Symbian Vs. Android karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
Arkadaşlar şuana kadar en müthiş işletim sistemi ios buna kimse karışamaz ne android nede symbian^3 nokia kullanmama rağmen doğruyu söylemeye çalışıyorum. en iyi en orjinal stabil çalışan işletim sistemi ios. (android ve symbian) yanına yaklaşamaz şuan ortalığı karıştırmak için söylemiyorrum sadece gerçekleri yazıyorum. gerçekler saklanmaz . android veya symbian iyi diyerek kendimizi kandırmanın alemi yok..herkese iyi geceler...

eç038

eç038

Üye
Arkadaşlar şuana kadar en müthiş işletim sistemi ios buna kimse karışamaz ne android nede symbian^3 nokia kullanmama rağmen doğruyu söylemeye çalışıyorum. en iyi en orjinal stabil çalışan işletim sistemi ios. (android ve symbian) yanına yaklaşamaz şuan ortalığı karıştırmak için söylemiyorrum sadece gerçekleri yazıyorum. gerçekler saklanmaz . android veya symbian iyi diyerek kendimizi kandırmanın alemi yok..herkese iyi geceler...

doğru ios güzel de meego da yadsınamaz şekilde seri bir sistem.. muhteşem bir arayüz ve akıcılığı var..sadeliği de tartışılmaz bir gerçek.. burada bir hata varsa nokia adına oda bu sistemi terk etmesinden kaynaklamıyor.. ios'unda problemi var bence.. herşeyi ücretli yaa.. bu kadarda burjuva olunmaz ki.. güncellemeyi bile parayla satıyormuş.. böyle saçmalık var mı ???

[alikan]

[alikan]

Üye

En stabile ios dersen hata olur En Stabil işletim sistemi hala Symbian dır.
Yeterlilik yada kapasite olarak bilemem fakat sistem yönetimi ve Stabilite olarak symbian derim.

Ayrıca şunu söyleyebilirim Nvidia Tegra3 lere çok güveniyorum inanıyorum ki mobil telefonlar için kullanılmaya başlandı piyasaya da sürülünce ki çok yakın zamanda çıkacak, çok sağlam bir sallantı yapacak diye düşünüyorum. Performans ve stabilite üstüne çok şey bekliyorum.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
doğru ios güzel de meego da yadsınamaz şekilde seri bir sistem.. muhteşem bir arayüz ve akıcılığı var..sadeliği de tartışılmaz bir gerçek.. burada bir hata varsa nokia adına oda bu sistemi terk etmesinden kaynaklamıyor.. ios'unda problemi var bence.. herşeyi ücretli ya böyle saçmalık var mı ???

var tabi arkadasım düz mantık telefona 2500 lirayı veren güncellemeninde parasını vefir bu kadar basit olay

----------Eklendi @ 02:29:53 ---------- Yazıldı @ 02:28:15 ----------

nvidia tegra3 htc one x de var galiba acıklandı 27 şubattaki kongrede tanıtılacak

[alikan]

[alikan]

Üye
var tabi arkadasım düz mantık telefona 2500 lirayı veren güncellemeninde parasını vefir bu kadar basit olay

----------Eklendi @ 02:29:53 ---------- Yazıldı @ 02:28:15 ----------

nvidia tegra3 htc one x de var galiba acıklandı 27 şubattaki kongrede tanıtılacak

HTC 3 kere isim değiştirdi o modelde. Edge oldu Endeavour oldu en son One X oldu :D
Beklentisi büyük cihazın özelliklerine baktım çok başarılı, işlemci de şuan piyasadaki en iyi işlemciden 5 kat daha iyi performans vaat ediyor.
Bu yıl sonuna doğru da Arm Cortex A15 i sunacak Tegra3 ile kapışmak için yani daha da kızışacak ortalık ve yine karlı çıkan bizler olucaz :)
Telefonlar artık hepten uçuşa geçer diye düşünüyorum.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
[alikan];4374852' Alıntı:
HTC 3 kere isim değiştirdi o modelde. Edge oldu Endeavour oldu en son One X oldu :D
Beklentisi büyük cihazın özelliklerine baktım çok başarılı, işlemci de şuan piyasadaki en iyi işlemciden 5 kat daha iyi performans vaat ediyor.
Bu yıl sonuna doğru da Arm Cortex A15 i sunacak Tegra3 ile kapışmak için yani daha da kızışacak ortalık ve yine karlı çıkan bizler olucaz :)
Telefonlar artık hepten uçuşa geçer diye düşünüyorum.

bide fiyatlar biraz makul olsa hep bu apple ve müşterileri yüzünden bu fiyatlar böyle uçuyo nokiada olmasa piyasada heralde 5 6bin liraya falan satarlar bu telefonları

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
mcnpl4

mcnpl4

Üye
gercekten 10 tane orta segment akilli telefonla araba aliniyo bazen kafamda yanyana on tane ceptelefonu canlandiriyorum nasil olurda bi arabaya denk olur piyasa cok ilginc bide turkiyedeki vergilerle..

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye

Galaxy Note yi aynı şekilde Lumia 900ü iphone 4sye tercih ederim.Benim için oyun önemli değil zaten nokia seçmemin sebebi bu.Bildiğim kadarıyla testlerde wpli lumia 900 etrafı kasıp kavurdu.Galaxy Note dersek sırf kişiselleştirilmesi yeter.Zaten istemediğin kadar uygulama var

Del Rey

Del Rey

Üye
Şu ana kadarki gördüğüm en berbat işletim sistemi iOS. Ana ekranı olmayan, menüyü kaydırmaktan başka birşey yapamadığımız, sırf marketi yüzünden + puan kazanan ve JB olmadan bir işe yaramayan işletim sistemi :) iPhone 4'ü elime alınca şunlar oluyor:

1) Rahatsız oluyorum.
2) Sıkılıyorum.

Bana iOS iyi diye yutturmayın.

Gelelim Android'e. Yeni başlayanların öğrenmesi çok zor. Bir Kernel atıyorsun, telefon brickleniyor. (Boot ekranından sonrası gelmiyor ve bir döngüye giriyor [bunun adı brick ise])Nerden bilsin bunu nasıl çözeceğini (Olursa ben tekrardan CWM atıyorum, açılıyor) Kısaca, zor ama öğrenince geliştiriciler için güzel bir işletim sistemi. Ancak root etmedikten sonra asıl gerekli olan pek çok şeyi yapamıyorsunuz. Mesela Root Explorer, ve benim için her işe yarayan Ad-Hoc Swithcer gibi.

Symbian'a gelince: Öğrenmesi kolay, Flashlaması rahat, Ancak kilitli. Belle (fabrika çıkışı Belle ve 701) çok stabil, şık ve öğrenmesi kolay. Kendi telefonuma günde 20-30 hatta 40 kere Flash attığım olmuştur. Bir keresinde bile Flash nedeniyle hata vermedi, hata olanlarsa hep sistemi düzenlerken yaptığım bir yanlışlıktı. (FPS hızını 60, işlemci kullanımını da 130 yapmak, telefonun açılmamasına sebep olabiliyor) Symbian ise Bootloader kilidine sahip.

Son olarak şunu ekleyerek bitireyim:

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Türe

Türe

Üye
iOS'u iOS yapan uygulamalarıdır :oke: yoksa gayet basit bir işletim sistemi ama işlemciyi de fazla yormuyor basitliğinden dolayı ve apple o nedenle işlemciyi fazla artırmak zorunda da kalmıyor ;) lakin benim gibi oyun ve uygulama isteyenler için de iyi bir işletim sistemi her aradığın var (flaş dışında) :)

• Beğen
MoleküL1997

MoleküL1997

Üye
iOS'u iOS yapan uygulamalarıdır :oke: yoksa gayet basit bir işletim sistemi ama işlemciyi de fazla yormuyor basitliğinden dolayı ve apple o nedenle işlemciyi fazla artırmak zorunda da kalmıyor ;) lakin benim gibi oyun ve uygulama isteyenler için de iyi bir işletim sistemi her aradığın var (flaş dışında) :)

aynen benim içinde oyun uygulama önemli ama işte malum fiyatları çok tuzlu :)

• Beğen
Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Şu ana kadarki gördüğüm en berbat işletim sistemi iOS. Ana ekranı olmayan, menüyü kaydırmaktan başka birşey yapamadığımız, sırf marketi yüzünden + puan kazanan ve JB olmadan bir işe yaramayan işletim sistemi :) iPhone 4'ü elime alınca şunlar oluyor:

1) Rahatsız oluyorum.
2) Sıkılıyorum.

Bana iOS iyi diye yutturmayın.

Gelelim Android'e. Yeni başlayanların öğrenmesi çok zor. Bir Kernel atıyorsun, telefon brickleniyor. (Boot ekranından sonrası gelmiyor ve bir döngüye giriyor [bunun adı brick ise])Nerden bilsin bunu nasıl çözeceğini (Olursa ben tekrardan CWM atıyorum, açılıyor) Kısaca, zor ama öğrenince geliştiriciler için güzel bir işletim sistemi. Ancak root etmedikten sonra asıl gerekli olan pek çok şeyi yapamıyorsunuz. Mesela Root Explorer, ve benim için her işe yarayan Ad-Hoc Swithcer gibi.

Symbian'a gelince: Öğrenmesi kolay, Flashlaması rahat, Ancak kilitli. Belle (fabrika çıkışı Belle ve 701) çok stabil, şık ve öğrenmesi kolay. Kendi telefonuma günde 20-30 hatta 40 kere Flash attığım olmuştur. Bir keresinde bile Flash nedeniyle hata vermedi, hata olanlarsa hep sistemi düzenlerken yaptığım bir yanlışlıktı. (FPS hızını 60, işlemci kullanımını da 130 yapmak, telefonun açılmamasına sebep olabiliyor) Symbian ise Bootloader kilidine sahip.

Son olarak şunu ekleyerek bitireyim:

Valla bütün duygularımı açıklamışsın.Symbianda IOS kadar uygulama olsa marka düşkünleri dışında IOS alan kalmaz.

• Beğen
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Usta bu nedir?Billahi gülmekten kırıldım.iOS'un basitliği konusunda haklsınız ama Türe'nin de dediği gibi iOS zaten uygulaması olmasa sıkıcı bir işletim sistemi.WP da iOS'un yolundan gidiyor zaten.iOS ve WP bu yönden birbirlerine çok benziyor.[bence].:oke:Bu arada tekrar söylüyorum resim çok güzeldi:D

• Beğen
Tepkiler: Türe
PriZm

PriZm

Üye
Usta bu nedir?Billahi gülmekten kırıldım.iOS'un basitliği konusunda haklsınız ama Türe'nin de dediği gibi iOS zaten uygulaması olmasa sıkıcı bir işletim sistemi.WP da iOS'un yolundan gidiyor zaten.iOS ve WP bu yönden birbirlerine çok benziyor.[bence].:oke:Bu arada tekrar söylüyorum resim çok güzeldi:D
en mantıklı olan taş olmuş o bile İosdan iyi:ehe

• Beğen
Del Rey

Del Rey

Üye

Evet, Türe çok haklı o konuda. Sen de haklısın WP 7 konusunda. Ancak Windows Phone 7, iş adamları için ideal. iOS ise genellikle normal kesim için (günlük yaşam) Açıkçası ben Widget ekleyebildiğim ana ekranları olan, kişiselleştirebildiğim bir yazılımı tercih ederim. Resim için de sağol, ibretlik oldu :D

• Beğen
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Evet, Türe çok haklı o konuda. Sen de haklısın WP 7 konusunda. Ancak Windows Phone 7, iş adamları için ideal. iOS ise genellikle normal kesim için (günlük yaşam) Açıkçası ben Widget ekleyebildiğim ana ekranları olan, kişiselleştirebildiğim bir yazılımı tercih ederim. Resim için de sağol, ibretlik oldu :D

Yani kimin için ne ideal bilmem de wp hoşuma gitmeye başladı.wp8li bir Lumia iyi olurdu hani...

MoleküL1997

MoleküL1997

Üye
  • Beğen
hotlock

hotlock

Üye
Konuyu acan arkadas oraya 3-5 tane her iki isletim sistrmnde olan programlari yazmis. Sen bi nova 2 yi gta 3 u symbianda oynada gorelim. Yada teamwie yi calistr . Sen N8 de bisayfa acana kadr androidde sayfayi acar 5 kerede yenilersin ustune :D 5 yil symbian kullandm javanin iyisi wp nin kotusu bi isletim sistemi. Bunu kabullenin artik symbian ölmustr. Androidde oynadginiz oyunlarin yuzde birini bile oynayamazsiniz 1 milyon tane uygulamyida telefona kurma sansiniz yok tabi icinden isinize yarayanlari kurarsiniz. Burda insanlari yanlis yonlendrmek hata olur. Icine girdgnz hatalati baskalrinida suruklemeyin.

Türe

Türe

Üye
bence kişiselleştirilebilen en iyi sistemler symbian ve android . Basit arayüz , hızlı deneyim ve basit kullanım olarak da en iyileri wp7 ve ios :oke:

Yanılmıyorsam Lumia 900 CES 2012'de tanıtıldı ve dünyanın en iyi akıllı telefonu seçildi o fuarda.

WP7 ' nin tarayıcı hızı gerçekten muazzam .

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
bence kişiselleştirilebilen en iyi sistemler symbian ve android . Basit arayüz , hızlı deneyim ve basit kullanım olarak da en iyileri wp7 ve ios :oke:

Yanılmıyorsam Lumia 900 CES 2012'de tanıtıldı ve dünyanın en iyi akıllı telefonu seçildi o fuarda.

WP7 ' nin tarayıcı hızı gerçekten muazzam .

Her kelimesine katılıyorum.

Üst Alt