Tahin nasıl yapılır, işte tarifi

    Konu Sahibi
Tahin nasıl yapılır, işte tarifi
Kahvaltıların vazgeçilmez ismi olan ve besin değeri olarak oldukça önemli yer tutan Tahin’in besin maddesi susamdan yapılmaktadır. Susam önce büyük tuz havuzlarına yatırılırken, suya yoğunluk katması ile birlikte susamın kabukları suyun dibine çökmektedir. Asıl tanelerin ise su yüzüne çıktığı görülür.

Tuzlu suda susamı bekletme işlemi yaklaşık 10 saat kadar sürerken, su yüzünde kalan taneler önce kurutulur daha sonra ezilerek tahin meydana getirilir. Böylece çeşitli işlemlerden geçen susam sıvı hale getirilirken, tahin meydana çıkmış olur. Tahin sıvı haldedir ve fakat su kadar akışkan değildir. Yoğunluğu biraz daha fazladır.

Tahin acıkmayı geciktirirken, kış aylarında pekmez ile birlikte tüketilmektedir. İnsana dinçlik verir ve üşümeyi engeller. A, B ve E vitaminlerinin yanı sıra demir ve özellikle kalsiyum açısından oldukça zengindir. İçerisinde bulunan E vitamini kalp-damar hastalıklarını, damar tıkanıklığını önler hücre yapısının bozulmasını engeller.
 

Rygebin

Üye
Pek evde yapılır gibi durmuyor, ama tadı normal usülden çok farklı olduğuna eminim..