Tayvan Erciş'te köy kurdu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Tayvan Erciş'te köy kurdu

[h=2]Tayvan Büyükelçisi: "1999'da siz bize yardım ettiniz, şimdi sıra bizde"[/h]
Van'ın ilçesine depremden etkilenen vatandaşlara bir yardım eli de devletinden geldi. devleti tarafından ilçede 18 konteynırdan oluşan ve 'Tayvan Köyü' isim verilen bir site kuruldu.

[h=4]AÇILIŞA ÜST DÜZEY İSİMLER KATILDI[/h]Kışla Mahallesi Belediyesi Garajı arkasına kurulan konteynır evlerin açılışına Büyükelçisi James C. H. Chen, Büyükelçi eşi Maria Peng, Kaymakamı Ramazan Fani, Ak Parti Milletvekili Fatih Çiftci, Başbakanlık Müsteşarı Hamdi Şengel Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış töreninde ilk konuşmayı Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu yaptı. Başkan Arapoğlu konuşmasında önemli bir açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Malumunuz 23 Ekim 2011 tarihinde ilçemiz büyük bir yaşadı. Büyük bir acı yaşadık. 477 insan ilçemizde hayatını kaybetti. Artık yaralarımızı sarmaya başlıyoruz. Uzak doğu ülkesinden Tayvan'dan bize bir yardım eli uzadı. büyük elçimiz burada konteynırlardan bir köy yaptılar. Kendilerin ilçem halkı adına teşekkür ediyorum" dedi
Tayvan Büyükelçisi James C. H. Chen ise ülkesinde 1999 yılında çok büyük bir olduğunu belirterek Türkiye'den ilk yardımının kendilerine ulaştığını anımsatarak "0 zaman sizin ülkenizden bize bir kurtarma ekibi de geldi. Buna teşekkür etmek için biz de yardımcı olmak istiyoruz Bize göre zaten insani yardım sınırsız olmalı. Umarız ki gelecekte ile arasında ya da Tayvan-Türkiye arasında kardeşliğimizi daha da geliştireceğiz"şeklinde konuştu.

KAYNAK:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...