Telefon Alacağım Ama İmei Çakma Fikirlerinizi Alabilirmiyim ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MücahitTokgöz

Konu Sahibi
Telefon Alacağım Ama İmei Çakma Fikirlerinizi Alabilirmiyim ?
Merhaba arkadaşlar. Ben yeni telefon alıcağımda modeli Samsung Galaxy S i9000. Telefon sıfır kutusunda tüm aksesurlarıyla geliyor. Hiç kullanılmamış. Ama asıl sorunu çakma imei var içinde başka takoz bi telefonun imei sini kullanmışlar adamlar. Onun dışında bildiğimiz i9000. Fiyatı baya uygun almayı düşünüyorum. Ama önce siz maxicepe danışayım dedim. Bu imei başıma ne tür dertler açabilir ? Telefonda yapamayacağım şeyler nedir ? Zaten orjinal rom kullanmayacağım custom takılıcam. Fakat işte korkutuyo bu durum beni bide sizlerin fikrini alabilirmiyim ? Bu arada fiyatı : 425 TL sahibinden.com da. İlan :

İyi forumlar..

zeynep_96

Üye
telefonun imei nosunu biliyorsan adresinden bir sorgula derim eğer imei kayıtlı değilse belli bir süre sonra telefon kapanır

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
eski bir takoz derken akilli telefon imeisi atilmamilsa kesin mcks imei eşleştirme sistemine yakalanirsin. Sonrasini duşunemiyorum bile ama en iyi ihtimalle tekrar imei atmaya calişirsin.

MücahitTokgöz

Konu Sahibi
telefonun imei nosunu biliyorsan adresinden bir sorgula derim eğer imei kayıtlı değilse belli bir süre sonra telefon kapanır

telefonu daha almadım. almadan önce size sorayım dedim. telefon kayıtlı değil yani yasal olarak değil. Herhangi takoz bi telefonun imei sini bu telefona yüklemişler işte açılıyor kullanılıyor dedi ama ileride sorun yaparmı bilmiyorum dedi.

- - - Eklendi - - -

eski bir takoz derken akilli telefon imeisi atilmamilsa kesin mcks imei eşleştirme sistemine yakalanirsin. Sonrasini duşunemiyorum bile ama en iyi ihtimalle tekrar imei atmaya calişirsin.

abi sonrasını düşünemiyorum derken ne gibi mesela ? Korkutuyosun beni :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
telefonu daha almadım. almadan önce size sorayım dedim. telefon kayıtlı değil yani yasal olarak değil. Herhangi takoz bi telefonun imei sini bu telefona yüklemişler işte açılıyor kullanılıyor dedi ama ileride sorun yaparmı bilmiyorum dedi.

- - - Eklendi - - -

abi sonrasını düşünemiyorum derken ne gibi mesela ? Korkutuyosun beni :D

cunku korkmalisin kardeşim imei işlemleri tamamen yasadişidir. Hapis cezasi alan kullanicilar bile var. O yuzden cihaza en kotu ihtimalle eski bir akilli telefon imeisi atilmiş olmasi gerekir.

• Beğen
Tepkiler: zeynep_96

MücahitTokgöz

Konu Sahibi

cunku korkmalisin kardeşim imei işlemleri tamamen yasadişidir. Hapis cezasi alan kullanicilar bile var. O yuzden cihaza en kotu ihtimalle eski bir akilli telefon imeisi atilmiş olmasi gerekir.

evet eski tel imeisi atılmış şuan kullanılıyor dedi adam. Yani sonuç olarak almayımmı abi senin fikrin nedir ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
evet eski tel imeisi atılmış şuan kullanılıyor dedi adam. Yani sonuç olarak almayımmı abi senin fikrin nedir ?

şu an kulliniliyor derken cihaz kayitdişi da olsa kullanabilirsin ama şebeke destegi olmaz. Cihaz kayitli olabilir şu anda simkarti takip kullanabilirsin de ama bir kac ay sonrasi icin kimse garanti veremez. Al veya alma diyemem ama riskli işler bunlar ve ben tavsiye etmem.

MücahitTokgöz

Konu Sahibi

şu an kulliniliyor derken cihaz kayitdişi da olsa kullanabilirsin ama şebeke destegi olmaz. Cihaz kayitli olabilir şu anda simkarti takip kullanabilirsin de ama bir kac ay sonrasi icin kimse garanti veremez. Al veya alma diyemem ama riskli işler bunlar ve ben tavsiye etmem.

tamam abi vazgeçtim iyiki bilgilendirdin.. :)

aidem80

Üye
kardeş telefonun kendiside çakma zaten imesini takoz telefon olması normal yapacağın şey o telefonu almamak ve araştır orjinal uluslar arası sitelerden al imesi değişiriyorlar 100 tl

alperen y

Üye
Krdesim su anda cakma imeili telden yaziyorum. bu konuda tecrubeliyim. telefonda yapamiyacagin tek sey gsm operatoru uzerinden oyun mobil tv filab yapamazsin internet ayarlari spot i900 vodafone internet ayarlari Diye yazarsan gógleye cikar. kapanma derdi ise ya bir pasaporta isleticeksin .pasaport yoksa ilinde bir telefoncuya git 20 tl ye actir yada daha fazla ama 50 yi gecmez. bn aldim memnunum bi sorun yasamiyorum.

Ben gitti gidiyora pek guvenmem ama satin alacagin adam guvenilirse al bnce Bn aldim memnunum

MücahitTokgöz

Konu Sahibi
Krdesim su anda cakma imeili telden yaziyorum. bu konuda tecrubeliyim. telefonda yapamiyacagin tek sey gsm operatoru uzerinden oyun mobil tv filab yapamazsin internet ayarlari spot i900 vodafone internet ayarlari Diye yazarsan gógleye cikar. kapanma derdi ise ya bir pasaporta isleticeksin .pasaport yoksa ilinde bir telefoncuya git 20 tl ye actir yada daha fazla ama 50 yi gecmez. bn aldim memnunum bi sorun yasamiyorum.

Ben gitti gidiyora pek guvenmem ama satin alacagin adam guvenilirse al bnce Bn aldim memnunum

gelen kutunuz dolu olduğu için mesaj gönderilmiyor haberiniz olsun dedim :) bide yarın türkiyeden alınmş galaxy s alıcam kutulu temiz bişi konştuk işte gerek kalmadı :)

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Şimdiden hayırlı olsun kardeş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...