Tarihteki Yamyamlar, Yamyamlıklar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tarihteki Yamyamlar, Yamyamlıklar

Aghori Yamyamları

Aghori yamyamları aslında halk arasında bilinen Hint Fakirleri’dir. Aghoriler 12 yıl boyunca toplum içerisinde kirli sayılabilecek maddelere yakın bulunarak ölümsüzlüğe erişebileceklerini düşünürler. Yaktıkları cesetlerin küllerini üstlerine sürerler, idrar içip insan eti yerler. Buna Ganj Nehri’nde buldukları cesetleri dua ettikten sonra yemeleri de dahildir. Aghoriler yapılan duaların ve insan eti yemenin kendilerine hava durumunu kontrol etme yetisi ve hava içerisinde yükselme gücü verdiğini düşünürler.





Anyoto Yamyamları

Aynı zamanda 'Kaplan-insan Topluluğu' olarak da tanınırlar. 18’inci yüzyılda Batı Afrika’da yaşayan bu topluluk da insan eti yiyordu. Bu gruba katılmaları için insanlar sevdikleri birini öldürmeli ve her 4 yılda yeni bir kurban bulmaları gerekiyor. Kurbanın vücudundaki yağların onların isteklerini gerçekleştireceğini düşünüyorlardı. Anyotolar leopar kıyafetleri giyerek, yakınlarından geçen yolculara saldırırlar, kurbanları paramparça edip etleri kendi aralarında bölüşürlerdi.






WatuSimba

Günümüzde ‘WatuSimba’ yaramaz çocukları korkutmak amacıyla kullanılır. Ancak 1940’lı yıllarda durum hiç de böyle değildi. Afrikalı cadı-doktorlar tarafından kaçırılan kadınlara verilen isimdi. (Aslan adam anlamına geliyor). Bu doktorlar yakaladıkları kadınların ortama uyum sağlayabilmeleri için uyuşturucu verip, oldukça küçük kafeselerde yaşamaya zorlar ve bir aslanın vücüt şekillerine sahip olabilmeleri için tendonları üzerinde bazı çalışmalar yaparlardı. Aslan kıyafetleri giyerek adam öldürüp onların etlerini yerlerdi. 4 yıl boyunca yaklaşık 300 kişiyi öldürdüler. Ancak en sonunda bu cadı-doktorlar yakalanıp asıldılar.






Fritz Haarmann

Birinci Dünya Savaşı sonrası Almanya’daki tren garlarında bulunan mülteciler, Haarmann’ın kurbanlarıydı. Kurbanlarının başını kesene kadar onların boyunlarını kemirerek acı çektirmesiyle bilinen bir kişiydi. Daha sonra ise öldürdüğü bedenleri at eti olarak satmaya çalışmıştır, bir kısmını kendi yedikten sonar satılamayan parçaları ise Leine Irmağına dökmüştür. Balık tutarken bazı et parçaları gören gençler sayesinde ise 1924 yılında 27 insanın ölümüyle suçlanarak tutuklanmıştur. Almanya’nın ilk seri katili olan Fritz, aynı zamanda dünyanın da en cani insan yiyicisi olarak tarihe geçmiştir.





Albert Fish

Fish pedofili rahatsızlığıyla(yetişkin bir kimsenin ergenlik öncesi çocukları cinsel açıdan çekici bulması ve onlara cinsel eğilim duymasına neden olan psikoseksüel rahatsızlık) tanınırdı. Çocuk etlerinin tatlı ve güzel olduğunu düşünürdü. 6 yıldır ortadan kaybolmuş olan 10 yaşındaki kız kurbanını öldürdükten sonra , çocuğun annesine mektup yazarak yakalanmıştır. Mektubunda çocuğu öldürdükten sonra domuz eti ve soğanlarla güveçlerde nasıl pişirdiğini anlatmıştır. Oldukça dindar olan Fish kendini daha sonra kasıklarından iğneleyerek cezalandırmıştır. Fish daha sonra elektrikli sandalye yöntemiyle idam ettirilmiştir.





Suiyang Kuşatması

Milattan sonra 757’de Tang Ordusu, Yan ordusuyla Suiyang da çatışmaya girmişlerdi. Tang ordusu sayıca gittikçe azalmaktaydı. Yan ordusuyla başa çıkabilmek için de yamyamlığa başvurmuşlardı. Yaklaşık olarak 25 bin kişi yenmiştir. Tang kabilesinin kutsal kitabı ise şaşırtıcı bir şekilde halen insanların oldukça uysal olduğunu vurgulamaktadır.





Ma’arrat al-Numan Kuşatması

Günümüz Suriyesi olan Ma’arrat al-Numan 1098 yılında erzakları biten Haçlılar tarafından kuşatılmıştı. Şehri kuşattıktan sonra büyük ölçüde yaşayan Müslümanları katletmişlerdir, ancak katlettikten sonra şehrin zengin olmadığını görebilmişlerdir. Kışın da gelmesiyle iyice ortada kalan Haçlılar, geri kalan Müslümanları öldürerek yemişlerdir.





İngiltere Kralı I. Richard

Ma’arrat al-Numan’da Haçlıların göstermiş olduğu yamyaklık örneği hiç kuşkusuz tek değildi. Aslan Yürekli Richard olarak da bilinen İngiltere Kralı, Üçüncü Haçlı Seferleri’nde büyük rol oynamıştır. Mısır ve Suriye kralı Selaatin ile anlaşmazlık yaşayan ve bunu yapılacak bir antlaşmayla çözmek yerine oldukça korkunç bir yol seçmiştir. Rivayete göre Selaattin’in iki elçisini ziyafete çağararak onların gözü önünde Müslüman savaşçının başını yemiştir.





İdi Amin

Uganda’nın askeri diktatörü olan İdi Amin’in insanları ölürmesi için oldukça yerinde bir sebebi var! Eğer sizden nefret ediyorsa, o zaman hayatınıza veda etmek zorunda kalıyorsunuz. İdi Amin ayrıca Kakwa Kabilesindendi ve onların düşüncesine göre eğer öldürdüğünüz kişinin etinden yerseniz, o kişinin ruhu geri dönüp de sizi rahatsız etmez. Bu yüzden Amin bir çok düşmanını öldürmüştür ve etini yemiştir.

 
  • Beğen
Tepkiler: jejep
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt