NUD
Üye
Symbian Vs. Android karşılaştırması
Merhaba Arkadaşlar her zaman Symbian mı ? Android mi? dediğimizde etrafımızdaki insanlar bilip bilmeden genel olarak sağdan soldan ne duyuyorlarsa onu söylüyorlar. Bu konuya bir açıklık getirelim.
1. Konu Nokia Symbian la tek başına savaşan bir firma yani yazılımı kullanan tek firma. Ama android şu an serbest piyasada neredeyse 7 firma tarafından kullanılıyor bu Android in mükemmel olduğunu mu gösteriyor? Tabiki hayır o 7 firmanın çaresiz Google a bağımlı olduğunu gösteriyor. Herhangi bir mağaza, Telefoncu, Site V.b gittiğimiz zaman bize Symbian kötü androit al abi çok hızlı diyorlar(sadece wiget ekranı tabi
) genelleme olarak düşünürsek Nokia kendisini satan telefonları ile büyük bir firma Android li cihazlar (samsung, LG, General mobile, Sony Erricsson, HTC, Turkcell, huwaei v.b) gibi cihazlardan hepsinde Android olduğu ve satıcının elinde kaldığı için size o cihazı savunacak. bütün markalardan elinde olduğu için Nokia tek kalıyor ve kendisini satacağını en son biliyorlar.
2. Konu Symbian işletim sistemi yazılım olarak geride kalmış bir işletim sistemi değil unutmayalım ki Android deki olan hemen hemen bütün uygulamalar Symbian da da var. Eğer cep telefonunu sadece oyun makinası olarak görmüyorsak ki cep telefonunu PSP ile karıştıranlar var (Örn: Geçenlerde bi abimiz geldi SII gibi bir cihaz getirdi dünyanın en iyi cihazı filan diyor tabi satın aldı birde o aldıya kazık yemez o
bunun gibi bir cihaz yok filan diyor 1700 verdikten sonra bende ateşli savunurum çok mükemmel filan diyor tabi peki dedim abi mükemmel olacak neyi var dediğimde bana fruit ninja gibi bir oyun açıyor.
bende abi sen 1700 Tl. yi karpuz kesmek için mi verdin dediğimde o günden sonra bir daha benimle konuşmuyor.)
3. Konu yazılım evet arkadaşlar Android ilk alındığında çok mükemmel çalışıyor (wigget ekranı ve menü de) peki bir kaç ay sonrası ?
4. Konu Ram konusu hiç android kullananlar yazılımın ne kadar ram kullandığını kontrol ettiler mi? Şahsen Evo 3D de kontrol ettiğimde 756 Mb toplam 586 Mb kullanımda geriye kalan free görünüyor defalarca farklı cihazlarda farklı mağazalarda farklı modellerde kontrol etti bana savunmayın Galaxy S kullandım.
5. Konu uygulama konusu Allah aşkına Allah ın adını anıyorum her android kullanıcısı milyonlarca uygulamadan bahsediyor. Bu uygulamaların kaç bin tanesini kullanıyorsunuz telefonunuzda 643.951 uygulama yüklü olan arkadaş varsa ondan özür diliyorum tabi. Ve android mağazada olan bir çok uygulama Nokia mağazada da var(genel olarak kullandığımız Whatsupp, Nimbuz, Shazam, Opera, Msoffice v.b).
6. Konu Android tek bir firmadır(Google). Hiç bir cep telefonuna ait değildir ve ona özel değildir. Android mağazaya uygulama yazıp atan developer arkadaşlar biraz Symbian a da çalışsa(tabi Nokia onlara dünyanın parasını yedirmiyor reklamlarını yapsın diye) Android i ezer Symbian.
7. Konu Virüs
1. Konu Nokia Symbian la tek başına savaşan bir firma yani yazılımı kullanan tek firma. Ama android şu an serbest piyasada neredeyse 7 firma tarafından kullanılıyor bu Android in mükemmel olduğunu mu gösteriyor? Tabiki hayır o 7 firmanın çaresiz Google a bağımlı olduğunu gösteriyor. Herhangi bir mağaza, Telefoncu, Site V.b gittiğimiz zaman bize Symbian kötü androit al abi çok hızlı diyorlar(sadece wiget ekranı tabi
) genelleme olarak düşünürsek Nokia kendisini satan telefonları ile büyük bir firma Android li cihazlar (samsung, LG, General mobile, Sony Erricsson, HTC, Turkcell, huwaei v.b) gibi cihazlardan hepsinde Android olduğu ve satıcının elinde kaldığı için size o cihazı savunacak. bütün markalardan elinde olduğu için Nokia tek kalıyor ve kendisini satacağını en son biliyorlar.2. Konu Symbian işletim sistemi yazılım olarak geride kalmış bir işletim sistemi değil unutmayalım ki Android deki olan hemen hemen bütün uygulamalar Symbian da da var. Eğer cep telefonunu sadece oyun makinası olarak görmüyorsak ki cep telefonunu PSP ile karıştıranlar var (Örn: Geçenlerde bi abimiz geldi SII gibi bir cihaz getirdi dünyanın en iyi cihazı filan diyor tabi satın aldı birde o aldıya kazık yemez o
bunun gibi bir cihaz yok filan diyor 1700 verdikten sonra bende ateşli savunurum çok mükemmel filan diyor tabi peki dedim abi mükemmel olacak neyi var dediğimde bana fruit ninja gibi bir oyun açıyor.
bende abi sen 1700 Tl. yi karpuz kesmek için mi verdin dediğimde o günden sonra bir daha benimle konuşmuyor.)3. Konu yazılım evet arkadaşlar Android ilk alındığında çok mükemmel çalışıyor (wigget ekranı ve menü de) peki bir kaç ay sonrası ?
4. Konu Ram konusu hiç android kullananlar yazılımın ne kadar ram kullandığını kontrol ettiler mi? Şahsen Evo 3D de kontrol ettiğimde 756 Mb toplam 586 Mb kullanımda geriye kalan free görünüyor defalarca farklı cihazlarda farklı mağazalarda farklı modellerde kontrol etti bana savunmayın Galaxy S kullandım.
5. Konu uygulama konusu Allah aşkına Allah ın adını anıyorum her android kullanıcısı milyonlarca uygulamadan bahsediyor. Bu uygulamaların kaç bin tanesini kullanıyorsunuz telefonunuzda 643.951 uygulama yüklü olan arkadaş varsa ondan özür diliyorum tabi. Ve android mağazada olan bir çok uygulama Nokia mağazada da var(genel olarak kullandığımız Whatsupp, Nimbuz, Shazam, Opera, Msoffice v.b).
6. Konu Android tek bir firmadır(Google). Hiç bir cep telefonuna ait değildir ve ona özel değildir. Android mağazaya uygulama yazıp atan developer arkadaşlar biraz Symbian a da çalışsa(tabi Nokia onlara dünyanın parasını yedirmiyor reklamlarını yapsın diye) Android i ezer Symbian.
7. Konu Virüs
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
anlatmama gerek yok sadece şunu söyleyeceğim 2011 yılında mağazasındaki virüs artışı %483 olarak kaydedildi.

size kalıyo tek cekirdek ve 512mb ram 

WİNDOWS PHONE 7
LUMİA 900
Ha hala android derseniz gerçekten reklam için para aldığınızı düşünürüm
Çünkü android hızlı yükseldi hızlı batacak.