Ayrıca Android kullandım dün , çok karmaşık ccc Nokia ccc , Ayrıca iyi bi android 1-1.5 bin tl gidip 500 tl lik alında döne döne symbian'ı ararsınız.Hem android yerine psp al daha iyi
- Nokia 5800'ı çok hızlı bir şekilde sert zemine attığınızda param parça olur.
- Samsung Galaxy S2'yi çok hızlı bir şekilde sert zemine attığınızda param parça olur.
- Nokia 5800'ı çok hızlı bir şekilde sert zemine attığınızda param parça olur.
- Samsung Galaxy S2'yi çok hızlı bir şekilde sert zemine attığınızda param parça olur.
Böyle bir karşılaştırma yapmak doğru olmaz, ancak eğer işlemciden ve gpu dan tam güç almak istiyorsanız symbian , eğer zenginleştirilmiş ui , kullanım kolaylığı istiyorsanız android.
Android symbian'ı falan yiyemez
Android'in programları symbian'ın programlarını yer
Bunun ise iki nedeni var
Birincisi nokia symbiana program üretmiyor
ikincisi özellikle grafik olarak daha güçlü donanımlı cihazlar üretmiyor
tabii bunlar telefonda oyun oynamak için olan güzel artılar ama eğer telefonun donanımı ve programlarının bolluğu değilde işletim siteminin kullanım özellikleri ve rahatlığı derseniz o zaman symbian android'in önünde gelir
Lakin nokia symbianı terk etmişken google bu kadar destek veriyorken mantıklı bir kıyas yapılamaz o yüzden symbian vs android değilde her ikisine verilen destek üzerinden bakmak daha faydalıdır
symbianın aslında bir eksiği yok ama symbianlı telefonların eksiği var android güçlü bir donanım üzerinde kurulu fakat symbian 434 mhz 128mb ramlik bir donanımla çalışıyor galaxy s3e symbian kurulsa ve oyun çıkarılsa symbiana symbian yine yaşar.
işletim sistemi olarak symbian ezer geçer fakat yapılan yazılım ve uygulama destegi ve butonlar vs tipi ve populerligi şıklıgı bakımından android ezer geçer
symbianın aslında bir eksiği yok ama symbianlı telefonların eksiği var android güçlü bir donanım üzerinde kurulu fakat symbian 434 mhz 128mb ramlik bir donanımla çalışıyor galaxy s3e symbian kurulsa ve oyun çıkarılsa symbiana symbian yine yaşar.
konuyu ozetlersek
destek kostek hesabı ve
alım gucunu eklersek birde arz talep iliskisini hesaba katarsak
android=2 - 1=simbiyan
- - - Eklendi - - -
simbiyanı nokia bile desteğini cekmisken yani uygulama guncelleme vs yapmazken ilk golu kendi kalesine atıyor. Diğer telefonlara gore ucuz olması beraberliği yakalarken telefon meraklıları cok satıyor diye androidi tercih ettiği icin 2. Golle yeniliyor.