Tatil bilgisayar başında geçmesin...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nazy

Nazy

Üye
    Konu Sahibi
Tatil bilgisayar başında geçmesin...

Tatilde en büyük sorun, çocukların tüm zamanlarını bilgisayar başında geçirmeleri. Buna nasıl bir çizgi çekilmeli?
Tatilde en büyük sorun, çocukların tüm zamanlarını bilgisayar başında geçirmeleri. Buna nasıl bir çizgi çekilmeli?
Gerekiyorsa bilgisayarın üzerine saat limiti konulmalı ve evde bir kişi, çocuğu buna göre yönlendirmeli. İlkokul çağındaki çocuklar bir saatten fazla bilgisayar başında kalmasın. Lisedeki çocuk da 2-3 saat kalsın ama sanal bir dünyada, tamamen sanal bir tatil yaşamasın. Aile, kararı çocuğa bırakmamalıdır ama çocukların bilgisayar heveslerine ne kadar karşı koyabilirler bilmiyorum. Ben ebeveynlere, bilgisayar almamalarını öneriyorum.
* Çocuklar tatil programlarını kendileri mi yapmalı?
10 yaşındaki çok olgun bir çocuk tatil programını kendisi yapabilir, neler istediğini söyler. Ama 15 yaşında hiç olgun olmayan bir çocuk böyle bir şey yapamayabilir. Yapmaması da iyi olur. Çocuk sadece internet sitelerinde gezmek de isteyebilir. Ailelerin her zaman bir sınır ve yönlendirmesi olmalıdır. Çocukların 14-15 yaşından sonra, kendi tatil programları hakkında plan yapmalarına izin verilmelidir.
* Çocukların tatilde kaçta yatıp kalkacakları önceden belirlenmeli mi, yoksa çocukların isteklerine göre mi şekillenmeli?
Adı üstünde tatil. Nasıl siz pazar günü hiçbir şey yapmadan evde oturmak istiyorsanız çocuklar da tatilde yeni angajmanlara girmek istemeyebilir. Bunu anlayışla karşılamak lazım. Çocuklar tatilde sabahın köründe kalkmasın. Ama öğlen bire kadar da uyumasın. Ailenin bir düzeni olmalı. Çocuğa önceden, 'Yarın ne yapmak istiyorsun?' diye sorularak, onu yönlendirecek bir sistem oluşturulmalıdır.

researcher

Üye
Ben kıbrıs tatilini bilgisayar basında geciren birini tanıyorum.... :)

Kaptan

Kaptan

Üye
uff kalkamıyorum napim oyundan zaman kalmıyo :(

hep bilgisayar hep bilgisayar sıkılıom ama kalkıom direk internet e gidion :@ yapçak bişi yok :@

mservank

mservank

Üye
sabah(artık öğlen mi?) ilk işim bilgisyarı açmak ama bıktım bundan da kaç gündür dışarıya çıkmayı istiyorum ama bir türlü fırsat bulamadım

Anıl Umut

Emekli Yönetici
insanı resmen kendine bağlıyor şu meret napalım ben de istemiyorum hep otur otur bilgisayarla oyna
ama bunun bi çözümünü bulacam mesela tiyatro ya sinemaya gidecem ya da çıkıp dışarı arkadaşlara takılacam ama bilgisayarı artık hayatımda uzaklaştıracam:yuru

delrico

delrico

Emekli Yönetici
arkadaslar bilgisayar olmasaydı nası yasayabilirdik sizce istedimiz bi parcalar olsa nası atabılırdık onları telefona fılan.......soruyorum size???:sn:

mservank

mservank

Üye
arkadaslar bilgisayar olmasaydı nası yasayabilirdik sizce istedimiz bi parcalar olsa nası atabılırdık onları telefona fılan.......soruyorum size???:sn:

gayet iyi yaşardın eskiden bunlar yoktu da sıkıntıdan ölüyorla mıydı o zaman da başka bir şey bulurdun ilerde de artık çocuklarına bunlar boş işler gibi gelir belli mi olur:)

keremerson

keremerson

Üye
Maxicep saolsun kalkamıyorum başından ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...