Şu ana kadarki gördüğüm en berbat işletim sistemi iOS. Ana ekranı olmayan, menüyü kaydırmaktan başka birşey yapamadığımız, sırf marketi yüzünden + puan kazanan ve JB olmadan bir işe yaramayan işletim sistemi

iPhone 4'ü elime alınca şunlar oluyor:
1) Rahatsız oluyorum.
2) Sıkılıyorum.
Bana iOS iyi diye yutturmayın.
Gelelim Android'e. Yeni başlayanların öğrenmesi çok zor. Bir Kernel atıyorsun, telefon brickleniyor. (Boot ekranından sonrası gelmiyor ve bir döngüye giriyor [bunun adı brick ise])Nerden bilsin bunu nasıl çözeceğini (Olursa ben tekrardan CWM atıyorum, açılıyor) Kısaca, zor ama öğrenince geliştiriciler için güzel bir işletim sistemi. Ancak root etmedikten sonra asıl gerekli olan pek çok şeyi yapamıyorsunuz. Mesela Root Explorer, ve benim için her işe yarayan Ad-Hoc Swithcer gibi.
Symbian'a gelince: Öğrenmesi kolay, Flashlaması rahat, Ancak kilitli. Belle (fabrika çıkışı Belle ve 701) çok stabil, şık ve öğrenmesi kolay. Kendi telefonuma günde 20-30 hatta 40 kere Flash attığım olmuştur. Bir keresinde bile Flash nedeniyle hata vermedi, hata olanlarsa hep sistemi düzenlerken yaptığım bir yanlışlıktı. (FPS hızını 60, işlemci kullanımını da 130 yapmak, telefonun açılmamasına sebep olabiliyor) Symbian ise Bootloader kilidine sahip.
Son olarak şunu ekleyerek bitireyim: