Symbian Vs. Android karşılaştırması

Konuyu okudum baştan sona.Sadece sen değil -sadece fandroidler de değil- birçok kişi kışkırtıcı konuşuyor.Sözüm bu şekilde konuşan herkesedir.

----------Eklendi @ 17:07:29 ---------- Yazıldı @ 17:07:02 ----------

illaki uğraştıracaksın beni haa tamam

10 dk sonra o beğenmediğin androidin ss leri ile geliyorum.

Bekliyoruz da sakin....

Tepkiler: ~N.A.W.Y~

papakudioflu

Emekli Yönetici
o azrailin adı acıklandı arkadasım su anda nokianın rusyadaki merkezinde wp8li tablet calışmaları basladı tabletle beraber wp8li tellerde ellerinde orakla dolasmaya baslar yakında

Tepkiler: Cihanî Sultan

Türe

Üye
yazılımını kullanan tek firma nokia değil ! samsung da kendi işletim sistemi olan bada'yı kullanıyor

aleranol

Üye
Ne silah dayama kelimesini kendiniz için kullan bide cuk diye oturur. Ayrıca sen baştan oku çünkü adam kullandım diyor. Laf atarken veya cevap yazarken dikkatli ol da bozmasınlar

PriZm

Üye

Ne silah dayama kelimesini kendiniz için kullan bide cuk diye oturur. Ayrıca sen baştan oku çünkü adam kullandım diyor. Laf atarken veya cevap yazarken dikkatli ol da bozmasınlar

Tüm yorumları kastetmiştim.sadece 1. konu mesajı değil

aleranol

Üye
lumia 900 bir çıksın onun öyle bir övecemki androidciler neymiş bee diyecek. Kendi virüslerini övmekten bıkmadılarya.Birazda beni dinlesinler çeneleri soğusun.Pardon elleri

PriZm

Üye
lumia 900 bir çıksın onun öyle bir övecemki androidciler neymiş bee diyecek. Kendi virüslerini övmekten bıkmadılarya.Birazda beni dinlesinler çeneleri soğusun.Pardon elleri

Anca kendini översin senin Lumia 900'ü falan övmen kimseyi "tık"lamaz.

Ocean258

Üye
Burada bu yazıyı açan arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum.. Nokia'yı da savunan insanlar varmış gerçekten ))
ilk çıktığında 6600 ile başlayan "symbian" işkencesini iPhone çıkana kadar sürekli kullandım ve kesinlikle ve kesinlikle bu akıllı telefonların kullanabilecekleri en dandik işletim sistemi... arkadaş ramdan vs'dan bahsetmiş, symbian'ın açılması kaç dakika sürüyor acaba telefonun onu bir söylermisin? (N8'im de var aktif olarak kullandığım savunma yapamazsın bana karşı). Arkadaş gelmiş Android işletim sistemi ile Symbian işletim sistemini karşılaştırmaya sokmuş,
1 Symbian işletim sistemi çok yavaş, çoklugörevlemede çok berbat performansa sahip
2 Symbian işletim sistemi senin ram'ını hemen hemen sömürüyor.
3 Symbian işletim sistemi kullandıkça ağırlaşıyor ve hatalar vermeye başlıyor.
4 Hiç bir symbian işletim sistemine sahip telefonun kendi kendini resetlemediğini görmedim...
5 symbian işletim sistemi kesinlikle ve kesinlikle kullanılabilitesi en düşük olan işletim sistemi, kullanım zorluğu anlaşılabilirlik vs gibi konulardan..
6 Uygulamalardan bahsetmişsin hocam, ben N8'ime dün Belle güncellemesini yükledim ve Skype hala ne yazıkki düzgün bir şekilde çalışmıyor telefonumda.. Ayrıca bir takım özelliklerini kullanabilmek için bir sürü menüde dolaşmak zorundayım...Aşırı derecede kullanım zorluğu...

bu 6 sorun karşısında bana symbianı hala savunabilen bir arkadaş çıkarsa daha fazla detay yazabilirim.=)

aleranol

Üye
aslında haklısın benim telefonumda bazen aylık bazen haftalık res atar. Ama ben androidi çözemedim konuyu başlatan arkadaaşın dediği herşey çok doğru. Ben ve diğerleri symbianı seviyoruz ve sevdiğimiz için tercih ettik. Sen de keşke ilk başta tercihini android yönünde yapsaymıştın.Tabi n8 varken o varmıydı bilemiyecem

PriZm

Üye
Edit:birden fazla Mesaj.

PriZm

Üye
Ana ekran
(müziği görselleştiren live wallpaper açık)

Dokundukça hareket eden Bubbles Live Wallpaperi.

Araçlar Menüsü

Oyunlar Menüsü

İnternet Menüsü

Ayarlar Menüsü

Veri Sayacı

Veri Sayacı 2

Effectler

Effectler 2

Bildirim Menüsü(yukarıdan aşağıya inen)

Geliştirici Seçenekleri (detaylı yazmama gerek yok anlayan anlar)

İCS arayüzü

Geçiş Effectleri

Live Wallpaperlar

Kilit Ekranı

Güç Menüsü

Multitasking Menüsü.

İstersen daha koyabilirim??

eses2658

Üye
1-)Zaten konu kışkırtıcı. Kışkırtıcı mesaj yok.
2-)Viber ve Skype kullanımımdan dolayı bana cevap vermiş olan arkadaş, insanları tanımadan yorum yapma. Hergün aktif olarak kullanıyorum bu iki özelliği de. (Sınırsız Vodafone Aylık Cepnet paketim var)
3-)Androidin üstünlüğü her yerde hatta Nokia bile kabul etmişken bu mukayese çabası ve Android ve Android kullanıcılarını küçümsemeye çalışmak neden?
4-)Symbian'da sarf edecek laf kalmayınca neden konu Windows Phone'a geçti.
5-)Androide geçtiğimden beri Symbian bölümünün yakınından bile geçmemiştim. Anasayfada yeni açılan konularda gördüm. (Symbian forumuna salça oluyorlar diyen arkadaşa)
6-)Symbian adının artık kullanılmayacağını facebookta Nokia Türkiye sayfasında gördüm. Ne yani adamlar kendilerini mi yalancı ilan edecek?
7-)Son güncellemeyi nasıl kurayım? Artık symbianlı bir telefonum yok ki. Hani siz Android kullanmadan nasıl yorum yapıyorsanız. Ben de Symbian kullandığım kadarıyla öyle yorum yapıyorum.

Hala neyi tartışıyorsunuz ki? Nokia bile kabullendi Symbian'ın günümüzde iş yapamayacağını. Ben de eski bir 5800 kullanıcısıyım. Telefon çok resetleniyordu. Ayrıca telefonu modem olarak yazın kullandığımda telefon cayır cayır yanıyordu. Patlayacak diye korkuyordum. Ben Symbian düşmanı falan da değilim. Telefonumu kullandığım süre içinde memnuniyetle kullandım. Ancak Android'e geçene kadar...

Tepkiler: ~N.A.W.Y~ ve Cihanî Sultan

o telefonun fiyatı nedir?

Lenneth

Üye
Android 4 Galaxy S e cok yakismis

isma55

Üye
nokıa kullanan arkadaşlar gerçekten boşuna ugraşmayın bakın belle güncellemesini c 7 kurdum sanki telefon yerinden kalkmıyacak gibi oldu ben sonuçta bu telefona 975 tl para vermiştim şimdiki fiyatı tabiki düştü ama yerinizde olsam android işletim sistemini kötülemezdim kıyaslama yapılacaksa android modelleri arasında yapılması gerekir sünkü nokıa ile android arasında özellikle hız olarak 5 kat fark var diger lerini saymıyorum zaten şu an için android kullanıyorum c 7 duruyor ama inanın androit ten sonra kullanmak dahi istemiyorum

Arkadaşlar tek bişey sorucam hepimiz en az 500 TL bayıldığımız bu telefonlarımızı çocuğumuz gibi savunuyoruz ama boşuna yani.Nokia yıllardır süren bir kalite bunu hiç bir androidci tartışamaz.Malzeme ve donanım dayanıklığı adına en önde...

Bakın olaya teknik açıdan bakalım biraz.Her telefon yapılırken bir hedef kitlesi vardır.Yani belirledikleri bir kesime göre yaparlar

Android tam akıllı telefon yazılımı yapıyor Pcdeki bir çok özelliği telefona entegre ediyor.Buda pc ve teknolojiden çok iyi anlayan gençleri cezbediyor.

Nokia basit ve kullanışlı bir arayüz ile bir işletim sistemi çıkardı ve bunu devam ediyor.Şimdi şöyle düşünün benim babam eskiden 6600 kullanıyordu şimdi C7 telefonumu versem yine kullanır çünkü aynı arayüz ama çok daha gelişmiş özellikleri var.Ama androidi hayatta kullanamaz.İşte Nokianında hedef kitlesi budur hem gençlere hemde orta yaşlılara hitap ediyor.Kimse bu dediğimi yalanlayamaz şahsen dimi ?

İkisininde birbirinden çok artıları var.Ben şimdi drop test diyecem düşünce kırılmak diyicem herkes ne alaka diyecek ama böyle akıllı telefonlar düşmeyecek diye bir şey yok yani biz X mendeki Magneto karakterimiyizki mutant güçlerimiz var ve demir şeyleri havada tutabileceğiz o yüzden aklımız rahat olmalı düştüğünde tuz buz olmamalı o kadar verdiğimiz telefon ama malesef androidli telefon üreticileri işlemcilere falan çok önem verdikleri için dış donanımları kaliteli malzeme kullanmıyor.

Ben symbian kullanıyorum şahsen memnunum artık belle ile kullanmak istediğim her programı kullanıyorum.Zaten bundan fazlasını laptopumdan falan kullanıyorum.Ama tabiki bir androidim olsa kesinlikle hayır demem.Şöylede bir durum var belle için androidden çalındı diyor da herkes allah aşkına androidin %90'ı İOS işletim sisteminden çalınma ? O yüzden azıcık objektif olalım ve telefonlarımızı köpek dövüşü yaptırtmayalım

Tepkiler: ByKatre, eses2658, CanKartaL ve 1 kişi daha

Haklısın Profesor,karşılaştırmaya hayır!

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaslar karşılastırmalar hoş olmayan tartışmalara dönmesin herseyden fiyat performans orantısı olması lazım karşılastırmalarda o yüzden günümüz sartlarında degerlendirirsek symbian belleli en pahalı telefonla androidli orta düzey bi telefon arasında bile 300tl fark var yani bu karsılastırmalar biraz adil olmaz