Symbian Vs. Android karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

PriZm

PriZm

Üye
[alikan];4369146' Alıntı:
Yazıda ki bu bölümü iyi okumamışsın dostum. Ama buranında amacı bilgi paylaşımı olduğu için bizde bilgi paylaşımını yapalım.
Fakat baştan şunu ısrarla belirtmek istiyorum yazdığım yazılardan yorumlardan kesinlikle ama kesinlikle Symbian yada Nokia kötülemeye çalışıyorum algısı oluşmasın, Zira senin kadar Nokia severimdir. Android şöyle iyidir böyle mükemmeldir de demedim kesinlikle niyetim de yok sadece yapabildiklerinden bahsediyorum ben ve rasyonel olmaya çalışıyorum sana da tavsiyemdir.

Şimdi arka planda hiçbir uygulama çalışmıyor dersen eğer eklediğin resimde, o zaman en basit örnek olarak arka plandaki Sense arayüzü nasıl çalışıyor demek lazım sana.? Bu bir ikincisi Hadi diyelim RAM değeri öyle yüksek, bu değer telefonda neyi yapmanı ENGELLİYOR, yada telefon neyi yaparken KASIYOR ya da YAPAMIYOR buna cevap verebilir misin.? Sen yukarıda ki yazımı daha detaylı ve tekrar oku ama okurken Symbian'ı karalamaya çalışıyorum mantığına bürünmeden oku. Resimdeki telefonun sahibi arkadaş telefonunu nasıl kullanır ben bilmem, beni ırgalamazda çünkü herkes kendi cihazını kendi bildiği gibi kullanır. Fakat eksik bilgi ile hareket etmemeni tavsiye ederim sana. Bak cihazımdan şimdi çektiğim resimleri paylaşıyorum senin için. Uygulamaların tamamı kapalı sandığın andaki açık uygulamaların erkan görüntüsü ve RAM değeri. Dikkat edersen aynı dakika içinde çektim ekran resimlerini 5-10 saniye arayla. Daha da ne diyim bilmiyorum ben kullandığım cihazı biliyorum ve kullanıyorum. Polemikten kaçınalım.

ilk resimde boş ram 466 ikinci resimde 522. ilginç.:hmmm

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL

[alikan]

[alikan]

Üye

----------Eklendi @ 20:57:59 ---------- Yazıldı @ 20:49:18 ----------

kendi telefonundan koy da inanalım gelmiş bana custom romlu bir başkasının cihazını gösteriyor :zuhaha:

Ben mi yanlış anlıyorum yoksa ekran resmi benim telefonuma ait değil mi demek istiyorsun.??

PriZm

PriZm

Üye

buyur şikayet et hakaret mi etmişim? yalansa yalan diyin adamlar kafayı bozmuşlar symbianı karalamakla. :oke: yalan söylüyor mu söylüyor da.

hayır hakaret falan yok.ben sadece onu espiri olarak yazmıştım.yanlış anlaşıldıysa kusuruma bakma.:oke:

• Beğen
Tepkiler: pRime.
pRime.

pRime.

Üye
[alikan];4369146' Alıntı:
orjinal rom değil bu bir, 3rd parti yazılımla gereksiz servisleri kaparsan tabi ki o kadar alan kalır bu da iki. symbianda aynı şeyi yapsak 256mb ramin neredeyse 200'ünü rahatça kullanırız. çocuk yok karşınızda gidin kendi bölümünüzde insanlara yardım edin. oralar buz gibi soğumuş.

• Beğen
PriZm

PriZm

Üye
[alikan];4369170' Alıntı:
Bilgilendirmeye kaldığımız yerden devam dostum napalım. Biri RAM bellek biri ROM bellek kapiş.
alakası yok banamı öğretiyorsun? çalışanlar bölümündesin aşaıda rami gösterir romu değil!

• Beğen
[alikan]

[alikan]

Üye

orjinal rom değil bu bir, 3rd parti yazılımla gereksiz servisleri kaparsan tabi ki o kadar alan kalır bu da iki. symbianda aynı şeyi yapsak 256mb ramin neredeyse 200'ünü rahatça kullanırız. çocuk yok karşınızda gidin kendi bölümünüzde insanlara yardım edin. oralar buz gibi soğumuş.

Kardeşim sana bunun Rootsuz orjinal telefonu ilk aldığım gün üzerinde gelen kendi Rom'u olduğunu kanıtlarsam ne yapacaksın merak ediyorum.?
Telefonu aldığım gibi kutudan çıktığı gibi kullanıyorum hiçbir Root custom rom hack mack bir şey yapmadım ama madem ki bu kadar iyi biliyorsun kanıtladığım zaman ne yapacaksın onu merak ettim.

pRime.

pRime.

Üye
[alikan];4369203' Alıntı:
Kardeşim sana bunun Rootsuz orjinal telefonu ilk aldığım gün üzerinde gelen kendi Rom'u olduğunu kanıtlarsam ne yapacaksın merak ediyorum.?
Telefonu aldığım gibi kutudan çıktığı gibi kullanıyorum hiçbir Root custom rom hack mack bir şey yapmadım ama madem ki bu kadar iyi biliyorsun kanıtladığım zaman ne yapacaksın onu merak ettim.

sen buna ne diyeceksin peki? arka planda uygulamalar açıktır gibi komik yorumda bulumayın, symbianda da arkada yüze yakın işlem çalışıyor onların gereksizlerini kapasak zaten telefon tüy gibi olur sistem. facebook'un bile 22mb ram yediği bir sistemin çoklu işlem de desteklemediğini, onca ramin sadece aşırı ram tüketen uygulamaları kapanmaktan alıkoyduğunu ne zaman anlayacaksınız onu merak ediyorum.

• Beğen
Türe

Türe

Üye

buyur şikayet et hakaret mi etmişim? yalansa yalan diyin adamlar kafayı bozmuşlar symbianı karalamakla. :oke: yalan söylüyor mu söylüyor da.

haklısın dostum sevmesek bile karalamamak lazım :hmmm bazen çoğu şey yanlış anlaşılıyor ama bazen sırf bazı kişilere inat böyle davranılabiliyor :hmmm

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL, TheMadness ve ~N.A.W.Y~
S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
Konu nereden nereye gelmiş . Sahibinin bunu bilmesi gerekirdi böyle kışkırtıcı konu açarken . :locked:

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
Türe

Türe

Üye
+9 polen satılır (!) |-) kabul ediyorum kötüydü .

[alikan]

[alikan]

Üye

sen buna ne diyeceksin peki? arka planda uygulamalar açıktır gibi komik yorumda bulumayın, symbianda da arkada yüze yakın işlem çalışıyor onların gereksizlerini kapasak zaten telefon tüy gibi olur sistem. facebook'un bile 22mb ram yediği bir sistemin çoklu işlem de desteklemediğini, onca ramin sadece aşırı ram tüketen uygulamaları kapanmaktan alıkoyduğunu ne zaman anlayacaksınız onu merak ediyorum.

----------Eklendi @ 20:57:59 ---------- Yazıldı @ 20:49:18 ----------
kendi telefonundan koy da inanalım gelmiş bana custom romlu bir başkasının cihazını gösteriyor :zuhaha:

Sana sorduğum soruyu şimdi tekrarlıyorum. Kanıtlarsam ne yapacaksın diye sordum yine soruyorum kanıtlıyorum ne yapacaksın..??
Ayrıca Bu konuya yazdıgım ilk yorumda da belirttim kim nası kullanır elindeki cihazı beni ilgilendirmez.
Buyur sana CUSTOM ROM MU BAŞKASININ EKRANI MI CART CURT MU BUYUR KENDİN BAK. Videoda çektim ama yakın planda herşey boğuk ama istersen onuda eklerim.
Yaptıgın yorumda bana yalan söylüyor demişsin al buyur kanıtı benim zorum yok ki olmayan bir şeye uğraşayım. Ben olanlardan bahsediyorum
ama çok merak ediyorum öyle celallendin ya şimdi ne yapacaksın dostum..??

Birini yalancılıkla itham ederken kime yönlendirdiğine dikkat et ki sana çarpmasın sonra.
Bu konuya yorum yaptığımda hiçbir şekilde elimdeki cihaz şöyle iyi böyle güzel yada Nokia böyle kötü demedim
konuyu açan arkadaşın bana göre yanlış gelen bilgilendirmesine yorumda bulundum. Ama öyle celallenmemek lazım özellikle insanları yalancılıkla itham ederken üsluba dikkat etmek lazım, yoksa bende üslup değiştirip avatarındaki yazıyı hatırlatırım sana.

Bir şey olmuşsundur artık bu resimlerin üstüne hani bir şey olmuşsundur da üslubu bozmuyorum.

Türe

Türe

Üye
pvp forever :yuru

pRime.

pRime.

Üye
[alikan];4369417' Alıntı:

Sana sorduğum soruyu şimdi tekrarlıyorum. Kanıtlarsam ne yapacaksın diye sordum yine soruyorum kanıtlıyorum ne yapacaksın..??
Ayrıca Bu konuya yazdıgım ilk yorumda da belirttim kim nası kullanır elindeki cihazı beni ilgilendirmez.
Buyur sana custom cart curt olmadan kendi telefonumdan resim. Videoda çektim ama yakın planda herşey boğuk ama istersen onuda eklerim.
Yaptıgın yorumda bana yalan söylüyor demişsin al buyur kanıtı benim zorum yok ki olmayan bir şeye uğraşayım. Ben olanlardan bahsediyorum
ama çok merak ediyorum öyle celallendin ya şimdi ne yapacaksın dostum..??

sen niye benim dediğimi açıklayamıyorsun önce onu söyle. bir uygulama aracılığıyla arkada çalışan işlemleri kapayıp resim atma girişiminde bulunup beni rezil edeceğini sandın ama olmaz. ben telefonun görev yüneticisini gösterdim sadece facebook açık ve 177mb boş alan var o da yeni alınmış bir telefondu. alan adamın romlarla modifiyeyle alakası yoktur. komikleşmeyin neyin ne olduğu belli ben neden aylar önce resmini çektiğim htc flyerda da aynı şeyi yaşadım ozaman. farklı zamanlarda iki farklı modelde de aynı şeyi gördüm ben.

----------Eklendi @ 22:07:43 ---------- Yazıldı @ 22:06:35 ----------

çok merak ediyorum daha ne kadar bu ego tatminine devam edeceksiniz kendi bölümünüze fayda sağlamak yerine?

TheMadness

TheMadness

Üye

sen niye benim dediğimi açıklayamıyorsun önce onu söyle. bir uygulama aracılığıyla arkada çalışan işlemleri kapayıp resim atma girişiminde bulunup beni rezil edeceğini sandın ama olmaz. ben telefonun görev yüneticisini gösterdim sadece facebook açık ve 177mb boş alan var o da yeni alınmış bir telefondu. alan adamın romlarla modifiyeyle alakası yoktur. komikleşmeyin neyin ne olduğu belli ben neden aylar önce resmini çektiğim htc flyerda da aynı şeyi yaşadım ozaman. farklı zamanlarda iki farklı modelde de aynı şeyi gördüm ben.

----------Eklendi @ 22:07:43 ---------- Yazıldı @ 22:06:35 ----------

çok merak ediyorum daha ne kadar bu ego tatminine devam edeceksiniz kendi bölümünüze fayda sağlamak yerine?

Dikkat ederseniz prime'ın verdiği görüntüde (Belle) 60 uygulama açık. arkaplanda genelde 7 uygulama olur. kapatılmamış.

• Beğen
pRime.

pRime.

Üye

Dikkat ederseniz prime'ın verdiği görüntüde (Belle) 60 uygulama açık. arkaplanda genelde 7 uygulama olur. kapatılmamış.
sadece 7 değil gizli servisleri var bir de telefonun 100'e yakın. bütün işletim sistemlerinde bu şekildedir onlardan sisteme zarar vermeyecek olanlarını kaparsanız cihazda boş ram miktarı da artar. androidde de aynı şekilde bu işlemleri kapatabiliyorsunuz.

alibyr1

Üye
Ya ben pek anlamıyorum rom dan ram den.Bu tartışmaları da fanatik düzeye getirmeyi anlamsız buluyorum.
Ne symbian nede android babamızın malı değil.Herkes amacına yönelik telefon almalı bence.
Geçekten anlamıyorum, bu insanların hiç işi gücü yok mu ya.Bütün gün telefonla mı yatıp kalkıyorsunuz?Her dakikan oyun oynayıp,müzik dinleyip,foto veya video çekip, aynı zamanda internete girip, mesajlaşıp,sosyal medyada mı takılıyorsunuz?
Bu kadar büyütmeyin bence.
Benim için önemli olan öncelikle telefon özelliği,rehber kolaylığı,sesin iyi gelmesi ve gitmesi birde şarz uzun gitmesi.Tabi ihtiyacım olduğunda internete girebilmek,bluetooth olması arada da canım sıkılırsa 10-15 dk oyun.
Yalnız şunu da belirteyim buradaki tartışmalardan ve ekran görüntülerinden android biraz karışık geldi bana belle'nin kullanımı çok daha kolay.

Üst Alt