Symbian Vs. Android karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Burada bu yazıyı açan arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum.. Nokia'yı da savunan insanlar varmış gerçekten ))
ilk çıktığında 6600 ile başlayan "symbian" işkencesini iPhone çıkana kadar sürekli kullandım ve kesinlikle ve kesinlikle bu akıllı telefonların kullanabilecekleri en dandik işletim sistemi... arkadaş ramdan vs'dan bahsetmiş, symbian'ın açılması kaç dakika sürüyor acaba telefonun onu bir söylermisin? (N8'im de var aktif olarak kullandığım savunma yapamazsın bana karşı). Arkadaş gelmiş Android işletim sistemi ile Symbian işletim sistemini karşılaştırmaya sokmuş,
1 Symbian işletim sistemi çok yavaş, çoklugörevlemede çok berbat performansa sahip
2 Symbian işletim sistemi senin ram'ını hemen hemen sömürüyor.
3 Symbian işletim sistemi kullandıkça ağırlaşıyor ve hatalar vermeye başlıyor.
4 Hiç bir symbian işletim sistemine sahip telefonun kendi kendini resetlemediğini görmedim...
5 symbian işletim sistemi kesinlikle ve kesinlikle kullanılabilitesi en düşük olan işletim sistemi, kullanım zorluğu anlaşılabilirlik vs gibi konulardan..
6 Uygulamalardan bahsetmişsin hocam, ben N8'ime dün Belle güncellemesini yükledim ve Skype hala ne yazıkki düzgün bir şekilde çalışmıyor telefonumda.. Ayrıca bir takım özelliklerini kullanabilmek için bir sürü menüde dolaşmak zorundayım...Aşırı derecede kullanım zorluğu...

bu 6 sorun karşısında bana symbianı hala savunabilen bir arkadaş çıkarsa daha fazla detay yazabilirim.=)

Arkadaşım sen emin misin bizimle aynı dünyadan olduğuna :)) 6600 zamanında bilgisayarına xp bile yükleyemiyordun :D ve sen mp3 player + video kamera + cep telefonuna o gün şartlarında yapılmış bir yazılımı iphone kullanana kadar işkence olarak görmüşsün
6600 kullanan birisinin mp3 kesme programından sis dosya birleştiricisine kadar iphoneda olmayan birçok programı varken arkadaşlarıyla özgürce fotoğraflarını videolarını mp3lerini paylaşırken hatta oyun ve programlarını paylaşmasına izin verirken bunu işkence olarak görmen gerçekten ilginç :)
symbian ağır diyorsun ya hani, ben o S60 işletim sisteminde 1.si günlük kullanım 2.si oyun için hafifletilmiş performans odaklı olan 2 sistemin entegre kullanılabildiğine bundan 8-9 yıl önce şahit oldum ve o gün bu yöntemle oynatılan 15 mb lık setupı olan 3d grafikli desert commando oyunu halen gözümün önünde

Çoklu görevlerde berbat diyorsun ya hani :D diğerleri gerçek multitasking in ne olduğunu anca öğrenirken o 6600 bile aynı anda bluetooht-mp3-dosya taşıma-mesaj yazma-internete girme - program kurma işlemlerini arkaplanda gerçek anlamda çalıştırıyordu :) ve şuan için halen bu konuda benim işimi sadece Symbian görüyor. belki ileride değişebilir

Symbian geç mi açılıyor :) nerdeyse hiç kapatmadığımdan tam bilemesem de Anna da gayet çabuk açılıyordu Belle nin açılışına birşeyler eklemişler sanırım o yüzden biraz bekletiyor ama çok sıkıntı yaratmıyor

Ram olayına hiç girmeyelim :D 256 mb ramin 100 mb ını sistem için kullanan bir C6-01 im var :) 20 mb kadar da widgetlerim kullanıyor 130 mb civarı ramim boşta :) 701 gibi modellerde de bu ram kullanımı neredeyse aynı miktarda yani telefon çok rahat çalışıyor. boştayken 512 mb a yakın ram kullanan diğer sistemler gibi değil yani :)) burda baya yanılıyorsun
Symbian tüm sisteme müdahale şansı bulabileceğin bir sistem bir nevi windows gibi gerekli periyodlarda gerekli bakımlarını ve temizliklerini yaparsan o dediğin yavaşlama olmaz, temizlikleri flash veya format atarak toptan da yapabilirsin sıkıntı yok yani :)
C6-01 imde Anna kullanırken 130 adet program ve oyun vardı cihazda ve cihazı wifi hotspot olarak kullanırken hem bluetoothtan arkadaşıma oyun setupı gönderip hem müzik dinleyip hem de asphalt 6 oynamışlığım var hepsini aynı anda yaparken arada netten yazı kopyalayıp arkadaşıma mesaj atmıştım hatta bu sırada bile resetlemedi ama bir program kurulumu sırasında takılıp reset attığını da hatırlıyorum ama öyle denildiği gibi sürekli reset atan bir sistem değil bu
Symbianda kullanım zorluğundan sözetmişsin :D 3310 kullanan birisi bile S60v3 ü çok rahat kullanabilir ve dokunmatik telefonlar içinde de Nokia ve Ios a çok kolay alışabilir ama Android e kolay kolay alışabileceğini sanmıyorum
Uygulama olarak da yeterli gerekli çoğu uygulamayı bulup kullanabiliyorum gerek bu forum gerekse farklı yerler sayesinde pek sıkıntı çekmiyorum
Menülerde dolaşmana gerek yok Symbianda istediğin kadar kısayol ile istediğin menüye kolay erişim sağlayabilirsin kaldı ki Belle de neredeyse tüm ayarları widgetler aracılığıyla direk ana ekranda menüye bile girmeden ayarlayabilirsin

Türe

Türe

Üye
aliciğim ya bu ics çok iyi olmuş galaxy s e ya :aha:

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
Türe

Türe

Üye
Tabi sizin eski nexus'ta daha güzeldir ya:ehe

hiç de bile :P: :hih:

Edit : bu arada konuyla alakalı değil ama profil resminizin Şah İsmail'e ait olduğunu söylemişti tarih hocamız yani şah ismaile ait olmasa bile yavuza ait olmadığı kesinmiş :)

• Beğen
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
hiç de bile :P: :hih:

Edit : bu arada konuyla alakalı değil ama profil resminizin Şah İsmail'e ait olduğunu söylemişti tarih hocamız yani şah ismaile ait olmasa bile yavuza ait olmadığı kesinmiş :)

ICS nasıl olur da nexusta güzel olmaz?
Düzenleme:Ben onu Yavuz Sultan Selim kabul ediyorum:D

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
reset atıyor programları kendi kendine kapatıyor dokunmatiği bazen çalışmıyor

----------Eklendi @ 17:13:06 ---------- Yazıldı @ 17:12:31 ----------

resetliyor , uygulamaları kafasına göre kapatıyor , dokunmatiği bazen işlemyor .

peki :P:

Öhö!Hiç beklemezdim.Ama beşer yapımı ne de olsa di mi....(Bana dil çıkarıp durma:ehe)

cardanadam

cardanadam

Üye
ya bir fiyat sordum herkez kafasına göre yorum yapmış :) neyse arkadaşım umarım samsung değildir o telefon değilse almayı düşünüyorum samsung'a gıcık oluyorum

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
ya bir fiyat sordum herkez kafasına göre yorum yapmış :) neyse arkadaşım umarım samsung değildir o telefon değilse almayı düşünüyorum samsung'a gıcık oluyorum

Özür dilerim.Ama telefon samsung galaxy s.

• Beğen
Quaresma53

Quaresma53

Üye
böyle konuları açmaktan bıkmadınız mı arkadaş anlmadmki ya

Üst Alt