Tarihin En Büyük 10 Dolandırıcısı

Sponsorlu Bağlantılar

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tarihin En Büyük 10 Dolandırıcısı
No.1 - George C Parker


(1870-1936): ABD’nin en ünlü dolandırıcılarından. New York şehrinin en ünlü yapıtları olan Metropoliten Müzesi ve Özgürlük Anıtını dışında en büyük dolandırıcılığını Brooklyn Köprüsünü birkaç kez satarak yapmış. Parker işi o kadar ileriye götürmüş ki bazı rivayetlere göre parası çıkışmayanlara köprüyü aylık taksitlerle sattığı olmuş. 1928 yılında suçüstü yakalanan Parker, müebbet hapse çarptırılır.

No.2 - Gregor MacGregor


(1786-1845): Yüzölçümünü 12 bin mil kare olduğunu söylediği müşterilerine hayali orta Amerika ülkesi Poyais’i, kıymetli madenlerle zengin olduğunu ileri sürerek, birkaç kez satmayı başarmış. Kendisini Poyais ülkesinin prensi olarak tanıtan MacGregor, bazı İngiliz yatırımcılarına sahte Poyais tahvillerini 200 bin sterline satıyor.


No.3 - Victor Lustig


(1890-1947): ABD ve Avrupa’da yaptığı dolandırıcılık suçlarından dolayı tutuklanıp ünlü Amerikan hapishanesi Alkatraz’a gönderildi. Eiffel kulesini hurdacıya satmakla ünlenen Lustig ayrıca para basma makinesi satışıyla da birçok insanı dolandırmış. Lustig’in en bilinen dolandırıcılık numaralarından biri de 30 dolara sattığı, dolar baskı makinesi numarası.


No.4 - Frank Abagnale


(1948-): Kendisini PanAm pilotu olarak tanıtan Abagnale, 1960’li yıllarda toplamı 2.5 milyon dolara varan sahte çek bozdurmaya başarıyor. PanAm pilotu olarak 26 ülkeye bedava uçuş gerçekleştiren Abagnale, kendisini doktor, hukuk müşaviri olarak da tanıtarak bir dizi dolandırıcılığa imza atmış. İşlediği suçlardan ABD’de hapis yatan Abagnale, bugün şirketlere dolandırıcılığın önlenmesi üzerine danışmanlık hizmeti veriyor.


No.6 - Philip Arnold


(1829-1878): 1872 yılında kuzeni John Slack, ünlü elmas madeni oyunuyla birçok insanı dolandırmaya başarıyor. Wyoming’de bir arsada serpiştirdikleri yarı değerli taşları elmas olarak göstererek ünlü Baron Rothschild ve Tiffany’nin sahibi Cahles Tiffany’yi de dolandırmaya başarıyorlar.

No.7 - Howard Welsh


(1953-): Ponzi’ye benzer bir saadet zinciri kurarak ortağı Lee Hope ile dindar Hristiyanların dini duygularını sömürüyorlar. Yüksek faiz ve vergisiz kazanç vaat ederek insanları dolandıran çift 2004 yılında yakalanarak hapse gönderiliyor.

No.8 - Gerd Heidemann


(1932-): Çalıştığı Stern dergisine 1983 yılında 6 milyon dolara Adolf Hitler’in sahte günlükğünü satmaya başarıyor. Arkadaşı Konrad Kujau’nun sahtekarlığına kanan Heidemann, ayrıca ünlü tarihçi Hugh Trevor- Roper’i de günlüğün gerçek olduğuna ikna etmeye başardı. Heidemann bu sahtekârlığı sonucu Alman mahkemeleri tarafından üç yıl hapse mahkum ediliyor.

No.9 - Shaun Greenhalgh


(1961-): Taklit ettiği ünlü ressam Gauguin’in resimlerini ve antik Mısır heykelciklerini Chicago Sanat Enstitüsüne ve British Museum’a orijinal diye milyonlarca dolara satmayı başarıyor. 2007 yılında işlediği birçok sahtekârlık suçundan yakalanıp hapse atılıyor.


No.10 - Bernie Madoff


(1938-): Yaklaşık 50 milyar dolarla Wall Street tarihinin en büyük yolsuzluğuna imza attı. “ Ponzi Oyunu” olarak adlandırılan saadet zinciri ile ünlü yönetmenler, bankalar, hükümet adamlarının da yer aldığı müşterilerini dolandıran Madoff için yargıçlar, yolsuzluk, yalan beyan, personel sosyal yardım sandıklarından hırsızlık, ABD Sermaye Piyasası Kurulu'na (SEC) sahte evrak vermek ve uluslararası kara para aklama olmak üzere 11 ayrı suçtan dolayı150 yıl hapis cezası isteminde bulundu.
 


kol@j

kol@j

Üye
nice eşşeklerin aklına karpuz kabuğu getirmişlerdir...

ne de olsa şüphe edeceğin insan en inandırıcı olandır...
üstelik inandırmak için zorluyorsa... (gözlerden ve konuşma tarzından anlaşılır...)

ona göre...
 

Lacrymosa

Üye
No.11 - Cem Uzan
 

Perfect!

Üye
saysak daha çok var ya
 

Benzer Konular

JaNbErG
Cevap
16
Görüntüleme
2K
By_GaBLiN
zibidi39
Cevap
9
Görüntüleme
742
RocK_FaTiH
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
766
Doğuş Pertez


Üst Alt