Tadını bilmem kimyasını bilirim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Tadını bilmem kimyasını bilirim
[h=2]Sigara ve içkinin yeni patronu olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, alkolle sorunları olmadıklarını belirterek, “Ben içkinin tadını bilmem ama kimyasal formülünü bilirim” dedi. Eker, alkollü içkinin de gıda olduğu denetlemenin görevleri olduğunu söyledi.[/h]
TÜTÜN ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu’nun lağvedilmesiyle görevlerinin tamamına yakınını üstlenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Sigara ve içkinin yeni patronu” oldu. Eker, “Dünya literatürüne bakın, tüm içeçekler gıdadır. Alkollü içki de gıdadır. Dolayısıyla sağlıklı içki üretimi ve tüketimini denetlemek de bizim görevimiz olmalıdır” dedi.
FORMÜLÜNÜ BİLİRİM
Eker, Hürriyet’e, kurumun lavedilerek görevlerinin büyük bölümünün bakanlığa verilmesine ilişkin tasarının sunumunu iki hafta önce Bakanlar Kurulu’nda yaptığını söyledi. İmzaların tamamlanmasının ardından tasarının TBMM’ye gönderileceğini ve kısa sürede yasalaşacağını belirten Eker, “alkol” konusuna müdahale edilebileceği iddialarını ise “Eskiden Tekel Genel Müdürlüğü vardı. O zaman sorun olmuyordu da şimdi mi olacak? Bizim alkolle sorunumuz yok” diyerek reddetti. Eker, eski bakanlardanAbdüllatif Şener’in “Ben içkinin tadı dışında herşeyini bilirim” sözünün anımsatılması üzerine, “Ben de içkinin tadını bilmem ama kimyasal formülünü bilirim” dedi. Eker, şunları söyledi:

ÇOK BAŞLI OLMAZ
“Gıda ile ilgili tüm faaliyetleri bünyesinde bulunduran bir bakanlığın bu konunun sahibi olmasından daha doğal bir şey olamaz. Özerk bir kurul oluşturuyorsunuz. Toplam 150 kişiler. Sağlıklı içki veya tütünün üretimi yönetecek ve denetimini yapacak alt yapıları bile yok. Biz, bu konuda ortaya çıkan sorunları çözmek için kurulu lavettik. Doğrusu buydu. Sahte rakı gibi sorunlar yaşanıyor. Bunun denetimini siz de olacak. Çok başlı yönetimlerde koordinasyon sorun oluyor. Kararların tek elden verilmesinde fayda var.”

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...