Telefon Tercihim Hakkında Değerli Fikirleriniz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Telefon Tercihim Hakkında Değerli Fikirleriniz
Arkadaşlar yakında telefonumu değiştiriyorum . Önceki konumda lumia 920 nin eksiklerini sormuştum ve harika cevaplar geldi . İlginiz için teşekkürler . Forumda en ilgili kişiler bu bölümde . Şimdi sizlere yine düşündüğüm telefonlar hakkında sorular sorucam . Telefonları sırayla yazıp yanına kafamdaki olumlu olumsuz yanlarını sıralıcam . Bana yardımcı olursanız sevinirim .

Telefonda önem verdiğim kriterler : Dayanıklı olması , Güzel görünüş , Hızlı olması , Kapasitesinin yüksek olması , Kulaklık ses kalitesi , Ekran kalitesinin yüksek olması , Sosyal programları rahatça çalıştırabilmesi ( whats app , viber , tango , foursquare , instagram gibi ) . Ve kamera . Ve son olarak bataryanın uzun gitmesi .

Telefonda önem vermediğim kriterler : Oyun falan oynamam . İşime yarayan gibi görünen bi çok çöp uygulamayı kullanmam . Nette çok gezinmem . Sadece sosyal ağlarıma bağlı kalsın yeter .

BÜTÇEM MAKSİMUM : 1.200 TL . ( Aşağıdakilerinin bazılarını 2. el düşünüyorum )

Gelelim aklımdaki telefonlara :

Lumia 920 : + Sağlam yapı , Şık duruş ve incelik , Nokia markasına olan güvenim , 32 GB hafızası ve yüksek çözünürlüklü ekranı
- İşletim sistemini beğenmiyorum , eksikleri çok fazla ama giderilirmi emin değilim .

HTC One X : + Sağlam yapı , şık duruş ve incelik , 32 Gb hafıza , Android sistem , Hızlı işlemci ve yüksek çözünürlükte ekran .
- Telefonun çok ısındığını duydum ,

LG 4X P880 : + 4 çekirdekli inanılmaz hızlı işlemci , yüksek çözünürlüklü müthiş ekran , Güçlü batarya .
- Markadan emin değilim , fazla iyi olmayan görünüş , yetersiz hafıza ( 16 gb fakat sd card var ) , kamera yetersiz , Güncellemeleri çok geç alıyor firma ilgisiz gibi.

Sony Xperia İON : + 12 Mp kamera , hızlı işlemci , normal düzeyde ekran , ve sony ye olan alışmışlığım .
- Kötü görünüş , yetersiz hafıza

Samsung Galaxy S3 : + Donanım olarak muhteşem duruyo ama kullanımda nasıl bilmiyorum , Batarya iyi gidiyo diyolar , Samsungun güncellemeleri hızlı alması ve büyük ekranı
- Yetersiz hafıza , kötü malzeme , kötü ve kaba duruş

Bu telefonlarda bilmediğim özellikle OLUMSUZ yanları varsa söyleyin lütfen . Benim kafam özellikle HTC ONE X ve LG den yana .

Ve eklemek istediğiniz model varsa yazınız .

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
One x de batarya sıkıntısı da var deniyor,ion fena değil ama sony arayuzu hoşuma gitmiyor,lg malzeme kalitesi genelde göze hoş gelmiyor dayanıksız duruyor ve cihaza yazılım desteği yok gibi bir şey.. S3 bence bu saatten sonra alınmaz onun yerine note2 duşun derim,920nin tek eksiği bence markette şuan o da giderilecektir ben aradığım bir çok şeyi buldum ama biber hala yetersiz tango yok ve skype da görüntülü arama yok.. Benden bu kadar :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Kendi saydığın ve istediğin özelliklere bakılırsa "LG" gibi duruyor. :hmmm
Ancak şöyle bir şey var.
LG bir Nokia ve Samsung kadar piyasada çok tutulan bir marka değil.
Yani ileride model yükseltmek için satmaya kalktığında bu iki markaya göre daha düşük bir fiyattan satacaksın muhtemelen.
Ama ben parçalayana kadar, iyice eskitene kadar kullanacağım; kısa vadede satıp yükseltmek gibi bir hedefim yok diyorsan değerlendirebilirsin.

Lumia 920'de de ısınma ve çabuk şarj bitmesi gibi sorunlar yaşabilirsin.
Bunları göze alıyorsan Lumia 920'yi de düşünebilirsin.
Gerçi çok oyun oynamıyorsan bu yönlerden herhangi bir sıkıntı olmaz.
Gelişme konusunda ise için rahat olsun.

dedereis123

dedereis123

Üye
HTC One X cidden benimde aklımda + modeli vardı , sağlam kasa hoş görüntü güzel bir ekrana sahip . Müzik olarak tarzına bağlı diyebilirim . Beats genel olarak bass ağırlıklı . Seste bozulma olabiliyormuş bazı durumlarda . Biraz eskidi bence
LG bilmiyorum ancak LG hiç bir ürüne bulaşmamaya özen gösteriyorum . Kaliteye uzak bir firma benim için .
Sony sevdiğim bir markadır ancak işlemci vs. bence çok yeterli bir cihaz değil heleki fiyatına göre . Verdiği destek konusunda bence androidler arasında en iyilerinden . Ben neo v kullanırken ilk 4.0 alanlardan olmuştum . Lg 6 ay sonra fln anca üst düzeylerine getirdi . Samsung zaten....
S3 ben herkesin elinde olduğu için sevmiyorum . S3 gibi birşey düşündüğümde direkt note 2 ye dönerim . Ele alınca saglamlık hissini bir türlü alamadım . Ekranı benim açımdan itici . Mavi yeşil çok cırtlak bir şekildeyken her rengi bence iyi yansıtamıyor .

Lumia 920 : Çoğu yazdığın özellik zaten mevcut :D fanı fln değilim cihazımı daha kullanmadım bile ancak kısa süreli görmemde çok şey hissettirdi . Elime alınca sağlam dediğin budur diyebildim . Ekran çözünürlüğü zaten :D Ben n9 tasarımını önceden beğendiğim için bu cihaz bana süper geldi diyebilirim . İşletim sistemi şuanlık özgür değil ancak İOS da özgür değil bence en azından wp biraz daha zevkli menuye sahip . Ses kalitesi iyi ancak ben media player kısmını sevmedim . Ses tuşuna basarak açmak bana hoş gelmedi . Kulaklığını değiştirirsen belki rahat kullanabilirsin . Sarj süresi ben ilk kullanımda 15 saat gördüm .

uMTOku

Üye
Sosyal programlar var 920 de ama biraz iphone bak 4S ikinci el düşün kulaklık çıkışı iyidir hoparlör çok değil stabil yer sıkıntısı yok şarjlı kılıfla iyi gidiyor
Sent from my Lumia 920 using Board Express

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bence bu dönemde bu kadar cok modelin arasinda kaldiysan tercih yapmak icin biraz daha beklemelisin. Tabi bir aciliyetin yoksa.

dedereis123

dedereis123

Üye
Xperia Z çok hoş duruyor beklersen iyi bir seçim olabilir .

uMTOku

Üye
1200e çıkacağını sanmıyorum z'nin
Sent from my Lumia 920 using Board Express

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Xperia Z benimde hayalim ama o hem pahalı çıkar hemde ne zaman gelceği meçhul . Ve benim aciliyetim var . 21 inde alıcam muhtemelen telefonu .

Bana HTC ONE X daha yakın duruyo şuan . Çünkü görüntüsü çok hoşuma gitti ve 32 GB dahili hafızasıyla benim önem verdiğim yekpare bir tasarıma sahip . Ben kapaklı telefon sevmiyorum . Şuan gönlüm HTC ONE X diyo ama aklımda Lumia 920 ve Galaxy S3 te var ağırlıklı olarak .

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
one x'te yaşayacagin tek sorun bataryasi olur. Sosyal aglari yogun kullanirsan bir gunun akşamini goremeyebilirsin.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Sosyal ağları program olarak kullanmıcam ama . Yani şöyle diyim bağlı kalıp bildirimlerden haberdar olmam yeterli . Hesap senkronizasyonları kısaca . O yüzden LG ve HTC iyi olabilir diye düşünüyorum çünkü ikisinin 4 çekirdekli hızlı bi yapısı , çok karizmatik görüntüleri , yüksek miliamperli bataryaları ve 720 , 1280 ekran çözünürlükleri var . Yani HIZLILIK , TELEFONUN GÖRÜNTÜSÜ , EKRAN KALİTESİ VE HAFIZA . Bunlar ön plana çıkıyo bende .

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
lg ile one x arasinda one x derim tabi ki. Yazilim destegi daha fazla.

ka_za

ka_za

Üye
Nexus 4 düsüncen yok mu?

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Nexus a baktım ama görünüşünü fazla beğenmedim . Dediğim gibi LG yada HTC den biri olucak ama HTC daha yakın şuan . Bekleyip görücez . Konu açık kalsın ben o güne kadar önerilere açığım . 1 - 2 Hafta içinde telefonu alınca burdan söylerim ve konuyu o zaman kilitleriz arkadaşlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt