Tablet Bilgisayara, Whatsapp Yüklenir mi? Hatsız Çalışır mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tablet Bilgisayara, Whatsapp Yüklenir mi? Hatsız Çalışır mı?
Kurulum İşlemi;

- Öncelikle tablet bilgisayarınıza bir rehber aktarmanız gerekiyor. Bunun için ya telefonumuzda kullandığımız gmail yedekleme hesabını tablete de ekliyorsunuz yada rehberi vcf olarak dışarı aktarıyor ve sonrasında bu dosyayı tablet bilgisayarda içeri aktarıyorsunuz. (Samsung tablet ve telefonumda rehberi dışarı/içeri aktarma işlemini telefon ve tabletin kendi rehber uygulamaları ile tamamladım.

- Rehberi aktardıysak şimdi sıra Whatsapp'a geliyor. Whatsapp'ın kendi sitesine girerek Whatsapp'ın son sürümünü tablete kuruyoruz. ( Whatsapp'ın son sürüm Apk dosyasını indirip kurabilirsiniz. Tabiki sayfaya tablet bilgisayardan girmelisiniz. Ayrıca bilinmeyen kaynaklardan uygulama kurulumunu aktif etmeyide unutmayın.)

- Whatsapp'ı kurduktan sonra ilk açılış ayarlarına geçiyor ve cep numarası sorulduğunda tablette kullanacağımız gsm numarasını yazıyor, ilerliyoruz. Bir sonraki aşamada onay sms'i o gsm numarasının takılı olduğu telefona geliyor. 6 rakamdan oluşan bu kodu otomatik onay işleminin bitiminde el ile tabletteki Whatsapp'a giriyor ve aktivasyonu tamamlıyoruz.



(5 dakikalık otomatik onaydan sonra üsttekine benzer bir sayfa geliyor ve burada 6 rakamlı kodu elle girebiliyoruz.)

- Onay işlemini geçtikten sonra Whatsapp normal olarak açılıyor ve eğer rehberinizi tablete aktarabildiyseniz rehberdeki herkesle verdiğiniz gsm numarasını kullanarak sohbet edebiliyorsunuz.

Notlar:

1. Şuan için Whatsapp, Samsung Galaxy Tab3 kids 7.0 tabletimde sorunsuz çalışıyor.

2. Eger verdiniz numarada calisian bir whatsapp varsa o cihazdan kaldirin hata alirsiniz tek numarada tek cihazda calisir.

3. Whatsapp Samsung'un Android 4.1.2 yüklü tabletinde çalıştı ama başka marka yada başka Android sürümü yüklü cihazlarda da çalışacak mı bilmiyorum. Youtube'da gördüğüm kadarıyla Whatsapp, Samsung Galaxy Note ve Nexus 7'de de çalışıyor.

Konuya dair sorularınız olursa yorum olarak gönderin yardımcı olmaya çalışayım, deneyimimi sizlere de aktarayım.
 


Üst Alt