BEYLER, nihayet bazı yabancı arkadaşlarla konuştum filan, 2 gündür bir birimize yardım ettik ve sonunda ben de SDK-leri ömür boyu kullanmamıza yarayacak küçük skripti YAZDIM!
SDK yı indirip kuruyorsunuz, 10-12 gün çalıştırıyorsunuz ve süre bitimine az kalıyor. Sonra size atacağım kodu çalıştırıyorsunuz ve BUM! Emulatör yeniden 14 gün süre veriyor ve süresi bitmiyor
NOT: BU EMULATÖR SİS OYUNLAR VE PROGRAMLARI AÇMAZ...
Malesef emulatör sadece X86 işlemciler için ve telefonumuzda olan ARM işlemciler için yazılmış kodları simule edemez
Yani kısacası, sadece geliştirme amaçlı kullanıla bilir. Var olan oyunları filan oynayamazsınız. Program geliştirmek için Carbide C++ 2.7 ile C++ kodu yazabilir ya da Python S60 SDK paketini yükleyerek Python kodu çalıştıra bilirsiniz. Kodu dosya olarak vermiyorum, aşağıdakı kodu kopyalayıp bir boş TXT dosyasına atın ve Farklı Kaydet seçerek BAT uzantısı ile kaydedin. Misal: "EmulatorKodu.bat"
Kod:
@echo off
color 2F
for /f "delims= " %%a in ('"wmic path win32_useraccount where name='%UserName%' get sid"') do (
if not "%%a"=="SID" (
set userSID=%%a
goto :loop_end
)
)
:loop_end
echo \Registry\user\%userSID%\Software\Nokia\Product Registration [1 5 7 17]>temporary.txt
REGINI temporary.txt
del temporary.txt
reg delete "HKEY_CURRENT_USER\Software\Nokia\Product Registration" /f
echo Kurulum bilgisi silindi ve S60 emulatoru
echo 14 gun deneme suresine geri dondu.
echo Emulatoru uzun sure acmazsaniz
echo ilk bunu calistirip sonra acin.
echo.
pause
Yakında Python S60 konu ve video gelmesi muhtemel, sağlıcakla kalın
Not: Kodu yazmam için lazım olan regedit yolunu "nikita36078" adlı bir arkadaş sayesinde öğrendim ve hemen skripti yazdım. Bunu yakında orijinal Symbian online arşivine de ingilizce olarak göndereceğim (Türkçesini buraya yazdım). Koda yeni iyileştirmeler olursa burada paylaşacağım, birini paylaştım bile daha kimse görmeden