Tarihi Osmanlı Itirafı

Sponsorlu Bağlantılar

orhan.tan

orhan.tan

Üye
    Konu Sahibi
Tarihi Osmanlı Itirafı
Tarihi Osmanlı itirafı


AB ile sorunlar yaşayan Sırbistan'ın Başbakanı Daçiç, bir araya geldiği Bozdağ'a şaşırtıcı sözler söyledi. Sırbistan ile Osmanlı arasında yaşanan savaşları hatırlatan Daçiç, '100 yıl sizinle savaşarak Avrupa'yı fethetmenizi engelledik. Keşke yapmasaydık' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, haftasonu Belgrad'da Sırbistan Başbakanı Ivica Daçiç ile bir araya geldi. Bozdağ ve Daciç'in gerçekleştirdiği baş başa görüşmede ilginç bir diyalog yaşandı.

DAÇİÇ'TEN TARİHİ İTİRAF


Avrupa Birliği'nin (AB) müzakere için Kosova ile ilişkilerini düzeltmeyi şart koştuğu Sırbistan Başbakanı Daciç'in, Bozdağ'a Osmanlı İmparatorluğu ve Sırbistan arasında yaşanan savaşları hatırlatarak, 'Tarihte sizin Avrupa'ya geçmenizi engelledik. "100 yıl sizinle savaşarak Avrupa'yı fethetmenizi engelledik. Keşke yapmasaydık. Gelip geçmenize izin verseydik. Şimdi istiyorsanız Avrupa'ya geçebilirsiniz" dediği öğrenildi.

İÇİNİ BOZDAĞ'A DÖKTÜ


AB'den müzakere tarihi alabilmesi için Kosova ile ilişkilerini düzeltmesi gereken Sırbistan Başbakanı Daciç, içini Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a döktü. Daciç, geçtiğimiz günlerde Kosova'nın kuzeyinde yaşayan ve Priştine yönetimini kabul etmeyen Sırpları ziyaret etmek istedi. Daciç'in Sırplara 3 Kasım'da düzenlenecek olan yerel seçimlere katılmaları için çağrıda bulunmak amacıyla gerçekleştireceği ziyaret, Kosova yönetimine takıldı. Kosova seçim sürecinde Daçiç'in ülkeye girişine propaganda yapacağı gerekçesi ile izin vermedi. Daçiç, yaşadıklarını Bozdağ'a da anlatarak, AB'nin arabulucuğunda gerçekleşen Kosova ile gerçekleştirdikleri görüşmelerin bu nedenle askıya alınabileceğinin sinyalini veren eleştirilerde bulundu.
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
621
hikmet366
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
3K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
462
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Doğuş Pertez
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
1K
HeiLmasTer®


Üst Alt