Tekmeleyerek öldürmeye 'müebbet'

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Tekmeleyerek öldürmeye 'müebbet'
Kastamonu'da bir kişinin kafasının tekmelenerek öldürülmesine ilişkin davada yargılanan sanığa, ''müebbet'' hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Sinan Y. (24), öldürülen Ali Kuruoğlu'nun (60) yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, savunmak yapmak için söz alan Sinan Y., daha önceden aralarında dava olduğunu, bu yüzden Ali Kuruoğlu'yu ikna etmek için evine gittiğini belirtti.

Sinan Y., Kuruoğlu'nun evine kendi rızasıyla gittiğini belirterek, ''Evine gittiğim sırada, kendisine karşı bir cahillilik ettiğimi, davadan vazgeçmesini söyledim. Kendisi de 'tamam, hallederiz' demişti'' şeklinde konuştu.

'CİNSEL İLİŞKİDE BULUNMAK İSTEDİ SANDIM'

Kendisinin kapıya yöneldiği zaman, maktul Kuruoğlu'nun elini tutarak, para teklifinde bulunduğunu iddia eden Sinan Y., şöyle devam etti:

''Benim elimi tutarak para teklifinde bulunmasını, cinsel ilişkide bulunmak istediği gibi anladığım için bir tokat attım. Tokat atmadan önce herhangi bir tepki göstermemişti. Daha sonra boğuşmaya başladık. Elinde su borusu anahtarı vardı ve vurmaya çalıştı. Ben de kafasına 2 kez tekme vurdum. Kafasına 2 kez vurduktan sonra hareketsiz kaldı. Yere düştükten sonra hırıldıyordu. Pencereden dışarı baktığımda polis ve komşuları gördüm. Kuruoğlu'nu polislerin görmemesi için banyoya taşıdım. Yerdeki kanların görünmemesi için ise kanların üzerine paspası serdim. Elimi yüzümü yıkadıktan sonra Kuruoğlu'nun çantasını alıp, pencereden atlayarak kaçtım.''

Sinan Y., pencereden atladıktan sonra TOKİ Lojmanları'nın olduğu yere gittiğini ifade ederek, ''Ali Kuruoğlu'nun cüzdanının içinden 175 lirayı alıp, cüzdanı çalılıkların arasına attım. Daha sonra teyzeme gidip, olayı anlattım'' diye konuştu.

'BABAM KIBRIS GAZİSİ'YDİ, SAPIK DEĞİLDİ'

Kuruoğlu'nun kızı Hülya Kuruoğlu ise yaptığı açıklamada, ''Benim babam Kıbrıs Gazisi'ydi, sapık değildi. Babam, Sinan Y.'nin bir davadan dolayı kendisini tehdit ettiğini söylemişti'' ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Sinan Y.'nin daha önce verdiği ifadeler doğrultusunda, çelişkilerin olduğuna dikkati çekerek, ''kasten adam öldürme'', ''kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık'' suçlarından müebbet hapis ve 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

İddianameye göre, Kastamonu'nun Tosya ilçesi Yunus Emre mahallesinde bir apartmanda meydana gelen olayda, aynı köyden oldukları belirtilen Sinan Y. ile Ali Kuruoğlu arasında kredi kartı davasına ilişkin tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesiyle Sinan Y. köylüsü Ali Kuruoğlu'yu tekmeleyerek öldürdü. Tartışmaları duyan apartman sakinleri, polisi aradı. Emniyet güçlerinin eve geldiklerinde, Kuruoğlu'nun cansız bedeniyle karşılaştı.
 


Karanlık97

Karanlık97

Üye
Sadece 3 yıl mı?, azmış bee. Adam demek ki o kadar değerli imiş.Saçmalık ötesi..
 
x-scarface

x-scarface

Üye
:oha:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt