Tekne faciası! 24 ölü, 12 kayıp

Sponsorlu Bağlantılar

UtkuGARIP

UtkuGARIP

Üye
    Konu Sahibi
Tekne faciası! 24 ölü, 12 kayıp
Rumeli Feneri açıklarında tekne battı, çok sayıda ölü ve yaralı var. Teknede 43 kişinin olduğu belirtiliyor.
Muhabirimiz Gökhan Karakaş'ın aldığı bilgiye göre, teknenin Bulgaristan ya da Romanya'ya doğru giderken sabah 06:00 sıralarında battığı; balıkçılar tarafından farkedilmesinin ise 08:30 sıralarında olduğu bildirildi. Teknede bulunanların 2 saat kadar yüzdükleri öğrenildi.
Sahil Güvenlik Komutanlığı: (Rumeli Feneri açıklarında tekne faciası) 7 kişi sağ olarak kurtarılmış, 24 şahsın cansız bedeni denizden alınmıştır. Arama faaliyetlerine halen devam edilmektedir.




İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz çıkışı Rumeli Feneri açıklarında bir teknenin battığı, çok sayıda kişinin denize düşerek boğulduğu öğrenildi.

Kaçak göçmenleri taşıdığı düşünülen tekneden bir kaç kişinin ise sağ olarak kurtarıldığı belirtiliyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin arama çalışmalarına Rumeli Feneri'ndeki balıkçı tekneleri de katıldı.

24 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada "İstanbul Boğazı çıkışı 3 mil kuzeyinde içerisinde bir grup göçmenin bulunduğu bir teknenin battığı ihbarının alınmasını müteakip görevli 7 Sahil Güvenlik Botu ile 1 Sahil Güvenlik Helikopteri tarafından başlatılan arama kurtarma faaliyetinde, 7 kişi sağ olarak kurtarılmış, 24 şahsın cansız bedeni denizden alınmıştır. Arama faaliyetlerine halen devam edilmektedir" denildi.

DENİZDE CAN PAZARI

Batan teknenin Romanya veya Bulgaristan'a gittiği sanılıyor. Teknenin sabah 06.00 sularında battığı ancak 08.30 sularında fark edildiği iddia ediliyor. Teknede bulunanların 2 saat kadar yüzdükleri öğrenildi.

BALIKÇI: TEKNE 30 KİŞİYİ ALACAK BÜYÜKLÜKTE DEĞİL

Kurtarma çalışmalarına katılan bir balıkçı şunları söyledi: Şu ana kadar denizden 10-12 ceset toplandı. Bir kişiyi biz yarı baygın halde çıkarttık. Tekne yarı batık halde. 30 kişiyi alacak büyüklükte değil. Bize Bulgaristan'a gidiyor gibi geldi.

ÇOĞU ÇOCUK VE BEBEK

Kurtarma çalışmalarına katılan Kaptan Ali Saruhan ise dehşeti anlattı: "Ölenlerin çoğu çocuklar. Rüzgar çok kötü etkiliyor. Tekne küçük bir tekne bildiğiniz sandal. Dehşeti görüyoruz. Denizde çocuk cesetleri görüyoruz. Çocuklardan birinin cenazesi gemimizde, sanırım Afrika kökenli. Burada dehşet yaşanıyor."

7 BİN EURO İDDİASI

Kaçak göçmenlerin İstanbul'dan Romanya'ya gitmek üzere üzere tekneye bindiği ve 7 bin Euro'ya anlaştıkları belirtildi.
 
zombaka

zombaka

Üye
Çok kötüymüş be
 


Üst Alt