Symbian Vs. Android karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

NUD

NUD

Üye
    Konu Sahibi
Symbian Vs. Android karşılaştırması
Merhaba Arkadaşlar her zaman Symbian mı ? Android mi? dediğimizde etrafımızdaki insanlar bilip bilmeden genel olarak sağdan soldan ne duyuyorlarsa onu söylüyorlar. Bu konuya bir açıklık getirelim.

1. Konu Nokia Symbian la tek başına savaşan bir firma yani yazılımı kullanan tek firma. Ama android şu an serbest piyasada neredeyse 7 firma tarafından kullanılıyor bu Android in mükemmel olduğunu mu gösteriyor? Tabiki hayır o 7 firmanın çaresiz Google a bağımlı olduğunu gösteriyor. Herhangi bir mağaza, Telefoncu, Site V.b gittiğimiz zaman bize Symbian kötü androit al abi çok hızlı diyorlar(sadece wiget ekranı tabi :) ) genelleme olarak düşünürsek Nokia kendisini satan telefonları ile büyük bir firma Android li cihazlar (samsung, LG, General mobile, Sony Erricsson, HTC, Turkcell, huwaei v.b) gibi cihazlardan hepsinde Android olduğu ve satıcının elinde kaldığı için size o cihazı savunacak. bütün markalardan elinde olduğu için Nokia tek kalıyor ve kendisini satacağını en son biliyorlar.

2. Konu Symbian işletim sistemi yazılım olarak geride kalmış bir işletim sistemi değil unutmayalım ki Android deki olan hemen hemen bütün uygulamalar Symbian da da var. Eğer cep telefonunu sadece oyun makinası olarak görmüyorsak ki cep telefonunu PSP ile karıştıranlar var (Örn: Geçenlerde bi abimiz geldi SII gibi bir cihaz getirdi dünyanın en iyi cihazı filan diyor tabi satın aldı birde o aldıya kazık yemez o :) bunun gibi bir cihaz yok filan diyor 1700 verdikten sonra bende ateşli savunurum çok mükemmel filan diyor tabi peki dedim abi mükemmel olacak neyi var dediğimde bana fruit ninja gibi bir oyun açıyor. :) bende abi sen 1700 Tl. yi karpuz kesmek için mi verdin dediğimde o günden sonra bir daha benimle konuşmuyor.)

3. Konu yazılım evet arkadaşlar Android ilk alındığında çok mükemmel çalışıyor (wigget ekranı ve menü de) peki bir kaç ay sonrası ?

4. Konu Ram konusu hiç android kullananlar yazılımın ne kadar ram kullandığını kontrol ettiler mi? Şahsen Evo 3D de kontrol ettiğimde 756 Mb toplam 586 Mb kullanımda geriye kalan free görünüyor defalarca farklı cihazlarda farklı mağazalarda farklı modellerde kontrol etti bana savunmayın Galaxy S kullandım.

5. Konu uygulama konusu Allah aşkına Allah ın adını anıyorum her android kullanıcısı milyonlarca uygulamadan bahsediyor. Bu uygulamaların kaç bin tanesini kullanıyorsunuz telefonunuzda 643.951 uygulama yüklü olan arkadaş varsa ondan özür diliyorum tabi. Ve android mağazada olan bir çok uygulama Nokia mağazada da var(genel olarak kullandığımız Whatsupp, Nimbuz, Shazam, Opera, Msoffice v.b).

6. Konu Android tek bir firmadır(Google). Hiç bir cep telefonuna ait değildir ve ona özel değildir. Android mağazaya uygulama yazıp atan developer arkadaşlar biraz Symbian a da çalışsa(tabi Nokia onlara dünyanın parasını yedirmiyor reklamlarını yapsın diye) Android i ezer Symbian.

7. Konu Virüs anlatmama gerek yok sadece şunu söyleyeceğim 2011 yılında mağazasındaki virüs artışı %483 olarak kaydedildi.

• Beğen
Tepkiler: teknisyen79, .Hüseyin, eç038 ve 6 diğerleri

cimbom04

cimbom04

Üye
doğruya doğru helal kardeşim

eses2658

eses2658

Üye
:) :) :) komik bir yazi olmus. Gozden kacirdigin bir nokta var : Nokia bile symbiandan bir sey olmayacagini anlayip,symbian departmanina destegini cok cok az verecegini duyurdu. Ustune Nokia'nin adi kotu anilmasin artik diye symbian kelimesini yasakladi. Ayrica bir yanlisini da duzelteyim. Symbian'i sadece Nokia kullanmadi. Bazi Samsung modellerinde de mevcut. O elestirdigin Android'in aynisini Symbian da yapti. Benim yorumum symbiandan bir sey olmayacagini goren Samsung Bada'yi gelistirdi. Programlar da ayni demissin. Hadi skype i yukle de goruntulu konusalim ya da viber i yukle de wifi uzerinden ucretsiz konusalim. Eski bir symbian yeni bir android kullanicisi olarak soyluyorum:Android ezdi ve gecti...

• Beğen
Tepkiler: venusutarit
NUD

NUD

Üye
    Konu Sahibi
:) :) :) komik bir yazi olmus. Gozden kacirdigin bir nokta var : Nokia bile symbiandan bir sey olmayacagini anlayip,symbian departmanina destegini cok cok az verecegini duyurdu. Ustune Nokia'nin adi kotu anilmasin artik diye symbian kelimesini yasakladi. Ayrica bir yanlisini da duzelteyim. Symbian'i sadece Nokia kullanmadi. Bazi Samsung modellerinde de mevcut. O elestirdigin Android'in aynisini Symbian da yapti. Benim yorumum symbiandan bir sey olmayacagini goren Samsung Bada'yi gelistirdi. Programlar da ayni demissin. Hadi skype i yukle de goruntulu konusalim ya da viber i yukle de wifi uzerinden ucretsiz konusalim. Eski bir symbian yeni bir android kullanicisi olarak soyluyorum:Android ezdi ve gecti...

En son güncellemeleri ile Symbian ı kullanmadığın belli. Symbian yasaklanmadı 2009 dan bu zaman a kadar kaç cihaz da Symbian var Nokia dan başka? Nokia Wi-fi üzerinden viber le değil eski zamanlarından beri Bluetooth mesajla ücretsiz konuşuyor Skype Symbian ın kameralı çalışmaması Skype firmasının hala geliştirememesinden kaynaklı. Nokia Symbian departmanına desteğini çekmedi Symbian firmasını satın aldı. Ayrıca BADA yı geliştiren Samsung u Wave modellerinde görüyorum :).

----------Eklendi @ 14:15:31 ---------- Yazıldı @ 14:14:32 ----------

bence asıl yaptığın yorum komik olmuş sana biraz daha araştırma tavsiye ediyorum ve 4 gün rapor yazıyorum ( doktor tavsiyesi ) :).

• Beğen
Tepkiler: venusutarit ve m.edip
SilentOne

SilentOne

Üye
ya sdece sunu diyorum skypee den allahn her günü goruntulumu gorusyorsun yoo wiber i yükle wifiden ücretsiz konuşalım diyorsun zaten bizde tokyoda yaşıyoruz ülkenini tamımı wi-fi zaten 2 tane programla hava atıcaqına günlük yada yıllk kullanımına gore konus tamam android e lafım yok güzel sistem abi ics ile diyer versiyonları symbian anna ya bile su dokemez lütfen burada bir şey kanıtlamaya çalışlıyorsan ve bunu program üzerinden yapacaksan sık kullanqın program üzerinden yap zaten sizim sık kullandıqınız programı bizde symbianda kullanıyoz

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı ve m.edip
NUD

NUD

Üye
    Konu Sahibi
En basiti yine benden olsun :) Ben Mail For Exchange kullanıyorum ve bunun haricinde 3 adet daha mail adresimi kullanmak zorundayım şahsi mail adreslerim Symbian haricinde hangi cep telefonu yazılımı yapabiliyor? boştan yere kasmayın hepsini denedim açmıyor

benighted

benighted

Üye
daha fazla reklam daha fazla uygulama=android basit bir strateji ama bisey gozden kaciyor sadece uygulama fazla cesit fazla degil.

PriZm

PriZm

Üye
:locked:

VKUCUKSAHİN

VKUCUKSAHİN

Üye
Haklısın kardeş bence çok iyi demişsin..

mankurt76

mankurt76

Üye
66666666

sonerrap

sonerrap

Üye
Android=Virüs sistemin kendisi virüs zaten cift cekirdekli 1gb ramli telefon yapıyorlar sistem bir cekirdek ve 512mb rami sömürüyo :D size kalıyo tek cekirdek ve 512mb ram :ehe

SilentOne

SilentOne

Üye
yani çok sömürücü bir sistem android

erdgnblt

erdgnblt

Üye
Android= Görselliği olmayan bir sistem. Kullanıcısının pişmanım diyip kullnmayı bırakmak yerine symbian bölümüne salça olan bir sistem. 500.000 uygulamayıda kullanıyomuş gibi havan atan bir kullanıcısının olduğu sistem :)

aldemirfatih

aldemirfatih

Üye
itiraf ediyorum artık :) ...sırf merağımdan dolayı eşime android ti telefon aldım....uygulama falan hilkaye kardeş..benim c6-01 de özenip,tüh keşke şu da olsa dediğim bi android uygulama yok...sistemini falan da sevmedim...sevsem el koyacaktım... :naughty:

Lenneth

Üye
Android= Görselliği olmayan bir sistem. Kullanıcısının pişmanım diyip kullnmayı bırakmak yerine symbian bölümüne salça olan bir sistem. 500.000 uygulamayıda kullanıyomuş gibi havan atan bir kullanıcısının olduğu sistem :)

Gorselligi olmayan sistemmis, o yuzden Nokia belle guncellemesinde bastan asagi Android arayuzunu kopyaladi degil mi ? :zuhaha:

• Beğen
Tepkiler: Türe
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Tüm arkadaşlara söylüyorum,kışkırtıcı konuşmayın lütfen.Benim gözümde symbian çok mükemmeldir;hepsinden iyidir ama istatistiklere göre android inanılmaz rövaşta olan bir sistem.

PriZm

PriZm

Üye
Tüm arkadaşlara söylüyorum,kışkırtıcı konuşmayın lütfen.Benim gözümde symbian çok mükemmeldir;hepsinden iyidir ama istatistiklere göre android inanılmaz rövaşta olan bir sistem.

kışkırtıcı konuşmuyorum,fakat burda çoğu kişi birisinin lafından gaza gelmiş kendisi daha androidi görmeden laf atmasına gıcık oluyorum.
konuyu baştan sona kadar okusan zaten hemen anlarsın bunu
:oke:

hatta bazı yorumları öyle sallıyorlarki sanki kafasına o sırada silah dayıyorlar :D

aleranol

aleranol

Üye

bence bozuldun ama
Gorselligi olmayan sistemmis, o yuzden Nokia belle guncellemesinde bastan asagi Android arayuzunu kopyaladi degil mi ? :zuhaha:
ben yukardan inen pencereden başka bişey göremedim ne konuştuğun bile belli değil

ölümüne sallıyorsun :D
şahsen bende pek bir görsellik bulamıyorum androidde. Yanlız adam gibi android olsa olsa s3 olur onunda ne olacağı tam belli değil. Gerçi okadar büyük bişeyi kim neresinde taşıyacak o ayrı :D Aslında androide yakın zamanda ciddi bir azrail gelecek hemde ios symbian filan değil.Zaten symbian 2016 de fıs . İşte azrailin adı:

:rock:WİNDOWS PHONE 7:rock:
Eğer windows pc nin hakimiyse telefonlarında hakimi olacağı kesin. Hiç sallamayın s2 nexus note diye çünkü :gunes:LUMİA 900:gunes:(wp7'nin amiral gemisi) hepsini ces de sildi süpürdü :dayak:Ha hala android derseniz gerçekten reklam için para aldığınızı düşünürüm:aha: Çünkü android hızlı yükseldi hızlı batacak.:ünlem:
:ünlem::ünlem::ünlem::ünlem::ünlem::ünlem::ünlem::ünlem::ünlem:NE KADAR BÜYYÜKSE O KADAR SERT DÜŞER :ünlem::ünlem::ünlem::ünlem::ünlem::ünlem::ünlem::ünlem::ünlem::ünlem:

PriZm

PriZm

Üye

bence bozuldun ama
ben yukardan inen pencereden başka bişey göremedim ne konuştuğun bile belli değil

şahsen bende pek bir görsellik bulamıyorum androidde. Yanlız adam gibi android olsa olsa s3 olur onunda ne olacağı tam belli değil. Gerçi okadar büyük bişeyi kim neresinde taşıyacak o ayrı :D Aslında androide yakın zamanda ciddi bir azrail gelecek hemde ios symbian filan değil.Zaten symbian 2016 de fıs . İşte azrailin adı:

:rock:WP7yada üst versiyonları:rock:
Eğer windows pc nin hakimiyse telefonlarında hakimi olacağı kesin. Hiç sallamayın s2 nexus note diye çünkü :gunes:LUMİA 900:gunes:(wp7'nin amiral gemisi) hepsini ces de sildi süpürdü :dayak:Ha hala android derseniz gerçekten reklam için para aldığınızı düşünürüm:aha: Çünkü android hızlı yükseldi hızlı batacak.
:ünlem::ünlem::ünlem:
NE KADAR BÜYÜKSE O KADAR SERT DÜŞER
:ünlem::ünlem::ünlem:

illaki uğraştıracaksın beni haa tamam :D

10 dk sonra o beğenmediğin androidin ss leri ile geliyorum.

Üst Alt