Telefonu Sıfırlamadan Önce Yapılması Gerekenler

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Telefonu Sıfırlamadan Önce Yapılması Gerekenler
Her ne kadar telefonlar çok üst düzey özelliklere sahip olsalar da zaman zaman farklı yazılımsal sorunlar sebebiyle saç baş yolduruyor. Bu gibi durumlarda telefonu bilgisayar yardımı ile veya kendi ayarlar menüsünde yer alan fabrika ayarlarına döndürme özelliği ile sıfırlamak gerekebiliyor. Telefon sıfırlamadan önce yapılması gerekenler konusunda sizlere neler yapabileceğiniz ile ilgili kısaca bilgiler vereceğim.

Öncelikle hafıza kartı kullanıyorsanız genellikle hafıza kartınızın yedeğini almanıza gerek yok fakat her ihtimale karşı sıfırlamadan önce hafıza kartını çıkarmayı unutmayın. Telefonunuzun ayarlar menüsünden hesaplar kısmına girerek senkronizasyon bölümünden bütün özellikleri senkronize etmeyi unutmayın.

Normal zamanda senkronizasyonun açık olması çok pil tükettiği için birçok kişi bu özelliği kapalı tutuyor. Bu sebeple güncel verileriniz google hesabınız ile senkronize olmuyor. Eğer en güncel tarih ile senkron olmadan telefonu sıfırlarsanız birçok verinizin kaybolduğunu görebilirsiniz. Diğer taraftan cihazda herhangi bir şifre veya parmak izi ile kilit ekranı özelliği kullanıyorsanız bunu tamamen kaldırın. Bazı durumlarda Android kendisini tamamen kilitliyor ve mevcut şifre doğru olsa bile telefonun kilidini açmıyor.

Telefonu sıfırlamadan önce cihazı şarj etmeyi unutmayın. Eğer sıfırlama sırasında telefonun pili biterse ve işlem yarıda kalırsa telefon brick olacaktır. Yani döngüye girecek ve açılmayacaktır. Bu durumda tekrar telefonu sıfırlamanız gerekebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare. ve rear2011
rear2011

rear2011

Üye
Faydalı bilgi için teşekkür ederiz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt