Tansiyon düştüğü zaman ne yapılmalı, ne yenilmeli?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Tansiyon düştüğü zaman ne yapılmalı, ne yenilmeli?
Sizin yahut çevrenizdeki birinin tansiyonu düştüğünde ilk etapta kesinlikle heyecan yapmayın. Google'da en çok aranılan terimler arasında ''tansiyon düştüğünde ne yapılır?'', ''tansiyon düştüğünde ne olur'' ve ''tansiyon düştüğünde ne iyi gelir'' gibi terimler dikkatleri çekiyor.

Tansiyon düşüklüğünün en belirgin belirtileri, baş dönmesi, ayakların yerden kesilmesi hissi, göz kararması, uyku isteğidir.
Tansiyon düşüklüğünde, ayağa ani kalkışlarda tatsız sonuçlar yaşanabilir.

Yatarken veya otururken hızla ayağa kalkmak, kan basıncında ani ve tehlikeli düşüşlere, dolayısı ile baş dönmesi ve baygınlık hissi yaratabilir. Beyne yeteri kadar kan gidemediği için, bazen şuur kaybı gibi zor durumlar oluşabilir.Ayakta uzun süre kalınca veya birden bire ayağa kalkınca göz kararmaları, baş dönmeleri şeklinde hafif de atlatılabilir.

Tansiyon düşüklüğü, ister ağır, ister hafif atlatılsın gerçekten can sıkıcı bir durum. Kesinlikle doktora görünmek gerekir.

Ancak, tansiyon düştüğünde, evde acil tedavi olarak ne yapmamız gerekir? Tansiyon düştüğünde, hastanın yakınlarının ne yapması gerekir? Sürekli düşük tansiyonla yaşayanlar ne yapmalı?

Eğer, tansiyon düşüklüğünde, yukarıda anlattığımız sıkıntılar yaşanmıyorsa korkmanıza gerek yok.

Tansiyon düşüklüğü yaşayanlar veya düşük tansiyonlular,
* Tuz alımını bir miktar artırmalı, daha çok su içmeli, alkollü içeceklerden uzak durmalı,
* Sık ve az yemeli, uzun süre aç kalmamalı, uykularını iyi almalı, ayakta uzun süre kalmamaları ve kendilerini fazla yormamaları,
* Ani bedensel hareketlerden kaçınmalı, özellikle, yataktan kalkarken oturur durumdan ayağa kalkarken yavaş ve kademeli hareket etmeli,
* Aşırı sıcak ortamlarda (örneğin, çok sıcak küvette, hamamda, buhar banyosunda) kalmamalı, güneşlenirken dikkatli olmalı,
* Tansiyon düşüklüğünün ciddi bir problem haline gelebileceği endişesi taşıyorsanız, doktora görünmenizde fayda var. Doktorunuz arka planında gözden kaçmış bir sağlık sorununun olup olmadığını araştıracaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: 'Şeref'


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Uykununda Etkisi Varmıymış Allah Allah
 
KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Bilgi İçin Teşekkürler
 
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Maden suyu da içebilirsiniz .
 
SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
bilgi için :tşk:
 
maxirabit

maxirabit

Üye
Birde bunun farklı versiyonu ve buna yakın olanı var, etkileri tansiyonmuş gibi görünür boyu uzun insanlarda oluyor, baş dönmesi, gözlerin kararması, oturduğu ve uzandığı yerden aniden kalkınca kendisini yerde bulabiliyor, doktora tansiyonum var diye gider ama bunun tedavisi olmuyor
 

Benzer Konular

Cevap
29
Görüntüleme
727
gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
744
Cevap
0
Görüntüleme
269
Cevap
0
Görüntüleme
518


Üst Alt