefonu pcye bağlıyor. Bir programla orjinal telefon IMEI sı yüklüyor. Marka model hiç farketmez. Git bi köşe telefoncuya halletsin işini. Hiç korkmaya gerek yok kardeşim.