Symbian Vs. Android karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

aleranol

aleranol

Üye
lütfen konuyu kapatalım artık tamamı ile saçmaladınız. Bence bu kadar tartışma yeter beyler biraz durunda parmaklarınız soğusun

NUD

NUD

Üye
    Konu Sahibi
İşte 1Gb ram lı sözde Android li cihaz ın ram performansı.

----------Eklendi @ 19:36:07 ---------- Yazıldı @ 19:35:38 ----------

Bizzat az önce arkadaşımın cihazından kendim çektim daha yeni güncellemesini yaptı :)

----------Eklendi @ 19:37:16 ---------- Yazıldı @ 19:36:07 ----------

[alikan];4368635' Alıntı:
-Şimdi öncelikle konuya emek harcamışsın ama objektif davranamamışsın fazla yanlı durmuşsun bunu belirteyim. Şimdi Symbian en eski işletim sistemi evet ve bugün yalnız fakat bugün neden yalnız, çünkü eskiden onu kullanan markalar artık Android tercih ettiği için yalnız, çünkü symbian kendini Android kadar hızlı geliştiremediği için yalnız, Android gibi açık kaynak kodlu olmadığından gelişimde yavaş kaldığı için yalnız, en önemli faktörlerden birisi Android'in Linux tabanlı olmasından kaynaklandığı için Symbian'da yapılamayan her şeyi yapabiliyor olmasından dolayı yalnız.

-Burada söylenecekler Android bu kadar iyi ya da Symbian bu kadar kötü olmamalıdır. Artıları eksileri beraber görmek lazım. Nokia'nın içinde bulunduğu durumu Symbian'dan el çekmesini, kaybettiği imajı, kaybettiği pazar payını, kendini Windows'a teslim etmesini lütfen objektif olarak savunalım. Dünya devi iken bugün geride kalıyorsan ortada bir sıkıntı vardır değil mi.? Geçmişte seni tercih eden firmaların tamamının artık Android'i tercih etmesi, acaba Android işletim sistemi b*ktan olduğu için midir.? Ya da soruyu değiştireyim Artık Symbian'ın hiçbir marka tarafından tercih edilmemesi nedendir.?

-Uygulama sayısının çokluğu elbette ki hepsinin telefonda kullanılacağı anlamına gelmez, ihtiyacın olan bir uygulamanın var olma ihtimalinin yüksekliği anlamına gelir. Herkes ihtiyaca yönelik uygulama kullanımı yapar. Sanki telefonda 650 bin uygulama mı kullanıyorsunuz diye bir kıstasa girersen kendi zekana hakaret etmiş olursun.

-Bir telefona oyun canavarı denmez evet doğru konsol değildir psp değildir AMA gelişen teknolojide kimse geri kalmak istemez (sen istiyorsan bilemem) Yeni teknolojilere ayak uyduran bir cihaza güzel paralar verip alıyorsan aldığın cihazın içinde psp seviyesinde oyunların olmasını beklemekte hakkındır. Bunu istemek içinde cihazın psp yada konsol olması gerekliliği sorgulanmaz.

-Gelelim Android'in çok mükemmel çalışan arayüzüne widget ekranına ve bir kaç ay sonrasına. Bir kaç ay sonra ne oluyor merak ettim motor teklemeye mi başlıyor su mu kaynatıyor ya da bu kanıya nasıl varıyorsun onu da merak ettim. Ayrıca Virüs olayı da nasıl kullandığını bilirsen güvenmediğin kaynağını bilmediğin yazılımları kullanmazsan ve bilinçli biriysen virüs bulaşma oranın sıfırdır.

-Son olarak Andorid'in RAM kullanımıyla alakalı yorumda bulunacaksan biraz daha bilgili olman gerekir biraz daha içi dolu şeyler yazman gerekir. Elindeki cihazı kullanmayı biliyorsan arka planda nelerin çalışmasını istediğine (Kapatılamayan uygulamalar hariç) sen karar verir ona göre kullanırsan RAM değerleri hiçbir zaman bahsettiğin rakamları görmez. Zira Bahsettiğin gibi mağazalarda günde 500 kişinin el atıp her uygulamayı kurcaladığı açık bırakıp gittiği telefonun RAM miktarını burada kıstas olarak söylersen bir kez daha söylüyorum kendi zekana hakaret etmiş olursun. Kullandığım Evo 3D'nin ekran görüntüsü daha az önce farklı bir konuda da paylaşmıştım. Telefonun kullandığı RAM miktarı resmi alırken 219 Mb, ortalama 200-300 arası değişkenlik gösteriyor. Kullandım dediğin Galaxy S'i de ne kadar bilinçli kullandıysan artık. Ayrıca bir bilgi paylaşayım Android işletim sistemi olarak eğer ki donanım gerektirecek bir uygulama açacaksa ve ekstra RAM'e ihtiyac duyarsa aktif olmayan ama arka planda açık olan uygulamaları kapatıp RAM değerini yükselterek ihtiyacı karşılar yani RAM şişmez kasmaz. (Hani bilgin olsun)

-Bilemiyorum benim düşüncelerim böyle ben böyle kullanıyorum ve bana göre hiç objektif ve rasyonel yaklaşımlarda bulunmuyorsun. Tamamen atıp tutma mantığında bir yazı olmuş. Varsa ekleyeceğin şeyler memnuniyetle çürütebilirim (Mantıklı olmak kaydıyla)

D.N: 756Mb toplam dediğin Evo da 1GB RAM vardır.
Qualcomm MSM8660 Dual-core 1.2 GHz Cpu - Adreno 220 Gpu - android OS, v2.3 (Gingerbread) - 540 x 960 pixels, 4.3 inches (~256 ppi pixel density) - 1 GB storage, 1 GB RAM - Htc Sense 3.0

buna ne demeli?

PriZm

PriZm

Üye
İşte 1Gb ram lı sözde Android li cihaz ın ram performansı.

----------Eklendi @ 19:36:07 ---------- Yazıldı @ 19:35:38 ----------

Bizzat az önce arkadaşımın cihazından kendim çektim daha yeni güncellemesini yaptı :)

----------Eklendi @ 19:37:16 ---------- Yazıldı @ 19:36:07 ----------

buna ne demeli?
Belliki arkaplanda uygulamalar açık.Advanced task killer gibi programlar yükleyerek bakabilirsiniz:oke:

----------Eklendi @ 19:38:44 ---------- Yazıldı @ 19:38:24 ----------

-Şimdi öncelikle konuya emek harcamışsın ama objektif davranamamışsın fazla yanlı durmuşsun bunu belirteyim. Şimdi Symbian en eski işletim sistemi evet ve bugün yalnız fakat bugün neden yalnız, çünkü eskiden onu kullanan markalar artık Android tercih ettiği için yalnız, çünkü symbian kendini Android kadar hızlı geliştiremediği için yalnız, Android gibi açık kaynak kodlu olmadığından gelişimde yavaş kaldığı için yalnız, en önemli faktörlerden birisi Android'in Linux tabanlı olmasından kaynaklandığı için Symbian'da yapılamayan her şeyi yapabiliyor olmasından dolayı yalnız.

-Burada söylenecekler Android bu kadar iyi ya da Symbian bu kadar kötü olmamalıdır. Artıları eksileri beraber görmek lazım. Nokia'nın içinde bulunduğu durumu Symbian'dan el çekmesini, kaybettiği imajı, kaybettiği pazar payını, kendini Windows'a teslim etmesini lütfen objektif olarak savunalım. Dünya devi iken bugün geride kalıyorsan ortada bir sıkıntı vardır değil mi.? Geçmişte seni tercih eden firmaların tamamının artık Android'i tercih etmesi, acaba Android işletim sistemi b*ktan olduğu için midir.? Ya da soruyu değiştireyim Artık Symbian'ın hiçbir marka tarafından tercih edilmemesi nedendir.?

-Uygulama sayısının çokluğu elbette ki hepsinin telefonda kullanılacağı anlamına gelmez, ihtiyacın olan bir uygulamanın var olma ihtimalinin yüksekliği anlamına gelir. Herkes ihtiyaca yönelik uygulama kullanımı yapar. Sanki telefonda 650 bin uygulama mı kullanıyorsunuz diye bir kıstasa girersen kendi zekana hakaret etmiş olursun.

-Bir telefona oyun canavarı denmez evet doğru konsol değildir psp değildir AMA gelişen teknolojide kimse geri kalmak istemez (sen istiyorsan bilemem) Yeni teknolojilere ayak uyduran bir cihaza güzel paralar verip alıyorsan aldığın cihazın içinde psp seviyesinde oyunların olmasını beklemekte hakkındır. Bunu istemek içinde cihazın psp yada konsol olması gerekliliği sorgulanmaz.

-Gelelim Android'in çok mükemmel çalışan arayüzüne widget ekranına ve bir kaç ay sonrasına. Bir kaç ay sonra ne oluyor merak ettim motor teklemeye mi başlıyor su mu kaynatıyor ya da bu kanıya nasıl varıyorsun onu da merak ettim. Ayrıca Virüs olayı da nasıl kullandığını bilirsen güvenmediğin kaynağını bilmediğin yazılımları kullanmazsan ve bilinçli biriysen virüs bulaşma oranın sıfırdır.

-Son olarak Andorid'in RAM kullanımıyla alakalı yorumda bulunacaksan biraz daha bilgili olman gerekir biraz daha içi dolu şeyler yazman gerekir. Elindeki cihazı kullanmayı biliyorsan arka planda nelerin çalışmasını istediğine (Kapatılamayan uygulamalar hariç) sen karar verir ona göre kullanırsan RAM değerleri hiçbir zaman bahsettiğin rakamları görmez. Zira Bahsettiğin gibi mağazalarda günde 500 kişinin el atıp her uygulamayı kurcaladığı açık bırakıp gittiği telefonun RAM miktarını burada kıstas olarak söylersen bir kez daha söylüyorum kendi zekana hakaret etmiş olursun. Kullandığım Evo 3D'nin ekran görüntüsü daha az önce farklı bir konuda da paylaşmıştım. Telefonun kullandığı RAM miktarı resmi alırken 219 Mb, ortalama 200-300 arası değişkenlik gösteriyor. Kullandım dediğin Galaxy S'i de ne kadar bilinçli kullandıysan artık. Ayrıca bir bilgi paylaşayım Android işletim sistemi olarak eğer ki donanım gerektirecek bir uygulama açacaksa ve ekstra RAM'e ihtiyac duyarsa aktif olmayan ama arka planda açık olan uygulamaları kapatıp RAM değerini yükselterek ihtiyacı karşılar yani RAM şişmez kasmaz. (Hani bilgin olsun)

-Bilemiyorum benim düşüncelerim böyle ben böyle kullanıyorum ve bana göre hiç objektif ve rasyonel yaklaşımlarda bulunmuyorsun. Tamamen atıp tutma mantığında bir yazı olmuş. Varsa ekleyeceğin şeyler memnuniyetle çürütebilirim (Mantıklı olmak kaydıyla)

D.N: 756Mb toplam dediğin Evo da 1GB RAM vardır.
Qualcomm MSM8660 Dual-core 1.2 GHz Cpu - Adreno 220 Gpu - android OS, v2.3 (Gingerbread) - 540 x 960 pixels, 4.3 inches (~256 ppi pixel density) - 1 GB storage, 1 GB RAM - Htc Sense 3.0

Sonuna kadar katılıyorum.

NUD

NUD

Üye
    Konu Sahibi

Biz de sana 5800'la yaşadığın deneyimleri paylaştığın için teşekkür ediyoruz. Tipik fandroid sözü: "yanımda n8 var" şimdi maddelere geçelim.
1. Bariz sallıyorsun.
Cihazı kullanmadığın burdan belli, hasbelkader kullanma şansını yakaladığın cihazda da pr1 yüklü. Çoklu görevde berbatmış :zuhaha: neremle gülsem bilemedim. Androidin yapabildiği bir şey mi onu da sorgulamak lazım.
2. Cevaba değer bulmuyorum bu saçmalığı görüntüde zaten her şey ortada. :zuhaha:

sen 256 mb ramli hatta 512 mb ramli androidle bu kadar oyun uygulamayı aç, ben bütün symbianlı telefonlarımı balkondan atıp resmini de çekip size yollayacağım. 1gb ram da olur açtım diyip de göstermeye kalkmayın ama reload yapmadan açıcak. ;)
:zuhaha:
:zuhaha: :zuhaha:

3. Hayır hayır ve hayır!
Nokia 5800 deneyimlerinle bizi kandıramazsın.
Symbian OS 9.4'te ciddi sorunlar vardı ama onunla kaldı bu sorunlar.

4. Üzgünüm sallamışsın yine.
Belle'e güncellediğini iddia etmişsin, anna'da bile reset sorunu ortadan kalkmıştı hem androiddeki gibi üzgünüz kapatmaya zorla gibi hatalar da almıyoruz.
5. Aman Allah'ım biri bu genci durdursun! :zuhaha:
Tersine symbian kullanımı en basit işletim sistemlerinden biridir. Pratikliğini herkese kanıtlamış. Karalama yapacağım diye nereden sallayacağına şaşırmışsın. Androiddeki gibi menülerde kaybolmuyorsun ayrıca. ;) Senin 6600 dışında bir symbian kullanıp kullanmadığın konusunda şüphelenmeye başladım.

6. Kullanım zorluğunda ısrarcıyız.
Androidi kullanırken nedense hep kayboluyorum telefonun içinde ama symbianda bu yok. Her gereç için klasörleme var, her şeyin yeri belli. Android kullanacak kadar kapasiten varsa symbianı her türlü kullanırsın yalanlarınla git çoluk çocuğu kandır. ;)

He son olarak n8 kamerasını kötü bulan sendin değil mi? Hayal kurmaya devam et!
Atış serbest denmiş sanki, bol keseden atmışsın.
YEMEZLER.

Bu mesaj ı yazan arkadaşın önünde saygı duruşunda durmak lazım...

----------Eklendi @ 19:41:35 ---------- Yazıldı @ 19:40:12 ----------

Belliki arkaplanda uygulamalar açık.Advanced task killer gibi programlar yükleyerek bakabilirsiniz:oke:

----------Eklendi @ 19:38:44 ---------- Yazıldı @ 19:38:24 ----------

Sonuna kadar katılıyorum.

Bütün uygulamaları kapatıyorum arkadaşım. Hatta cihaz kutusundan çıktıktan sonra ilk aındığında aynı şekildeydi. Güncellemeler yapıldı yazılım destekleri yüklendi yine aynı

PriZm

PriZm

Üye
Bu mesaj ı yazan arkadaşın önünde saygı duruşunda durmak lazım...

----------Eklendi @ 19:41:35 ---------- Yazıldı @ 19:40:12 ----------

Bütün uygulamaları kapatıyorum arkadaşım. Hatta cihaz kutusundan çıktıktan sonra ilk aındığında aynı şekildeydi. Güncellemeler yapıldı yazılım destekleri yüklendi yine aynı
biliyorum resimdede zaten kapalı görünüyor.ama birde arka planda açılan programlar var.onları telefonun kendi task manageri kapatmıyor ayriyetten bir program yani advanced task manager gibi bir program kapatabilir.

ayrıca ram o kadar şiştiği zaman bir yavaşlama oluyormu? birde gta 3,fifa 2012 açın,oyunu kapatın ardından rame tekrar bakın.

NUD

NUD

Üye
    Konu Sahibi

biliyorum resimdede zaten kapalı görünüyor.ama birde arka planda açılan programlar var.onları telefonun kendi task manageri kapatmıyor ayriyetten bir program yani advanced task manager gibi bir program kapatabilir.

ayrıca ram o kadar şiştiği zaman bir yavaşlama oluyormu? birde gta 3,fifa 2012 açın,oyunu kapatın ardından rame tekrar bakın.

Anlamak istemiyorsun herhalde task manager dahil olmak üzere herşey kapalı cihazda

PriZm

PriZm

Üye
Anlamak istemiyorsun herhalde task manager dahil olmak üzere herşey kapalı cihazda

o zaman 2. dediğimi dene.benim telefonumun rami şiştiği zaman hep uyguladığım bir yöntemdir.

TheMadness

TheMadness

Üye
100 uygulama açtım sorun var mı :D isterseniz ScreenSnap ile görüntü alayım.

okitox

okitox

Üye
her zaman söylemişimdir, nokia telefon olsun diye telefon yapıyor, diğerleri oyuncak olsun diye...

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL ve TheMadness
MoleküL1997

MoleküL1997

Üye
100 uygulama açtım sorun var mı :D isterseniz ScreenSnap ile görüntü alayım.

gerek yok bile resime inanıyoruz biz sana demin bende deneme olsun diye 23 tane hd oyun açtım tık kasma yok :D

Türe

Türe

Üye
  • Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
Febris

Febris

Üye
100 uygulama iisim alalım madness :ehe :naughty:

pRime.

pRime.

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4368381]

4-HTC Evo 3Dde 1 GB ram var dostum.Yazılım 250 MB gibi bir ram yiyor.Eline almadan konuşma bence.Geriye kalıyor 750 civarı ram.Senin 701 gibi cihazlar orjinalden zaten 512 MB ramli.[/QUOTE]

Sen bu forumda yorum yazma ya cidden. böyle bir yalanı attıktan sonra cidden yazma!!! adamlara bak ya kafayı bozmuşlar symbianı karalamakla!!!

HTC EVO 3D

htc flyer

----------Eklendi @ 20:57:59 ---------- Yazıldı @ 20:49:18 ----------

kendi telefonundan koy da inanalım gelmiş bana custom romlu bir başkasının cihazını gösteriyor :zuhaha:

PriZm

PriZm

Üye

Sen bu forumda yorum yazma ya cidden. böyle bir yalanı attıktan sonra cidden yazma!!! adamlara bak ya kafayı bozmuşlar symbianı karalamakla!!!

HTC EVO 3D

htc flyer

----------Eklendi @ 20:57:59 ---------- Yazıldı @ 20:49:18 ----------

kendi telefonundan koy da inanalım gelmiş bana custom romlu bir başkasının cihazını gösteriyor :zuhaha:

bunu yazacağına avatarındakini yazsaydın daha iyi olurdu:oke::hmmm:naughty:

[alikan]

[alikan]

Üye

-Elindeki cihazı kullanmayı biliyorsan arka planda nelerin çalışmasını istediğine (Kapatılamayan uygulamalar hariç) sen karar verir ona göre kullanırsan RAM değerleri hiçbir zaman bahsettiğin rakamları görmez. Ayrıca bir bilgi paylaşayım Android işletim sistemi olarak eğer ki donanım gerektirecek bir uygulama açacaksa ve ekstra RAM'e ihtiyac duyarsa aktif olmayan ama arka planda açık olan uygulamaları kapatıp RAM değerini yükselterek ihtiyacı karşılar yani RAM şişmez kasmaz. (Hani bilgin olsun)

Yazıda ki bu bölümü iyi okumamışsın dostum. Ama buranında amacı bilgi paylaşımı olduğu için bizde bilgi paylaşımını yapalım.
Fakat baştan şunu ısrarla belirtmek istiyorum yazdığım yazılardan yorumlardan kesinlikle ama kesinlikle Symbian yada Nokia kötülemeye çalışıyorum algısı oluşmasın, Zira senin kadar Nokia severimdir. Android şöyle iyidir böyle mükemmeldir de demedim kesinlikle niyetim de yok sadece yapabildiklerinden bahsediyorum ben ve rasyonel olmaya çalışıyorum sana da tavsiyemdir.

Şimdi arka planda hiçbir uygulama çalışmıyor dersen eğer eklediğin resimde, o zaman en basit örnek olarak arka plandaki Sense arayüzü nasıl çalışıyor demek lazım sana.? Bu bir ikincisi Hadi diyelim RAM değeri öyle yüksek, bu değer telefonda neyi yapmanı ENGELLİYOR, yada telefon neyi yaparken KASIYOR ya da YAPAMIYOR buna cevap verebilir misin.? Sen yukarıda ki yazımı daha detaylı ve tekrar oku ama okurken Symbian'ı karalamaya çalışıyorum mantığına bürünmeden oku. Resimdeki telefonun sahibi arkadaş telefonunu nasıl kullanır ben bilmem, beni ırgalamazda çünkü herkes kendi cihazını kendi bildiği gibi kullanır. Fakat eksik bilgi ile hareket etmemeni tavsiye ederim sana. Bak cihazımdan şimdi çektiğim resimleri paylaşıyorum senin için. Uygulamaların tamamı kapalı sandığın andaki açık uygulamaların erkan görüntüsü ve RAM değeri. Dikkat edersen aynı dakika içinde çektim ekran resimlerini 5-10 saniye arayla. Daha da ne diyim bilmiyorum ben kullandığım cihazı biliyorum ve kullanıyorum. Polemikten kaçınalım.

okitox

okitox

Üye
arkadaş,,, şu içinde resim olan göklere kadar uzanan mesajları ne diye alıntılarsınız ki :D

NUD

NUD

Üye
    Konu Sahibi
o oyunlar yüklü değil cihazda hatta neredeyse hiçbirşey yok uygulama olarak :). Haybeye aldı gibi birşey

pRime.

pRime.

Üye

bunu yazacağına avatarındakini yazsaydın daha iyi olurdu:oke::hmmm:naughty:
buyur şikayet et hakaret mi etmişim? yalansa yalan diyin adamlar kafayı bozmuşlar symbianı karalamakla. :oke: yalan söylüyor mu söylüyor da.

Üst Alt