evkur senet işi sizce güvenli mi ve peşin fiyatına mı oluyor ?evkur senet yaparak veriyor.
teknosa teknokredi veriyor bu sekilde taksitle alıyorsun.
yada normal telefoncuların bazıları vade farkı koyup kredi kartına taksit yapabiliyor.
krediye faizden dolayı sıcak bakmıyorumyada kredi çekersin taksit taksit BANKAYA ödersin
kardeş helal olsun faizin hertürlüsünden uzak durun faizin dini acıdan boyutunu biliyorsunuzdur taksit işi kalktı evkur evshop gibi mazalar taksitli veriyor ama herkese vermiyorlar 2 arkadaşım başvurdu 800 tl lik cihazı vermemişlerdi artı üzerine vade farkı cok koyuyorlar taksitli oldugu icin lg g2 ilk cıktıgı zamanlarda sormuştum tam 700 tl fark istemişlerdi teknosa fiyatının üstüne 700 tl fark istediler tabi bende vazgectim almadım o kadar parayı verenekadar peşin alırım daha iyi demiştim peşinde alamadım zaten neyse tavsiyem operatörlerden faturaya ek almanız turkcell veya vodafoneden birinden alabilirsiniz bir sorunXperia Z3 almak istiyorum ancak bildiğiniz gibi taksitli satış yok mağazalarda. Bildiğiniz taksitli satış yapan yerler yada siteler var mı ? Kredileri faizden dolayı istemiyorum.
Not: İstanbul Avrupa yakasında ikamet ediyorum
kardeş helal olsun faizin hertürlüsünden uzak durun faizin dini acıdan boyutunu biliyorsunuzdur taksit işi kalktı evkur evshop gibi mazalar taksitli veriyor ama herkese vermiyorlar 2 arkadaşım başvurdu 800 tl lik cihazı vermemişlerdi artı üzerine vade farkı cok koyuyorlar taksitli oldugu icin lg g2 ilk cıktıgı zamanlarda sormuştum tam 700 tl fark istemişlerdi teknosa fiyatının üstüne 700 tl fark istediler tabi bende vazgectim almadım o kadar parayı verenekadar peşin alırım daha iyi demiştim peşinde alamadım zaten neyse tavsiyem operatörlerden faturaya ek almanız turkcell veya vodafoneden birinden alabilirsiniz bir sorun
vade farkı ve faiz çok farklı. önemli olan akdin nasıl yapıldığı islamda kar payı ve vadeli satış helaldir yoksa nasıl para kazanılacak ? katılım bankası sisteminde malı banka peşin olarak satın alıyor kar payı ile bize satıp vade yapıyor bu helal. ama şartlar var eline toplu para geçince kapatırsan yine akid bozulur olmaz. bu konuyu uzunca araştırdım bir çok kaynaktan. günümüzde de katılım bankaları bunu yapıyor ve babam da ben de aldığımız ürünlerde banka sistemine gireceksek bu sistemi kullanıyoruz.Duruma dini yönden yaklasmissin ama
Vade farkı ile faiz arasında ne fark var?
Sadece isimleri farklı birinde ürünü olması gerekenden farklı fiyata aliyorsun. Digerinde para satılıyor ve yine belli miktar parayı olması gerekenden farklı fiyata alıyorsun, bankalarda para satarken faiz yerine vade farkı olarak adlandirirsa alınan farkı için rahat olarak kredi cekebilecek misin?
katılım bankacılığının sistemini araştırabilirsiniz evkura ödeyeceğiniz para eminim ki bu sistemden fazla olacaktır ayrıcabirinde mal satın alma var digerinde paradan para kazanma var faiz paradan para kazanmaktır bankaların yaptıgı gibi haklısınız vade farkını cok koyuyorlar kac taksit yaparsanız vade farkı artıyor şahsen ben almam evkur gibi mazalardan ama kredi cekmektense evkuru tercih ederim
çok güzel bir davranış tebrik ediyorum. ancak az önce sistemi anlattım. finans kuruluşu sizin alacağınız malı satın alıyor daha sonra siz de finans kuruluşundan kar payı eklenmiş ve vadeli halini satın alıyorsunuz bu helal bir ticaret yöntemi.katılım bankacılıgını bilmiyorum ama banka isminden uzak durmaya calışıyorum sadece maaşımı cekiyorum bankalarla calışmıyorum kredi kartı bile kullanmıyorum
Bence günümüzde aralarında fark yok hatta bankadan çekilen para daha ucuza geldigi oluyor.vade farkı ve faiz çok farklı. önemli olan akdin nasıl yapıldığı islamda kar payı ve vadeli satış helaldir yoksa nasıl para kazanılacak ? katılım bankası sisteminde malı banka peşin olarak satın alıyor kar payı ile bize satıp vade yapıyor bu helal. ama şartlar var eline toplu para geçince kapatırsan yine akid bozulur olmaz. bu konuyu uzunca araştırdım bir çok kaynaktan. günümüzde de katılım bankaları bunu yapıyor ve babam da ben de aldığımız ürünlerde banka sistemine gireceksek bu sistemi kullanıyoruz.

evet promosyon da haram tabi ki. ancak dediğim usül başka bakın. islamda akdi hangi niyetle bağladığınız önemli faiz mi kar payı mı ? kar payı dediğimde az evvel anlattığım üzere yapılıyor satış.Bence günümüzde aralarında fark yok hatta bankadan çekilen para daha ucuza geldigi oluyor.
Yada şöyle bir örnek daha veriyim maaş yatan bankalar paradan faiz kazanıp işsçiye promosyon adı altında faiz dağıtıyor bunlarda haram oluyor bu mantıkla![]()
peki teşekkürler bir araştırayımçok güzel bir davranış tebrik ediyorum. ancak az önce sistemi anlattım. finans kuruluşu sizin alacağınız malı satın alıyor daha sonra siz de finans kuruluşundan kar payı eklenmiş ve vadeli halini satın alıyorsunuz bu helal bir ticaret yöntemi.
evet promosyon da haram tabi ki. ancak dediğim usül başka bakın. islamda akdi hangi niyetle bağladığınız önemli faiz mi kar payı mı ? kar payı dediğimde az evvel anlattığım üzere yapılıyor satış.
sonrası isim farkıyla faizdir bana göre 

evet haklısınızAslında demek istediğim eğer haramsa bu ismi degissede haramdir. Faiz, vade farkı, promosyon aynı kapıya çıkar. Vade farkı nedir? Bugün benim paramın değeri bu 12 ay sonra bu olacak yani faiz işlemiş oluyor, oysaki zaten mali satarken senden belli bir kar payı alıyor yani helal olan kısımsonrası isim farkıyla faizdir bana göre
Neyse fazla uzatmayalım zaten düşünceler değişmiyor ve hayat kosullarida insanları bazen haram olduğunu bile bile bankaların kapısına surukleyebiliyor![]()