Tahta bariyerler milli sporcunun sonu oldu.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Tahta bariyerler milli sporcunun sonu oldu.



Profesyönel pistlerde bariyer ağ kullanılırken milli kayakçımız tahta bariyerlere çarpınca can verdi..


Kayak Milli Takım sporcusu 17 yaşındaki Aslı Nemutlu antrenmanda tahta bariyerlere çarparak yaşamını yitirdi. Diğer pistlerde ise bariyer olarak ağ kullanıldığı belirtildi.


Ünlü teknik adam TJK'da asli üye adayı Masa tenisinde Avrupa sınavı Çağla Büyükakçay elemeleri geçemedi Hentbolda kupa kuraları çekildi Soğuk bile durduramadı Türk sporunun acı günü Şampiyonun sahibi hedefini büyüttü Marsel İlhan başlamadan bitirdi Şenkalaycı'nın kolu kırıldı Mersin'e ilk kazma vuruldu!





ANTRENMAN SIRASINDA PİSTTE DÜŞTÜ

KAYAK Milli Takım sporcusu 17 yaşındaki Aslı Nemutlu bu sabah antrenman sırasında pistte düştü ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini yarışları için Erzurum’un Palandöken’den sonra ikinci kayak merkezi olan Konaklı’da hazırlanan İstanbul Özel Saint Joseph Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Aslı Nemutlu, pistte düştü ve ağır yaralı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Milli kayakçı Nemutlu’nun ani ölümü, arkadaşlarını ve kayak camiasını yasa boğdu. İstanbul’dan çarşamba günü Kayak Milli Takımı’ndaki arkadaşları ile Erzurum’a gelen Aslı Nemutlu, 13- 15 ocak tarihleri arasında Konaklı’da yapılacak Alp Disiplini I. Etap Yarışı için antrenmanlara başladı.


Kayağı ayağından çıktı

Erzurum’da geçen yıl yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sonrası hizmete giren Palandöken sıradağları arasında bulunun Konaklı Kayak Merkezi’ndeki pistlerde arkadaşları ile birlikte neşe içinde kayan Aslı Nemutlu’nun iniş sırasında kayaklarından biri çıktı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, saat 11.00 sıralarında meydana gelen kazada dengesini kaybederek düşen ve metrelerce sürüklenen Aslı Nemutlu, hızla plastik ağ bariyere çarptı. Ağır yaralanan Aslı Nemutlu, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabalarına karşın kurtarılamadı. Milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun çarpma sırasında boynunda ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu belirtildi.


3 yaşından beri kayıyor

Birlikte kaydığı arkadaşları ve antrenörleri kazanın ardından Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi önünde toplandı. Büyük umutla bekledikleri ’Aslı iyileşecek’ haberi yerine doktorlardan ’Başınız sağ olsun’ sözlerini duyan arkadaşları, gözyaşlarına boğuldu. Kazanın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Kayak Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Efendioğlu, Kayak Federasyonu yönetim kurulu üyesi Ali Otto, hastaneye gelerek bilgi aldı. Aslı’nın ölüm haberini İstanbul’da öğrenen babası işadamı Metin Nemutlu ve aile fertleri özel uçakla Erzurum’a geldi.


Milli takımda yer aldı

Ayşe- Metin Nemutlu çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan Aslı, 3 yaşından itibaren kaymaya başladı. 2004 yılında ilköğretim okulunun kayak takımına alınarak ilk yarış deneyimini yaşadı. 2005’de minikler kategorisinde Uludağ’da yapılan İstanbul Birinciliği yarışmalarında Büyük Slalomda ikinci oldu. Milli Takıma girmeye hak kazanan Aslı Nemutlu, Uludağ’da yapılan Uluslararası Çocuk Kupası’nda Türkiye’yi temsil etti. Önceki yıl Palandöken’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda Slalomda Türkiye 4’üncüsü olan Aslı Nemutlu, yeniden Kayak Milli Takımı’na çağrıldı.

 
  • Beğen
Tepkiler: >Pessimistic.


>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
yazık kızcaaz güzelmiş
 
fullwar

fullwar

Üye
Bu spor ve sporcu güvenliği ve yapılmayan bilinçlenmenin ürünüdür. Bakın mesela amatör küme futbol maçlarında sahada ambulans yok! Ve geçenlerde bir kişi kalp krizi geçirip öldü. Örneğim çok ama gerek yok...
 
SHS

SHS

Üye
Allah rahmet eylesin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
355
bydexer
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
351
bydexer
___kaptan___
Cevap
0
Görüntüleme
455
___kaptan___
spy ghost
Cevap
0
Görüntüleme
409
spy ghost
greenmile
Cevap
0
Görüntüleme
332
greenmile


Üst Alt