Haber Telefon Getirtmek ?

Konu Sahibi
Telefon Getirtmek ?
Merhaba arkadaşlar. Bi tanıdık vasıtası ile dışardan telefon almayı düşünüyorum. Dayım kendine iPhone 6 Plus alabilir. Eğer alırsa farzedelim ki Amerika veya diğer Avrupa ülkelerinden aldı. Bize ( ben ve kardeşim ) alabilir mi ? Yani 3 adet iPhone 6 Plus getirilir mi ? Sınır kaç tane ve vergisi ne kadar ? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

sLeepLe

Üye
Sınır 2 diye biliyorum ben ama yanlış olabilir

Bende 1 tane diye biliyorum ama bende emin deilim

Konu Sahibi
Kesin bilgisi olan var mı arkadaşlar ? Ayrıca farzedelim sınır 2 tane. 3 tane getirirsek ne olur ?Kesin bilgisi olan var mı arkadaşlar ? Ayrıca farzedelim sınır 2 tane. 3 tane getirirsek ne olur ?

sLeepLe

Üye
3 tane getiremezsin gümrükten geçme sınırı 2 diye biliyorum ben ama kaçak sokulur mu bilmem zaten kayıt için pasaport lazım 1 pasaporta 1 telefon kayıt ediliyo sanırım kesin bilgisi olan birileri yazar en geç yarın

Dayin 3 tane getirir ama 1i iPhone olur 2si iPod Touch olur

Tepkiler: Aybin.Kilic
Tek pasaport, tek kayıt. 150 tl civarında haracı pardon vergileri çıkar. ( Yurtdışında alırken vergi veriyorsun, buraya geliyorsun vay efendim bir daha vergi öde !!! )

Tepkiler: Topal Pire

fk555897

Üye
1'den fazla telefon getirebilir mi bilmiyorum ama 2 tane telefon getirse bile sadece 1 tanesini kayıt ettirebilir. 2. telefon pasaporta kayıt edilmez. Başka pasaport varsa bilemem.

Konu Sahibi
Tek pasaport, tek kayıt. 150 tl civarında haracı pardon vergileri çıkar. ( Yurtdışında alırken vergi veriyorsun, buraya geliyorsun vay efendim bir daha vergi öde !!! )
Malesef katılıyorum. Şimdi bir yorum yazardım ama ortalık karışmasın.

Tepkiler: Aybin.Kilic

papakudioflu

Emekli Yönetici
Cihazı alan kişi cihazı aldığı ulkenin serbest bolgesinden vergi aidesi alabilir.

yurt dışından gelirken istediği kadar telefon getirebilir. Yolcu yanında çok dikkat çekmeyecek şekilde cihaz limiti yok. Fakat bir pasaporta iki yılda bir cihaz kayıt edilebilir. Bu durumda diğer cihazlar için boş pasaport bulman gerekir. Tabi hac doneminde olduğumuz için çevrende hacdan gelenler varsa onları değerlendirebilirsin.

Tepkiler: sLeepLe, Topal Pire ve Aybin.Kilic

0MG90

Üye
3 pasaport bulursan alabilirsin 3tane

Konu Sahibi
O zaman 3 tane alabilme imkanımız var.

2 yılda 1 cihaz kayıt ettirirsin pasaporta. Her pasaporta kayıt olmaz, pasaport sahibinin yurtdisindan daha yeni gelmis olmasi gerekiyor yani 10 gün önce yada 20 yada 1 ay önce gelmişse olur ama 1 ayı gecerse süre kayıt olmuyor. Sonra Isbank akbank vb, yada vergi dairesine 110 yada 120 olmasi lazim devletimize harclik veriyorsun ) makbuzunla beraber e devlet sifrenle girip kendin kayit ediyorsun yada int cafeden yardim aliyorsun.

Tepkiler: Topal Pire