Haber Telefon Getirtmek ?

Sponsorlu Bağlantılar

Topal Pire

Topal Pire

Üye
    Konu Sahibi
Telefon Getirtmek ?
Merhaba arkadaşlar. Bi tanıdık vasıtası ile dışardan telefon almayı düşünüyorum. Dayım kendine iPhone 6 Plus alabilir. Eğer alırsa farzedelim ki Amerika veya diğer Avrupa ülkelerinden aldı. Bize ( ben ve kardeşim ) alabilir mi ? Yani 3 adet iPhone 6 Plus getirilir mi ? Sınır kaç tane ve vergisi ne kadar ? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

sLeepLe

sLeepLe

Üye
Sınır 2 diye biliyorum ben ama yanlış olabilir :hmmm

byAndroid

byAndroid

Üye
Bende 1 tane diye biliyorum ama bende emin deilim :D

Topal Pire

Topal Pire

Üye
    Konu Sahibi
Kesin bilgisi olan var mı arkadaşlar ? Ayrıca farzedelim sınır 2 tane. 3 tane getirirsek ne olur ?Kesin bilgisi olan var mı arkadaşlar ? Ayrıca farzedelim sınır 2 tane. 3 tane getirirsek ne olur ?

sLeepLe

sLeepLe

Üye
3 tane getiremezsin gümrükten geçme sınırı 2 diye biliyorum ben :D ama kaçak sokulur mu bilmem zaten kayıt için pasaport lazım 1 pasaporta 1 telefon kayıt ediliyo sanırım :hmmmkesin bilgisi olan birileri yazar en geç yarın

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Dayin 3 tane getirir ama 1i iPhone olur 2si iPod Touch olur :ehe

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Tek pasaport, tek kayıt. 150 tl civarında haracı pardon vergileri çıkar. ( Yurtdışında alırken vergi veriyorsun, buraya geliyorsun vay efendim bir daha vergi öde !!! )

• Beğen
Tepkiler: Topal Pire
fk555897

fk555897

Üye
1'den fazla telefon getirebilir mi bilmiyorum ama 2 tane telefon getirse bile sadece 1 tanesini kayıt ettirebilir. 2. telefon pasaporta kayıt edilmez. Başka pasaport varsa bilemem.

Topal Pire

Topal Pire

Üye
    Konu Sahibi
Tek pasaport, tek kayıt. 150 tl civarında haracı pardon vergileri çıkar. ( Yurtdışında alırken vergi veriyorsun, buraya geliyorsun vay efendim bir daha vergi öde !!! )
Malesef katılıyorum. Şimdi bir yorum yazardım ama ortalık karışmasın.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
papakudioflu

papakudioflu

Admin
Cihazı alan kişi cihazı aldığı ulkenin serbest bolgesinden vergi aidesi alabilir.

yurt dışından gelirken istediği kadar telefon getirebilir. Yolcu yanında çok dikkat çekmeyecek şekilde cihaz limiti yok. Fakat bir pasaporta iki yılda bir cihaz kayıt edilebilir. Bu durumda diğer cihazlar için boş pasaport bulman gerekir. Tabi hac doneminde olduğumuz için çevrende hacdan gelenler varsa onları değerlendirebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: sLeepLe, Topal Pire ve Aybin.Kilic
0MG90

0MG90

Üye
3 pasaport bulursan alabilirsin 3tane

Topal Pire

Topal Pire

Üye
    Konu Sahibi
O zaman 3 tane alabilme imkanımız var.

Ritchie88

Ritchie88

Üye
2 yılda 1 cihaz kayıt ettirirsin pasaporta. Her pasaporta kayıt olmaz, pasaport sahibinin yurtdisindan daha yeni gelmis olmasi gerekiyor yani 10 gün önce yada 20 yada 1 ay önce gelmişse olur ama 1 ayı gecerse süre kayıt olmuyor. Sonra Isbank akbank vb, yada vergi dairesine 110 yada 120 olmasi lazim devletimize harclik veriyorsun :)) makbuzunla beraber e devlet sifrenle girip kendin kayit ediyorsun yada int cafeden yardim aliyorsun.

• Beğen
Tepkiler: Topal Pire