Tarih kitapları yeniden yazılacak

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Tarih kitapları yeniden yazılacak
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan devrim gibi adım. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Talim Terbiye Kurulu’nun tarih kitaplarında bazı değişiklikler yapmak için çalışma içerisinde olduğunu söyledi.



Bakan Nabi Avcı, Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi’nde yapılan Avrasya Türk Dili Ve Tarihi Eğitimi Uluslararası Sepozyumu’nda konuştu. Avcı, "Talim Terbiye Kurulu bütün tarih eğitimi konusunda çok köklü, yeniden çalışma içerisindedir. Tarih kitapları elden geçirilecek" dedi.

Avcı, "Bizi birleştirmesi beklenen ama tam tersi zaman zaman bizi ayıran ifadelerin bu kitaplardan temizlenmesi ve bütün millete hitap edecek, bütün milletin başarılarını ihtiva edecek kitapların yazımı konusunda Talim Terbiye Kurulu kapsamlı çalışma içerisinde" şeklinde sürdürdü.

Sempozyumun ardından çıkışta gazetecilerin bu konudaki sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya tarih kitaplarında ne tür bir düzenleme yapılacağı sorusuna, "Madde madde sayamam ama bütün tarih kitapları tek tek elden geçiriliyor. Her düzeydeki tarih kitapları, bir bütünlük içerisinde birbirini tamamlayacak bir anlayışla yeniden hazırlanıyor" yanıtını verdi. Tarih kitaplarında kendisini rahatsız eden çok unsur olduğunu söyleyen Bakan Avcı, " Örnek verebilir misiniz ?" sorusuna da " Onları düzelttiğimiz zaman göreceğiz. Ucu açık bir çalışma iyi bir çalışma olacak" yanıtını verdi. SBS sınavıyla ilgili sorulara yanıt vermeyen Bakan Avcı geniş güvenlik önlemleri altında üniversiteden ayrıldı.
 


Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:tşk:
 
Akıncı

Akıncı

Üye
kac senedir ayni kitaplar düzenlenmesi gerek bencede diger derslerde de olmasi gerek paylasim icin tesekkürler
 
hikmet366

hikmet366

Üye
teşekkürler
 
KKIVANCC

KKIVANCC

Üye
Tarih dediğimiz şey geriye dönüp değiştirilemeyeceğinden dolayı bence bu düzenleme nasıl yapılacak çok merak ediyorum ki bazı düşüncelerim var umarım düşüncelerimde tamamen yanılıyorumdur. Çünkü eğer öyle bişi olursa ülke ayağa kalkar.
 
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
Tarih kitaplarında bazı eksiklikler var yok değil ancak ne tür değişiklik yapılacak merak ediyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: BigHackeR35
messevim

messevim

Üye
çok çok çok güzel bir karar. Yalan yazan tarih utansın. Yakın tarihimiz o kadar yalanlarla dolu ki...
 
Jomolocco

Jomolocco

Üye
yakin tarih islemiyoruz zaten dertleri ne belli zaten adi batasicalar
 
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
neleri değistircekler acaba
 


Üst Alt