Tarihi fotoğraflar renklendi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Tarihi fotoğraflar renklendi!
İsveçli sanatçı Sanna Dullaway, tarihi fotoğrafları renklendirdiği çalışmasıyla etkileyici sonuçlar elde etti. Fotoğrafta Japonya'nın teslim olması sonrası II.Dünya Savaşı sona erdiği için ABD'de yapılan kutlamalarda, bir denizci bir hemşireyi öperken görülüyor.




"Göçmen Anne" olarak isimlendirilen bu fotoğraf, ABD'de 1929-39 yılları arasında dünyada yaşanan "Büyük Bunalım" ın simgelerinden biri olmuştu.




Dünya tarihinde önemli bir yeri olan İngiliz devlet adamı Winston Churcill.




Ünlü Alman bilim adamı Albert Einstein'ın renklendirilmiş bir fotoğrafı.




"Evrim Teorisi"nin sahibi İngiliz biyolog Charles Darwin.




ABD'nin 26. Devlet Başkanı Theodore Roosevelt.




Almanya'daki Yahudi Soykırımı'nın simge isimlerinden Anne Frank. Anne Frank'ın soykırım sırasında saklandıkları iki yıl boyunca tuttuğu günlük, ölümünden sonra babası Otto Frank tarafından yayınlanmış ve 60 dile çevrilerek en çok satanlar listesine girmiştir.




İngiltere doğumlu Amerikan gerilim filmlerinin usta yönetmeni Alfred Joseph Hitchcock.




Amerikalı fotoğrafçı Eddie Adams'ın Vietnam Savaşı'nın simgelerinden biri olan ve dünyaca bilinen fotoğrafı.




7 Aralık 1941'de Japonların Pearl Harbour'a gerçekleştirdiği saldırıda, 2400 Amerikan askeri hayatını kaybetmiş, 1178'i de yaralanmıştı.




Budist rahip Thick Quang Duc, Vietnam hükümetinin din adamlarına yaptığı baskı üzerine, protesto olarak işlek bir cadde üzerinde, öğrencilerine üzerine gaz döktürterek kendisini yaktırmıştı.




Dünyanın en yüksek yaşam standartlarını hedefleyen Amerikan rüyasını anlatan afişin önünde, Lousville seli sonrası ekmek sırasında bekleyen insanlar, ironik bir görüntü oluşturuyor.




Dorothy Counts, 1957 yılında tüm öğrencilerin beyaz olduğu Harding Koleji'ne kabul edilen ilk siyahi öğrenci olarak, ABD'de siyahi vatandaşların haklarına kavuşması için mücadelenin ilk adımını atıyor.




ABD'nin Bikini Mercan Adası'nda 1946 yılında yaptığı nükleer silah testi sonrasında oluşan görüntü.




1863 yılındaki Amerikan Sivil Savaşı sırasında hayatını kaybeden Amerikalıların son fotoğrafı.




Leonard Peskett tarafından tasarlanan ve Swan, Hunter ve Wigham Richardson tarafından 19. yüzyılın başında inşa edilen bu gemi, "Yüzen Saray" olarak tanımlanıyordu.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt