Tam otomatik Peugeot 308 dizel Türkiye’de satışta

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Tam otomatik Peugeot 308 dizel Türkiye’de satışta

Peugeot 308, sınıf lideri özelliklere sahip BlueHDi dizel motoru EAT6 Tam Otomatik Vites kutusuyla birleştiren versiyonuyla ürün gamını genişletiyor. Bu kombinasyon 73.990 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

YAZI: ALPER GÜLER

Peugeot i-Cockpit tasarımı, sürüş keyfine ve kullanım konforuna hizmet eden yepyeni platformu, dinamik dizaynı ve verimliliği ile Peugeot’nun mükemmellik değerlerini somut hale getiren Peugeot 308’in, beklenen BlueHDi dizel motoru ve EAT6 Tam Otomatik Vites kutusu ile beğeniye sunuluyor. Peugeot, mevcut çevre standartlarını her zaman önceden uyum gösterme ve bu standartları hep bir adım öteye götürme felsefesi ile motorlarını geliştirmiştir. 2000 yılından itibaren dizel HDi motorlarda kullanılan dizel partikül filtresi ile emisyonların azaltılması şimdi BlueHDi teknolojisi ile gelişiyor ve pazarın en etkin kirlilik giderme teknolojisini oluşturuyor. Peugeot ürün gamında BlueHDi motorları yaygınlaştırarark ve bir kez daha çevre standardına daha standartlar belirlenmeden uyum gösteriyor.

Çevre standartlarını ileriye götürmenin yanında, tam otomatik şanzıman ile birleşen Peugeot 308 1.6L BlueHDi, sürüş keyfi yanısıra üst düzey performansı ve rekor tüketimleri ile dikkat çekiyor. 0’dan 100km hızlanmasını sadece 9,5 saniyede tamamlayan otomobil, 92g/km CO2’den başlayan emisyonlarıyla, segmentinin kendi silindir hacmi ve güç gruplarında « Sınıf Lideri » unvanına sahip. SCR (Selective Catalytic Reduction - Seçimli katalitik indirgeme) sistemi pazarın en etkin NOx giderme teknolojisidir. Gerçekten de, sadece Peugeot modellerinde uygulanan partikül filtresi FAP’ın yerleşimi, SCR’nin erken devreye girmesini ve bu şekilde hem NOx (azot oksitlerin) %90’a kadar azaltılmasını ve en ince parçacıklar dahil partiküllerin sayısal olarak %99,9’a kadar atılımını sağlayan tek yerleşim biçimidir.

NOx’leri azaltmaya dönük olan bu büyük etkinlik aynı zamanda CO2 emisyonlarının ve yakıt tüketiminin özel yanma odası ve « CO2 » ayarlarıyla EURO 5 uyumlu motor seçeneklerine göre -%4’e kadar azaltılmasını sağlamaktadır. SCR sisteminin katkılı partikül filtresi FAP’ın membaındaki yerleşimi, katkılı FAP sisteminin rakiplerimiz tarafından kullanılan diğer FAP teknolojilerine göre daha düşük sıcaklıklarda rejenerasyon kapasitesine sahip olması sayesinde mümkün olmuştur. BlueHDi motor seçeneklerinin Peugeot ürün gamında yaygınlaştırılması 2015 yılında yeni modeller ile devam edecek.



İlk sürüş

Dizel otomatik kombinasyon özellikle kalabalık şehirlerde mumla aranılan bir kombinasyon oldu. Peugeot’da 1.2 litre turbo benzinli üniteye konumlandırdığı otomatik şanzımanı artık 1.6 litre dizel ünitede de sunmaya başladı. Euro 6 emisyonundaki motorlar artık BlueHDi adıyla pazara sunuluyor. Peki nedir bu BlueHDi ? Aslında günümüzde ağır vasıtalarda kullanılan bu teknoloji Peugeot 308’de de karşımıza çıkıyor. Motor dizel yakıtın yanı sıra AdBlue olarak adlandırılan bir sıvı ile desteklenmektedir. Bagaj bölümünde yedek lastiğin hemen yanına konumlandırılan kapak ile bu sıvı doldurulabiliyor. Bu sıvı özel bir yanma odasında sisteme dahil olarak NOx emisyonlarını %90 oranında, CO2 emisyonlarını optimize etmeleri ve partikül emisyonlarını %99,9 oranında azalmaları sağlanıyor. AdBlue her 20 Bin Km’de bir ayrı sunulan tanka ekleniyor. Maliyet ise litre bazında 2-2.5 TL arası değişiyor. Bu sıvıyı birçok benzin istasyonundan temin etmek mümkün. 1.2 litre PrueTech motorda sunulan EAT6 şanzıman çift kavramalı rakiplerine göre daha hızlı. Şanzıman AISIN firması tarafından geliştirilmiş. Tork konvertörlü olan şanzıman sarsıntısız geçişleriyle göz dolduruyor. Manuel modu bulunan şanzımanı direksiyon arkasındaki kulakçıklarla da kontrol etmek mümkün. Sadece Allure donanımda sunulan Sport sürüş modu da Peugeot 308’de sunuluyor. Otomatik park freninin hemen arkasındaki tuşla aktif edildiğinde gösterge paneli ışıkları kırmızıya dönüyor. Ortadaki dijital ekrandan turbo basıncı ve tork eğrisini görebiliyorsunuz. En dikkat çeken nokta ise direksiyonun sertleşip, gaz tepkilerinizin daha canlı hale gelmesi oluyor. BlueHDi motor standart HDi motordan güç değerleriyle de ayrışıyor. 1.6 litre BlueHDi motor selefine göre 5 Bg artış göstererek 120 Hp güç değerini yakalamış. Tork değerinde ise 30 Nm artışla 300 Nm değerine ulaşmış. 1.6 e-HDi 115 Hp motor’da olan 10.2 saniyelik değer 9.5 saniyeye düşürülmüş. Fiyat konusunda Active donanımla sunulan Peugeot 308, 73.990 TL’den satışa sunuluyor. Rakip olarak piyasada daha uygun modeller mevcut ancak, Peugeot 308 daha fazlasını sunarak üst sıralarda yer alacağını düşünüyorum.
 


Üst Alt