maydinmaydin
Üye
Teknoloji iPhone'mudur yoksa Siemens YHT mi!
Biliyorsunuz bir dönem Siemens telefon üretimi yapıyordu. Sonra telefon piyasasından çekildiklerini söylediler. Ben şaşırmıştım hatta Siemens'te işler kötüye gidiyor herhalde diye yorumlamıştım. Sonuçta Siemens bir çok sektörde var ama dönemin en popüler sektörü peynir ekmek gibi satılan cep telefonlarıydı, halen de öyle. Siemens bu işi beceremedi demiştim. Ta ki hafta sonu Siemens marka hızlı trenlere bininceye kadar. Şuan da 250 km ile gidiyorlar ama Siemens trenlerinin hızı 300'ün üzerinde. Yani 300 km hız ile bir şehirden bir şehre insan taşıyor. Bu ileriki yıllarda artarak devam edecek. Belki de hedefte şimdiki yolcu uçaklarının hızında trenle yolcu taşımak vardır. Japonyada şuanda 400-500 km hızında giden trenlerin olduğu söylenir. Trende yolculuk yaparken aklıma geldi. Böyle bir teknoloji varken Apple, Samsung vs. nasıl dünyanın en değerli markaları olabiliyor? 10 cm'lik bir cihaz tonlarca ağırlığa sahip bir sisteme nasıl kafa tutabiliyor? "20 mp koydum, 40 mp koydum, 5 gb ram koydum, 10 tane led koydum vs. vs." bu yarışı komik bulmaya başladım. Yahu artık cep telefonunu herkes yapıyor. Eskiden öncü firmalar vardı ve gerçekten de bu bir teknolojiydi. Artık cep telefonu sektörü teknoloji olmaktan çıktı. Tonlarca ağırlığındaki bir demir yığınını içindeki insanlarla birlikte spor bir arabadan daha hızlı şekilde bir şehirden bir şehre götürebilmek benim için teknolojidir. Yada onu havada uçurarak daha yüksek hızlara ulaştırmak bir teknolojidir. Cep telefonu dünyasının en iyi cihazının bile enerjisi bir günde boşalıyor. Bir gün kullandığın cihaz elinde plastik bir fazlalığa dönüşüyor. Hal böyleyken bile hala megapixeli ile rami ile işlemcisi ile övünüp duruyoruz. Bu teknoloji değilki. Dünyanın en değerli markasının ürettiği cihazla anca Siemens'in ürettiği hızlı trene bilet alırsın ya da Boing'in ürettiği uçağa. Tabi şarjın ve bağlantın varsa. Teknoloji dediğin doğaya maddeye meydan okuyan bişey olmalı. Doğanın ve maddenin sınırlarını zorlamalı. Bükülme testiyle, bir metreden düşme testiyle filan olacak işler değil bunlar. Apple'ın ya da benzeri başka bir markanın dünyanın en değerli en prestijli markası görülmesini haksızlık olarak görüyorum. Şöyleki Siemens'in hızlı treni 800 milyon euro. iPhone 3000 lira. Trenin içini iPhone ile doldursan yine bir tren etmez. Örneğin Konya'nın merkez nüfusu bir milyon. Herkeste iPhone olsa 1 tane hızlı tren alabilmek için herkesin elindeki iPhonu Siemens'e vermesi gerekir! İşte prestij diye ben buna derim.